11/09/2019

Κινεζικές επενδύσεις άνω των 10 δισ. δολαρίων στον “Δρόμο του Μεταξιού” - Ε.Ε: Ανησυχεί για τις κινεζικές επενδύσεις στα Δυτικά Βαλκάνια (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ)

Οι κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται από το Πεκίνο έχουν επενδύσει κεφάλαια μεγαλύτερα των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πραγματοποίηση κατασκευαστικών έργων στις χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος (B&R) που προωθεί διεθνώς η Κίνα. Τα χρήματα προήλθαν από περισσότερες από 20 κρατικές επιχειρήσεις που διοικούνται σε επίπεδο δήμων και διατέθηκαν για την προώθηση της διασύνδεσης υποδομών σε περισσότερες από 30 χώρες και περιοχές της B&R, για την κατασκευή αεροδρομίων, οδικών δικτύων, αλλά και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΑΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να εντείνει το διάλογό της με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για να τις εξηγήσει τα οφέλη της χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά έργα υποδομής, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσίγιανιτς στο Ράδιο Σλόμποντνα Εβρόπα. Προειδοποίησε ότι οι κινεζικές επενδύσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλο χρέος για τις χώρες της περιοχής. Η Κοτσίγιανιτς διευκρίνισε ότι η χρηματοδότηση έργων υποδομής από την Ευρωπαϊκή Ένωση καλύπτει επιχορηγήσεις και δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια, ενώ η κινεζική χρηματοδότηση είναι αποκλειστικά υπό μορφή δανείων με σημαντικά υψηλότερα επιτόκια. «Οι κυβερνήσεις πρέπει επομένως να προσέχουν να μην οδηγηθούν σε υψηλά επίπεδα χρέους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον έλεγχο της μεταφοράς στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων και πόρων στο μέλλον», ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κοτσίγιανιτς τόνισε ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχουν σαφή ευρωπαϊκή προοπτική και υπενθύμισε ότι η ΕΕ είναι ο κύριος εταίρος τους στο εμπόριο και στις επενδύσεις. Προσδιόρισε ότι το 70% του εμπορίου των Δυτικών Βαλκανίων είναι με την ΕΕ, το 60% των ξένων άμεσων επενδύσεων στην περιοχή προέρχονται, επίσης, από την ΕΕ, ενώ το μερίδιο της Κίνας στο εξωτερικό εμπόριο και στις ξένες επενδύσεις ανέρχεται μόλις στο 6%.

The Hellenic Information Team

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι συζητούμενες κινέζικες επενδύσεις έχουν "αγκάθια"

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΛΟΓΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , (ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ (ΝΑΤΟΙΚΟ) ΠΡΟΣΑΝΑΤΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ  ΧΩΡΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_93.html

2 comments :

  1. Anonymous12/9/19 07:02

    Κούρητη άκουσα ότι αυτοί που έχουν υποστεί περικοπές στις συντάξεις μπορούν να τα πάρουν πίσω αναδρομικά. Ισχύει; Τι ενέργειες πρέπει να κάνουν;

    ReplyDelete
  2. ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΣ ΕΔΩ:
    https://www.in.gr/2018/10/10/economy/posa-anadromika-mporoun-na-diekdikisoun-oi-syntaksiouxoi/
    https://toaerodromio.gr/ilioupoli/article/42096/pragmatopoiithike-i-ethelontiki-anadasosi-sto-rema-chalidoys-ilioypolis/
    ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ή/και ΟΜΑΔΙΚΑ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΛΛΑ ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ. (ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ). ΜΕΤΑ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ-ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ.

    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΠΤ.
    http://athina984.gr/wp-site/2019/08/26/paremvaseis-stis-syntaxeis-ti-allazei/
    https://toaerodromio.gr/oikonomia/article/53089/neo-asfalistiko-aytes-einai-oi-tesseris-megales-allages-poy-erchontai-stis-syntaxeis/

    ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ:
    http://alexpanagisartas.blogspot.com/2019/08/n-6-30-12-2014.html

    ΕΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ" 3000+ (ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΑΥΤΟΣ.
    ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΟΥ.
    ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΠΤ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ "ΕΤΡΩΓΕ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ , ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

    ReplyDelete