11.7.19

Το αρχαιότερο δείγμα Homo Sapiens στην Ευρασία βρέθηκε στην Ελλάδα

Ένα κρανίο που βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται προ τουλάχιστον 210.000 ετών, αντιπροσωπεύει το αρχαιότερο δείγμα ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρασία, δηλαδή εκτός Αφρικής, όπως ανακοίνωσε μια ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Αυτό σημαίνει ότι -αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο- το κρανίο είναι κατά τουλάχιστον 150.000 χρόνια παλαιότερο από το αρχαιότερο απολίθωμα «έμφρονος ανθρώπου» (Homo sapiens) που είχε βρεθεί έως τώρα στην Ευρώπη. Ένα δεύτερο κρανίο που βρέθηκε στην ίδια τοποθεσία της Πελοποννήσου και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 170.000 ετών, διαθέτει χαρακτηριστικά Νεάντερταλ.

Τα δύο απολιθωμένα κρανία είχαν ανακαλυφθεί στο σπήλαιο Απήδημα δυτικά της Αερόπολης στη Μάνη στο τέλος της δεκαετίας του 1970, στη διάρκεια ερευνών του Ανθρωπολογικού Μουσείου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως, έως τώρα δεν είχαν μελετηθεί σε βάθος και είχαν παραμείνει σχετικά άγνωστα, παρά τη μεγάλη σπουδαιότητα τους, όπως τώρα γίνεται αντιληπτό με μεγάλη καθυστέρηση. Οι ερευνητές από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Βρετανία, με επικεφαλής την διακεκριμένη Ελληνίδα παλαιοανθρωπολόγο Κατερίνα Χαρβάτη του Κέντρου Σένκενμπεργκ για την Ανθρώπινη Εξέλιξη και το Παλαιοπεριβάλλον του γερμανικού Πανεπιστημίου Έμπερχαρντ Καρλς του Τίμπινγκεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», μελέτησαν για πρώτη φορά συγκριτικά, με σύγχρονες μεθόδους απεικόνισης και χρονολόγησης, τα δύο κρανία, γνωστά ως «Απήδημα 1» και «Απήδημα 2». Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στο σπήλαιο Απήδημα έζησαν δύο ομάδες, ένας πρώιμος πληθυσμός Homo sapiens, που στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από ένα πληθυσμό Νεάντερταλ, οι οποίοι προϋπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Ελλάδας. Με τη σειρά τους, οι Νεάντερταλ αντικαταστάθηκαν από προγόνους του σύγχρονου ανθρώπου της Ανώτερης Παλαιολιθικής περιόδου, η πιο πρώιμη παρουσία των οποίων στην περιοχή χρονολογείται πριν περίπου 40.000 χρόνια.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Χαρβάτη, «τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν την σημαντικότητα του ελλαδικού χώρου για την ανθρώπινη εξέλιξη. Έχουμε τον αρχαιότερο σύγχρονο άνθρωπο εκτός Αφρικής, που μεταφέρει την άφιξη του Homo Sapiens στην Ευρώπη περισσότερο από 150 χιλιάδες χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζαμε μέχρι τώρα. Η δουλειά αυτή είναι αποτέλεσμα 25 χρόνων έρευνάς μου στην Αφρική, στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Ως Ελληνίδα, εύχομαι η έρευνα στην Ελλάδα να συνεχιστεί, καθώς πιστεύω ότι η χώρα μας έχει ακόμα πολλά να δώσει στο χώρο της παλαιοανθρωπολογίας». Η ερευνητική ομάδα, η οποία έκανε, μεταξύ άλλων, εικονική ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων των κρανίων, διεξήγαγε συγκρίσεις με άλλα ανθρώπινα απολιθώματα και χρησιμοποίησε μία υψηλής ακριβείας ραδιομετρική μέθοδο χρονολόγησης, προκειμένου να καθορίσει την ηλικία των δύο κρανίων. Το «Απήδημα 2», που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, εμφανίζει τα χαρακτηριστικά Νεάντερταλ, ενώ το «Απήδημα 1» δεν έχει καθόλου νεαντερτάλια γνωρίσματα, αλλά συνδυάζει σύγχρονα και πρωτόγονα χαρακτηριστικά, τα οποία -κατά τους επιστήμονες- το κατατάσσουν στην οικογένεια του Homo sapiens.

«Το Απήδημα 2 είναι περίπου 170.000 ετών. Θα λέγαμε ότι ήταν ένας Νεάντερταλ», σύμφωνα με την Κατερίνα Χαρβάτη. «Προς μεγάλη μας έκπληξη, το Απήδημα 1 είναι ακόμα παλαιότερο, ηλικίας περίπου 210.000 ετών, αλλά δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό Νεάντερταλ». Αντιθέτως, η μελέτη ανέδειξε μια μίξη σύγχρονων ανθρώπινων και αρχαϊκών χαρακτηριστικών, παραπέμποντας σε έναν πρώιμο Homo sapiens. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον δύο ομάδες ανθρώπων ζούσαν στην περιοχή της Νοτίου Ελλάδας κατά την Μέση Πλειστόκαινο εποχή: ένας πρώιμος πληθυσμός Homo sapiens και, αργότερα, μία ομάδα Νεάντερταλ» εξήγησε η κυρία Χαρβάτη. Αυτό στηρίζει την υπόθεση ότι οι πρώιμοι σύγχρονοι άνθρωποι πραγματοποίησαν πολλές φορές εξορμήσεις πέραν της Αφρικής, στην οποία και πρωτοεμφανίστηκαν. «Το κρανίο Απήδημα 1», όπως ανέφερε, «δείχνει ότι μια πρώτη διασπορά συνέβη νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε, καθώς και ότι εξαπλώθηκε πολύ περισσότερο γεωγραφικά, έως και στο εσωτερικό της Ευρώπης. Εικάζουμε ότι, όπως και στην Εγγύς Ανατολή, ο πρώιμος σύγχρονος ανθρώπινος πληθυσμός, που αντιπροσωπεύεται από το Απήδημα 1, πιθανώς αντικαταστάθηκε από τους Νεάντερταλ, η παρουσία των οποίων στη Νότια Ελλάδα είναι σαφώς τεκμηριωμένη, λαμβάνοντας υπόψιν και το κρανίο Απήδημα 2 από την ίδια τοποθεσία», πρόσθεσε. Ωστόσο, και οι Νεάντερταλ με τη σειρά τους αντικαταστάθηκαν από τους σύγχρονους ανθρώπους. Κατά την Ανώτερη Παλαιολιθική περίοδο, περίπου 40.000 χρόνια πριν, οι νεοαφιχθέντες σύγχρονοι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η παρουσία τους επιβεβαιώνεται από την ανασκαφή λεπτοδουλεμένων λίθινων εργαλείων και άλλων ευρημάτων. Από την άλλη, οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν περίπου την ίδια περίοδο. «Αυτή η ανακάλυψη υπογραμμίζει τη σημασία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην εξέλιξη του ανθρώπου», τόνισε η κα Χαρβάτη.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν τις λιγοστές γνώσεις που ακόμη υπάρχουν για τα ανθρώπινα απολιθώματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη σημασία της Ελλάδας για την κατανόηση της ανθρώπινης εξέλιξης και των πρώτων μεταναστευτικών κινήσεων. Έτσι, σχεδιάζουν περαιτέρω μελέτες του ανευρεθέντος υλικού στο σπήλαιο Απήδημα, το οποίο ήδη εθεωρείτο σημαντικό στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και απέκτησε επιπρόσθετη αξία υπό το φως των νέων ανακαλύψεων. Το σπήλαιο Απήδημα ανεσκάφη στις δεκαετίες του 1970-80 από ερευνητές του Μουσείου Ανθρωπολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφέροντας σημαντικά ευρήματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1886 και είναι ένα από τα παλαιότερα του είδους του στην Ευρώπη. Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας στην K. Χαρβάτη, καθώς και του Γερμανικού Ερευνητικού Ιδρύματος (DFG). Από ελληνικής πλευράς στη μελέτη συμμετείχαν επίσης ο καθηγητής Βασίλης Γοργούλης (διευθυντής του Τμήματος Ιστολογίας – Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών), η καθηγήτρια Μυρσίνη Κουλούκουσα (διευθύντρια του Ανθρωπολογικού Μουσείου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ), ο Φώτης Καρακωστής (Πανεπιστήμιο Τίμπινγκεν), ο Παναγιώτης Καρκάνας (Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών Αθηνών), η καθηγήτρια ακτινολογίας Λία Μουλοπούλου (Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ) και ο επίκουρος καθηγητής ακτινολογίας Βασίλης Κουτουλίδης (Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ). Μεταξύ των ξένων επιστημόνων είναι ο κορυφαίος διεθνώς παλαιοντολόγος Κρις Στρίνγκερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Σχεδόν παράλληλα, δημοσιεύθηκε μια άλλη επιστημονική μελέτη από ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), που εξέτασαν και αυτοί τα δύο κρανία από το σπήλαιο Απήδημα, καταλήγοντας σε ένα διαφορετικό συμπέρασμα, ότι αυτά αντιπροσωπεύουν μια μεταβατική φάση ανάμεσα στον Ευρωπαίο «Όρθιο άνθρωπο» (Homo erectus) και στους Νεάντερταλ, κάτι με το οποίο όμως δεν συμφωνεί η ερευνητική ομάδα υπό την Κ. Χαρβάτη.

ΑΜΠΕ

7 comments :

Anonymous said...

Τα ΠΑΝΤΑ ξεκίνησαν από αυτό τον ιερό τόπο. Δεν ήρθε κανένας ξανθούλης βουτυρομπεμπές από τον βορρά, ούτε κάποιος σκυλάραπας απο την Σαχάρα.

Όλα ξεκίνησαν από την ιερή γη της ΑΙΓΗΙΔΑΣ.

Όλα εδώ ξεκίνησαν και όλα εδώ θα τελειώσουν

Βλάχος

Anonymous said...

Άρης Πουλιανός. Ο Άρης των Ανθρώπων.

https://www.youtube.com/watch?v=wtHFrtmxzYc
(13:40)

INFOteller

Anonymous said...

Καλά μην χαλάσουμε τον αστικό μύθο των μασονοεψιλοελληνοκεντρικων, που ενίσχυσε ο κομμουνιστής πουλιανος περί δήθεν αυτοχθονιας των Ελλήνων, ένας από τους πολλούς μύθους που αποκοιμιζουν τα σιμητοαλβανιτοσλαβομοσχαρια της Νέας ρωμιοελλαδας. Γενετικές έρευνες Αλλά και αν συνδυαστούν και ανθρωπολογικές, δείχνουν χοντρικά 4-5 χιλιετίες πριν, μια εισβολή στην Ευρώπη, η οποία σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Ιβηρική, εξολοθρευσε όλον τον ιθαγενή αρσενικό πληθυσμό. Εδώ κατοικούσαν σύμφωνα και με τα αρχαία κείμενα Πελασγοί, καρες, λελεγες, κ.λ.π, που είτε εξολοθρευτηκαν και εκδιώχθηκαν, είτε αφομοιωθηκαν από τους Έλληνες και τα άλλα συγγενικά αριοευρωπαικα φύλα που εισέβαλαν. Για να προλάβω κάποιους του υποπτου αρχαικεντρικου χώρου που θα χρησιμοποιήσουν αρχαιοελληνικά κείμενα για να αποδείξουν την αυτοχθονια των Ελλήνων και την καταγωγή τους από Πελασγούς, να τα μελετήσουν καλύτερα και όχι κοπτοραμενα, όπως κάνουν αυτοί που τα χρησιμοποιούν για να πουλάνε βιβλία σε αφελείς. Ένα παράδειγμα είναι ο Ηρόδοτος που καρφώνεται άσχημα Όταν αναλύει την σύγκρουση Αθηναίων-Πελασγών και την εκδίωξη των τελευταίων από τους πρώτους από την Αττική. Ιδιαίτερα εκεί που αναλύει ότι τα παιδιά που έκαναν οι Πελασγοί με τις Αθηναίες, που ήταν διαφορετικά από τα παιδιά που ειχαν με τις πελασγες σε ύψος και εμφάνιση, και άλλα παρόμοια σε διάφορα χωρία των βιβλίων του, για να μην αναφέρουμε τον ακόμα λιγότερο εθνοκεντρικο αλλά και πιο αξιόπιστο Θουκυδίδη και άλλους συγγραφείς που μπορούν να μοιράσουν εγκεφαλικά σε διάφορους αυτοχθονιστες. Γενικά το αν έμεναν πιθηκανθρωποι εδώ πριν από κάποιες δεκάδες η και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια δεν αποδεικνύει ότι από αυτούς κατάγονται αυτοί που ονομάστηκαν πριν περίπου 3.500 χρόνια Έλληνες, παίρνοντας το όνομά μιας ισχυρής φυλής της Θεσσαλίας, που βρισκόταν στο βασίλειο του πρωτοελληνα(χαρακτηριστική πελασγικη φυσιογνωμία ο συγκεκριμένος...οι ρωμιοβυζαντινοι του μεσαίωνα δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως ένας με αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν κάτοικος αυτού του χώρου, και έλεγαν ότι ανήκε στην φυλή των Βίκινγκ-ρως...) Αχιλλέα.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ said...

12/7/19 00:38

Γενετικές έρευνες Αλλά και αν συνδυαστούν και ανθρωπολογικές, δείχνουν χοντρικά 4-5 χιλιετίες πριν, μια εισβολή στην Ευρώπη

ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΠΟΥ; ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΒΗΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ; ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ. ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ;
ΑΛΛΟΙ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ;
ΤΡΙΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΜΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ;
ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ;
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΩΣ ΠΟΘΕΝ ΚΡΑΤΑ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Υ.Γ: Η ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΣΧΟΛΗ ΣΚΕΩΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΕΝΕΤΙΣΤΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ "ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΤΟΝ ΜΙΤΟΧΟΝΔΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ (ΘΗΛΕΙΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ). ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΑΝΔΡΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΝΤΑΝ, ΑΡΑ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ή ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΟΝΟΜΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ 29 ΚΑΤΑΣΤΕΥΑΣΤΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ (ήδη ΑΠΟ ΤΟ 1800) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ.

Anonymous said...

Μετακινήσεις πληθυσμών, Έλληνες, Πελασγοί, Δωριείς, πιθηκάνθρωποι, αρχάνθρωποι, αυτοχθονιστές, βιολογική καταγωγή των Ελλήνων....
Όροι και θεωρίες που στερούνται αξιόπιστης βιβλιογραφίας λόγω παλαιότητας, έλλειψης πηγών και χρόνου.

Το αν υπήρξε εισβολή πριν από 4-5 χιλιετίες αυτό είναι δεδομένο και δεν χρειάζεται ούτε ανθρωπολογική, επιστημονκή, ή άλλη απόδειξη. Το θέμα είναι ΠΟΣΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ έχουν πραγματοποιηθεί, όταν στη σύγχρονη εποχή "εισβάλουν" εκατομμύρια στον περίφημο ελλαδικό χώρο ως απλοί τουρίστες.

Δεν υπήρξε και ούτε υπάρχει Δαρβινική εξέλιξη. Προιστορικά είδη όπως ο κροκόδειλος παραμένουν μη εξελίξιμα, όπως και οι σημερινοί πίθηκοι που για κάποιους "λόγους" δεν έχουν εξελιχθεί σε ανθρώπους!

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως η GENETIC ENGINEERING:

"Genetic engineering, also called recombinant DNA technology, involves the group of techniques used to cut up and join together genetic material, especially DNA from different biological species, and to introduce the resulting hybrid DNA into an organism in order to form new combinations of heritable genetic material."
https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/genetic-engineering


"GENETIC ENGINEERING".... για τους θρησκευόμενους "ΘΕΟΣ"....για τους αρχαιοελληνολάτρες "ΑΡΤΕΜΙΣ" και "ΔΗΜΗΤΡΑ"
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1_%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%AF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9F%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85
κοκ. Διαφορετικοί όροι, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ιδεολογίες για την επιβιωσιμότητα μίας συγκεκριμένης ελίτ, μίας δεδομένης κοινωνίας σε μία δεδομένη χρονική περίοδο!
Η ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ!!!

Το video στο 13:40 επισημαίνει το παραπάνω σχόλιο.
Γιατί ο "κουμουνιστής Πουλιανός" θέλει ν' ανατρέψει αυτά που διδάσκονται στη Δύση....;

INFOteller

Anonymous said...

Η εισβολή έγινε από την περιοχή των Βαλκανίων μέσω Ουκρανίας και όχι από Αφρική βέβαια, από έναν πληθυσμό που επεκτεινόταν από την σήμερα δυτική Κίνα, πριν επεκταθεί η μογγολικη φυλή και τους εξολοθρεύσει(Τελευταία απομεινάρια υπήρχαν μέχρι τον μεσαίωνα οι τοχαριοι, ακόμη και ο ίδιος ο κοκκινομαλης λευκός ψηλός με πράσινα μάτια τζεκινς χαν πιθανών ήταν τέτοιος, σύμφωνα με Πέρση ιστορικό που τον είχε δει από κοντά), μέχρι περίπου την Ρουμανία. Οι πληθυσμοί στον ελλαδικό χώρο πριν την εισβολή τους, δεν λέγονταν φυσικά Έλληνες η Δωριείς, Ίωνες, κ.λ.π. Οι κάτοικοι της μινωικης Κρήτης και των νησιών, δεν ήταν ούτε αφρικανοί ούτε σημιτες, ανήκαν στην λευκή μεσογειακή φυλή και είχαν την απλοομαδα j2. Οι μόνοι ύποπτοι ήταν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου με την καθαρά αφρικανικής καταγωγής(πριν 20 περίπου χιλιετίες κάπου μεταξύ Αιθιοπίας-Σομαλίας) απλοομαδα e1b, που κάποιοι επικίνδυνα γραφικοί του χώρου, την θεωρούν ένδειξη του Ιχώρ...Στην Ελληνική μυθολογία-Ιστορία, ο Πέλοπας που έδωσε το όνομά του στην περιοχή αφού την κατέλαβε με στρατό, ήταν από την φρυγια. Οπότε αριοευρωπαιος εισβολέας ο οποίος ήταν και εγγονός του Δία, και κατέλαβε μια περιοχή που πριν καιρό είχε εισβάλει ο Αιγύπτιος Δαναός με αφρικανικά μαύρα στρατεύματα(e1b;) όπως λέει ο αρχιμυστης Αισχύλος και όχι εγώ...Για να μην αναφέρουμε τον Ισοκράτη, τον Πλάτωνα και άλλους Αθηναίους που βγάζουν τους υπόλοιπους Έλληνες βαρβάρους λόγω των εισβολών από πελοπες, Δαναούς, καδμειους, Θράκες, και άλλους, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα τους...Οπότε υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι και το πάνθεον και οι ήρωες Δεν ήταν ακριβώς ο ορισμός της αυτοχθονιας.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ said...

12/7/19 14:39

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΛΗΞΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 20000 π.χ. ΕΛΗΞΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ , ΔΛΔ ΑΠΟ ΝΟΤΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ (ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ). ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.

ΓΑΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΩΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΝΟΤΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΠΛΥΘΥΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ή ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ, ΔΛΔ ΣΤΗΝ ΙΒΗΡΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΟΛΗ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΒΙΩΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΗΠΙΑ ΠΑΓΕΤΩΔΗ ΠΕΡΙΟΔΟ , ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΖΩΗ.

Η ΑΙΓΗΙΔΑ ΔΛΔ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΠΟΥ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΕ ΖΩΗ.

Ο ΠΕΛΟΠΑΣ (ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ) ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΥΓΙΑ...
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΕΚΕΙ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΩΝ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΛΔ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ "ΦΟΙΝΙΚΕΣ".

ΟΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ-ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΩΣ ΔΩΡΙΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ "ΣΙΔΕΡΟ".

ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΖΗΝΟΥΣ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ. ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ΕΤΣΙ. Η ΜΟΝΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΕΛΤΕΣ, ΓΟΤΘΟΙ, ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΛΑΒΟΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΙΠΟΥΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, π.χ ΣΚΥΘΕΣ) ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

ΟΣΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΑΜΒΙΣΒΗΤΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΟ, ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΜΕΓΑΤΟΝΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕΓΑΤΟΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ.
ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ. ΕΤΣΙ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΤΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΟΡΔΟΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΤΘΟΙ.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΛΑΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ . ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΟΛΗ Η ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ή ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΑΡΙΩΝ, ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ "ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΤΕΣ" ΜΑΣ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ -ΠΕΛΑΣΓΟΙ ή ΜΗ. ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ.