16/09/2019

"Στήνει «φάκα» η Άγκυρα στο Καστελόριζο" - Πυραυλάκατος παρακολουθεί το «Bilim 2».. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ , ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ.  ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ. (ΕΕΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΩΛΟ-ΕΡΕΥΝΑ; ). ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΕΛΟΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
  • ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΩΣΤΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ (ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ) ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ.
  • ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ; ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ; ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Ε.Δ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΤΟ ΕΔΙΝΑΝ ΕΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.
  • Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ ΔΕΙΛΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ. 
  • ΟΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔΕΙΞΕ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΕΓΩ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ  ΑΓΩΝΙΑ.
  • "σε τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν θα πλεύσει κανένα «Oruc Reis»". ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ; ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Π.Ν ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ; ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΝ ΤΟ «Bilim 2». 
  • ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΗΔΗ ΣΥΡΟΜΕΘΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ. ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΜΥΝΗΣ.  ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ;
  • ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΩΣ ΣΚΟΠΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ  ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ Ε.Δ; ΤΙ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; Η ΔΕΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΠΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ. 
  • ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ" ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΑΣ "ΑΥΓΑ" (ΤΑΚΤΙΚΕΣ) ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΣΙΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ... ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ; 
  • ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ , ΧΘΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ. ΠΟΤΕ.
ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ Η ΕΛΕΥΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΩΣ ΦΟΒΙΚΗ (ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ) ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Σαφέστατα η ελληνική απάντηση είναι η ενδεδειγμένη με μια πυραυλάκατο, που το έμπειρο πλήρωμά της παρακολουθεί κάθε κίνηση του ερευνητικού. Οι εντολές είναι σαφείς εφόσον το τουρκικό πλοίο προχωρήσει σε κάτι άλλο, απ’ όσα παρανόμως έχει δηλώσει η ναυτική οδηγία. Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αξιωματικοί του πολεμικού πλοίου έχουν προειδοποιήσει το πλήρωμα του «Bilim 2» πως βρίσκονται παρανόμως στην θαλάσσια περιοχή. Στο ελληνικό επιτελείο σημειώνουν, ότι η αποστολή ενός πλοίου ήσσονος σημασίας από την πλευρά της Τουρκίας, ίσως να είναι το «τυρί», θέλοντας να παρατηρήσουν τις αντιδράσεις της χώρας μας, η οποία θα μπορούσε να κλιμακώσει διότι η ερευνητική «βόλτα» του «Bilim 2» διέπεται από μια παράνομη navtex.

Η Τουρκία όλο αυτό το διάστημα, παρατηρεί:
  • Πρώτον, πως ότι κι αν έχει κάνει που αφορά παραβίαση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, η χώρα μας και οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν το παρόν.
  • Δεύτερον, πως οι ελληνικές απαντήσεις είναι ιδιαίτερα στρατηγικής ψυχραιμίας και -γιατί όχι- αποφασιστικότητας, που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.
  • Τρίτον, οι γείτονές μας διαπιστώνουν πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ταχύτατα αντανακλαστικά,
  • Τέλος καταλαβαίνουν από τις κινήσεις που γίνονται ότι το λάθος που επιζητούν εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν θα είναι από την πλευρά της χώρας μας.
Το ελληνικό επιτελείο βλέπει αυτή τη στιγμή το «Bilim 2», ιδιαίτερα αν τυχόν τη θέση του αρκετά πιο νότια, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιχειρήσει να πάρει, σε μια επιπλέον έκνομη ενέργεια το «Oruc Reis». Ανώτατες πηγές σ’ αυτό το σημείο ξεκαθαρίζουν ότι σε τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν θα πλεύσει κανένα «Oruc Reis» κι αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά και στρατιωτικά. Το μήνυμα μάλιστα της αποφασιστικότητας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το έχουν πάρει οι γείτονές μας κι έχουν δείξει τον τελευταίο μήνα την αγωνία τους. Οι υποβρύχιοι κυνηγοί, τα υποβρύχια τύπου 214 βρίσκονται στην περιοχή, περιμένουν αθέατα τη λεία τους και θα είναι εκεί όσο απαιτηθεί. 

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΑΝΕΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ, ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Ο ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ/ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://hellasjournal.com/2019/09/stinei-faka-i-agkyra-sto-kastelorizo-oi-arithmoi-deichnoyn-ta-vimata-ton-prokliseon/

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment