18/07/2019

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανασυγκρότηση της εφεδρείας

Έχοντας ως αντικειμενικό σκοπό από τη πρώτη στιγμή που δημιουργήσαμε το παρόν ιστολόγιο να αναδείξουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια συμβάλει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην Εθνική Άμυνα παραθέτουμε την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση της Μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ για την αναδιοργάνωση της εφεδρείας. Υπό συνθήκες συνεχής απειλής πολέμου η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων θεωρεί καθήκον προς την Πατρίδα να καταθέσει στην Πολιτεία αίτημα άμεσης αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Παράλληλα θεωρεί άκρως αναγκαία και κατεπείγουσα τη λήψη μέτρων αναβάθμισης της Εφεδρείας.

Ειδικότερα:
  • Την άμεση οργανική ένταξη στις Μονάδες που επιστρατεύονται, όλων των εφέδρων που διαμένουν στις παραμεθόριες περιοχές. Έφεδροι αυτής της κατηγορίας καλούνται ήδη σε μια μονοήμερη ενημέρωση. Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης είναι κρίσιμο να γνωρίσου, με τρόπο μεθοδικό και τυποποιημένο, τους οργανικούς δεσμούς τους.
  • Την άμεση θεσμοθέτηση και ενεργοποίηση του θεσμού του Εθελοντή Εφέδρου.
  • Την άμεση αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εφέδρων

Για την βέλτιστη προώθηση του αιτήματος μας στην Πολιτική Ηγεσία αποφασίσαμε τα εξής: Να κοινοποιήσουμε το αίτημα σε όλες τις συλλογικότητες του κινήματος Εφέδρων σε όλη τη Ελλάδα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Το αίτημα θα κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο και τον Τομεάρχη Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς και σε όλες τα πολιτικές δυνάμεις του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Για την ανάλυση των παραπάνω προτεινόμενων  μέτρων ακολουθεί σχετικό παράρτημα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  https://defencereview.gr/mia-olokliromeni-protasi-gia-tin-anas/

ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Anonymous18/7/19 21:23

    Ο ρεαλισμός έχει πεθάνει προ πολλού στο σημιτοαλβανοβλαχικο κρατίδιο. Με τι πληθυσμιακή δύναμη θα γίνουν όλα αυτά; το 25+% του εφεδρου στρατού είναι αλβανικής καταγωγής εδώ και κάποια χρόνια, με τους τουρκογυφτους, τους τουρκους, τους χαζαρορωσοποντιους, τους μιγαδες και λοιπούς ελληνοποιημενους, ξεπερνάνε στην καλύτερη το 50% της δύναμης...Τι συζήτηση να κάνουμε, όταν το ούτε 50% που απομένει, δηλαδή μερικές δεκάδες χιλιάδες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αριστεριστες, ομοφυλοφιλοι, φλώροι, κ.α. Δεν μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι στην καλύτερη 10-15 χιλιαδες εδώ και εκεί, κακά εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι(και μιλάω και για επίλεκτα σώματα εφέδρων), θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα, σε σχεδιασμένη επίθεση του τεράστιου εσωτερικού μετώπου και του εκπαιδευμένου και αποφασισμενου, τεράστιου σε εφεδρείες και με αντοχή στις απώλειες τουρκικού στρατού.

    ReplyDelete