20/01/2020

Γιατί οι υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοι της Ρωσίας μπορεί να μην φαίνονται στα ραντάρ και είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η κατάρριψή τους

  • Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα όπως ο υπερ-υπερηχητικός 3M22 Zircon πετούν τόσο χαμηλά και τόσο γρήγορα, με ταχύτητες που φτάνουν τα 6 Μαχ και σε υποτροχιακά ύψη που διαπερνούν τις υπάρχουσες αμερικανικές αντιπυραυλικές άμυνες.
  • Ο πύραυλος χρησιμοποιεί ένα νέο τύπο καυσίμου που κατά τους Ρώσους του δίνει εμβέλεια 1000 χλμ. ενώ η ταχύτητά του είναι τόση που σχηματίζει ένα πλάσμα νέφους μπροστά από τον πύραυλο το οποίο απορροφά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα καθιστώντας τον πρακτικά αόρατο στα σημερινά ραντάρ.
  • Τα συστήματα του Aegis χρειάζονται 8-10 δευτερόλεπτα για να λειτουργήσουν μέσα στα οποία ο Zircon θα έχει ταξιδέψει 20 χιλιόμετρα και οι αμερικανικοί πύραυλοι δεν πετούν τόσο γρήγορα για να τον προλάβουν.

Σύμφωνα με το Popular Mechanics αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν αμερικανικά πλοία εντόπιζαν εχθρικό υπερ-υπερηχητικό πύραυλο στα 100 χιλιόμετρα θα έπρεπε να εκτοξεύσουν πύραυλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Διαφορετικά, μόνο καταστρέφοντας τα εχθρικά βλήματα κατά την εκτόξευση ή παρεμβάλλοντας κάποιο εμπόδιο στο δρόμο τους θα μπορούσαν να τα αναχαιτίσουν.

https://www.ptisidiastima.com/hypesonic-missiles-radar/

No comments :

Post a Comment