21/01/2020

Η βρετανική αμυντική βιομηχανία BAE εξαγοράζει την αμερικανική Collins έναντι $2,2 δισ.

H βρετανική εταιρεία αμυντικών συστημάτων BAE Systems ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 2,2 δισ. δολάρια εξαγοράζοντας δύο επιχειρησιακές μονάδες που βγαίνουν προς πώληση ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των Raytheon και United Technologies. Η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης θα εξαγοράσει την εταιρεία Collins από την United Technologies και μια μονάδα ραδιοσυχνοτήτων από την Raytheon. Η υλοποίηση αυτών των συμφωνιών εξαρτάται από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο ανταγωνιστών της. Οι United Technologies και Raytheon έχουν έρθει σε συμφωνία συγχώνευσής η οποία ωστόσο αναμένει την έγκριση του Πενταγώνου. Με δεδομένο ότι η συγχώνευση UTC και Raytheon θα προχωρήσει, η εξαγορά της Collins από την BAE, θα μετατρέψει την βρετανική βιομηχανία στον μεγαλύτερο κατασκευαστή στρατιωτικών συσκευών πλοήγησης στον πλανήτη.

Η United Technologies προμηθεύει τους κατασκευαστές εμπορικών αεροσκαφών με ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ενώ παράγει μεταξύ άλλων και τους κινητήρες Pratt and Whitney, οι οποίοι χρησιμοποιούνται τόσο σε πολιτικά όσο και σε στρατιωτικά αεροσκάφη.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΩΣ Η Rolls-Royce  ΗΔΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ, "ΨΑΧΝΟΥΝ" KAI "ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ TEMPEST. 


No comments :

Post a Comment