19/02/2020

Σύροι διακινητές λαθρομεταναστών με εξειδικευμένο οπλισμό που παραπέμπει σε ελεύθερο σκοπευτή

Σύμφωνα με το βούλευμα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας που εκδόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020, οι διακινητές εντοπίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι, συγκεκριμένα την 25η Αυγούστου 2019 και ώρα 05.00 π.μ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στην αγροτική περιοχή Οινόης Ορεστιάδας Ν. Έβρου.

Έφεραν βαρύ οπλισμό, που ήταν τοποθετημένος μέσα στις δυο σκηνές τις οποίες είχαν στήσει επιμελώς κρυμμένες σε θαμνώδη περιοχή. Στη μια σκηνή κοιμόντουσαν οι διακινητές και στην άλλη σκηνή οι τέσσερις πρόσφυγες που είχαν μόλις περάσει με την βοήθεια των πρώτων τα ελληνικά σύνορα. Συγκεκριμένα, είχαν περάσει πεζοί μέσω του τεχνητού εμποδίου αποτροπής παράνομης μετανάστευσης στη Νέα Βύσσα, χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο αστυνομικό και διαβατηριακό έλεγχο και χωρίς να έχουν στη κατοχή τους θεωρημένο διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο με έγκυρη και ισχύουσα θεώρηση εισόδου από τις αρμόδιες αρχές. Στις σκηνές όπου εντοπίστηκαν ανέμεναν τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας με όχημα που θα τους παραλάμβανε από το συγκεκριμένο σημείο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στη σκηνή των διακινητών, οπλισμό που παραπέμπει σε ελεύθερο σκοπευτή, καθώς μεταξύ άλλων εντοπίστηκε και ένα εξάρτημα σκόπευσης πιστολιού τύπου laser. Ο ένας εκ των τριών Σύρων διακινητών στη προσπάθεια τους να ξεφύγει, πέταξε στο έδαφος ένα πιστόλι ISSC με weaver rail για τοποθέτηση μονάδων λέιζερ και φωτός και μια γεμιστήρα που περιείχε 8 φυσίγγια. Επίσης εντοπίστηκε μαχαίρι μήκους 28 εκατοστών με μήκος λάμας 16 εκατοστών.  Στη σκηνή των παράνομα εισελθόντων εντοπίστηκε δακρυγόνο σπρέι του αμερικανικού στρατού, ζεύγος φορητών πομποδεκτών ασύρματης επικοινωνίας, ένας σουγιάς 24 εκατοστών και ένα κουτί με 46 φυσίγγια, εξάρτημα σκόπευσης πιστολιού τύπου laser και θήκη μηρού για πιστόλι.

Βάσει του σχετικού βουλεύματος εναντίον του Σύρου συλληφθέντα που φέρεται να είναι ένας από τους ψηλά στην ιεραρχία του κυκλώματος διακίνησης, ασκήθηκε ποινική δίωξη και για την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ’ εξακολούθηση και αποφασίστηκε η παράταση της κράτησης του μέχρι τη δίκη του που αναμένεται να οριστεί σύντομα.

Η συνήγορος του Σύρου διακινητή Ανθούλα Ανάσογλου ανέφερε ότι ο βαρύς οπλισμός που είχαν πάνω τους οι διακινητές ήταν για προστασία από άλλα κυκλώματα διακινητών που δρουν στη περιοχή.

https://www.protothema.gr/greece/article/976393/suroi-diakinites-prosfugon-me-exartisi-sniper/

No comments :

Post a Comment