19/08/2019

Νέα τουρκική φάλαγγα με πυρομαχικά για τους εχθρούς του Άσαντ στη Συρία - Χτυπήθηκε από τους Ρώσσους

Η Δαμασκός κατήγγειλε την αποστολή από την Τουρκία στρατιωτικής φάλαγγας «φορτωμένης με πυρομαχικά» στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, την επομένη της εισόδου φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην πόλη-κλειδί Χαν Σεϊχούν. «Τουρκικά οχήματα φορτωμένα με πυρομαχικά κατευθύνονται προς τη Χαν Σεϊχούν για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες, γεγονός που επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την υποστήριξη που προσφέρεται από το τουρκικό καθεστώς στις τρομοκρατικές οργανώσεις», υπογράμμισε πηγή στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Άγκυρα.

"Η στρατιωτική φάλαγγα δέχθηκε επίθεση" ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και 12 άλλοι τραυματίσθηκαν. Το υπουργείο ανέφερε πως η επίθεση αυτή αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών και της συνεργασίας με τη Ρωσία, τον ισχυρότερο σύμμαχο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Πρόσθεσε πως η Ρωσία είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη φάλαγγα. «Καταδικάζουμε δριμύτατα αυτή την επίθεση, που έρχεται σε αντίφαση με τις υφιστάμενες συμφωνίες, τη συνεργασία και τον διάλογο με τη Ρωσία», αναφέρεται στη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για μια ρωσική επιδρομή εναντίον μικρού φορτηγού που ανήκε στις ανταρτικές οργανώσεις και προηγούνταν της τουρκικής φάλαγγας για να επιθεωρεί τον δρόμο στις παρυφές της Μααρέτ αλ-Νομάν. Από τον βομβαρδισμό αυτόν σκοτώθηκε ένας αντάρτης της ανταρτικής οργάνωσης Φαϊλάκ αλ-Σαμ που συμμετέχει στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που υποστηρίζεται από την Άγκυρα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, η φάλαγγα υποχρεώθηκε να σταματήσει για ένα χρονικό διάστημα, πριν συνεχίσει τον δρόμο της.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment