08/11/2019

Η.Π.Α: Η Aventura κατηγορείται ότι πούλησε μολυσμένο εξοπλισμό στην κυβέρνηση

Η Aventura Technologies, μία εταιρεία προϊόντων επιτήρησης με έδρα το Commak της Νέας Υόρκης, κατηγορείται για απάτη, μετά την πώληση εξοπλισμού επιτήρησης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο οποίος διέθετε γνωστές ευπάθειες ασφαλείας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), η εταιρεία πούλησε σκόπιμα εξοπλισμό που γνώριζε ότι είχε ευπάθειες, τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε ιδιώτες, ενώ παράλληλα εξαπάτησε τους πελάτες της ότι τα προϊόντα της κατασκευάζονταν στην Αμερική, ενώ στην πραγματικότητα εισάγονταν από την Κίνα.  «Η Aventura όχι μόνο εξαπάτησε τους πελάτες της, αλλά και τους εξέθεσε σε σοβαρούς, γνωστούς κινδύνους στον κυβερνοχώρο και δημιούργησε ένα κανάλι μέσω του οποίου οι εχθρικές ξένες κυβερνήσεις θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε μερικές από τις πιο ευαίσθητες εγκαταστάσεις της κυβέρνησης», δήλωσε το Υπουργείο Δικαιωσύνης. Η Aventura πουλούσε τα συγκεκριμένα προϊόντα από το 2006, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες της εξαπατούνταν εδώ και μια δεκαετία και ο Αμερικανικός στρατός χρησιμοποιούσε εξοπλισμό επιτήρησης που περιείχε γνωστές ευπάθειες. Κι ενώ αυτός ο εξοπλισμός προερχόταν από την Κίνα, η εταιρεία προσποιούνταν ότι κατασκευαζόταν στο Long Island.

Για να ανακαλύψουν τις ενέργειες της Aventura, οι αρχές εφαρμογής του νόμου παρακολούθησαν ορισμένες αποστολές προϊόντων που έγιναν από την Κίνα στην έδρα της εταιρείας. Ένα τέτοιο προϊόν, μια μηχανή νυχτερινής όρασης $ 13.500 με ενισχυτή λέιζερ, που ζητήθηκε από το Ναυτικό, εντοπίστηκε να αποστέλλεται από την Κίνα σε μια ναυτιλιακή εγκατάσταση στη Τζαμάικα και στη συνέχεια στην Aventura, προτού παραδοθεί στη ναυτική βάση New London στο Groton, στο Κονέκτικατ, εβδομάδες αργότερα. Προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους, οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν τις κινέζικες ετικέτες από τα κυκλώματα, έσβηναν το όνομα του αρχικού κατασκευαστή από τις επικοινωνίες διακομιστών και άλλαζαν τις γραμμές παραγωγής για να φαίνεται ότι προέρχονταν από τις ΗΠΑ όταν στην πραγματικότητα προέρχονταν από το Hangzhou στην Κίνα.

Τόσο η εταιρεία όσο και επτά τρέχοντες και πρώην υπάλληλοί της, κατηγορούνται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι εισαγγελείς έχουν κατονομάσει την Frances Cabasso, ιδιοκτήτρια της Aventura και σύζυγο του Jack Cabasso που είναι διευθύνον σύμβουλος της εταιρείας, τα στελέχη Jonathan Lasker, Christine Lavonne Lazarus και Eduard Matulik, τον υπάλληλο Wayne Marino και τον Alan Schwartz, συνταξιούχο μέλος του προσωπικού.  Η Frances Cabasso φέρεται να απεικονίζεται ως ιδιοκτήτρια της Aventura προκειμένου να αποκτήσει μια σύμβαση από την αμερικανική κυβέρνηση που προορίζεται για τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, αλλά στην πραγματικότητα ο σύζυγός της ελέγχει την εταιρεία. Οι εισαγγελείς λένε ότι η Aventura έχει κερδίσει περισσότερα από 88 εκατομμύρια δολάρια κατά την τελευταία δεκαετία και τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από συμβάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι Cabassos κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος και τους κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς γιοτ και 3 εκατομμυρίων δολαρίων από 12 τραπεζικούς λογαριασμούς. Όλοι οι ύποπτοι κατηγορούνται για παράνομη εισαγωγή και συνωμοσία για την πραγματοποίηση απάτης.

https://www.secnews.gr/203727/aventura-molysmeno-eksoplismo/

No comments :

Post a Comment