16/07/2019

Οι πρώτοι 28 Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των υπουργείων

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΚΑΠΟΙΩΝ Δ.Υ., ΣΑΦΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.  ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ. (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ).
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΛΕΟΝ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΤΑΞΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΡΙΣΚΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ.
- Ο ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ, Κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ΕΙΧΕ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΩΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΣΤΟ "ΜΑΤΙ".  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ.
- Ο ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ  ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Γ.ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΟΜΟΙΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

https://www.youtube.com/watch?v=Ol7xVgHRaBI

Γενικός Γραμματέας Εθνικής Άμυνας: Αντώνης Οικονόμου

Ο κύριος Αντώνιος Οικονόμου αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθως από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις νομικές του σπουδές στο Ruprecht – Karls – Universitat της Χαϊδελβέργης. Από το έτος 1987 μέχρι σήμερα διατελεί δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενώπιον Αρείου Πάγου και Σ.τ.Ε., διατηρώντας γραφείο στην Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Κατά τα έτη 2012-2015 διετέλεσε Ειδικός και κατόπιν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας. Ομιλεί την αγγλική και γερμανική γλώσσα. Επίσης έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Δερματολογικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρίας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης: Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988). Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999). Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση – Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης . Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 – 2005. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης – Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου. Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Αλεξάνδρα Σδούκου

Η Αλεξάνδρα Σδούκου είναι δικηγόρος και κατέχει μόνιμη θέση στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Από το 2004 εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στη δημόσια διοίκηση σε διάφορες θέσεις των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενώ έχει απασχοληθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει εξειδικευθεί στο σχεδιασμό, εφαρμογή και παρακολούθηση ενεργειακών πολιτικών ως Σύμβουλος όλων των Υπουργών Ενέργειας από το 2007 έως το 2015. Από το 2012 έως 2015 διετέλεσε Διευθύντρια του γραφείου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Κατέχει πτυχίο Νομικής, Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Διεθνείς & Οικονομικές Σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Δίπλωμα Επιμόρφωσης Στελεχών για Ηγεσία, Καινοτομία και Διαπραγματεύσεις του Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων: Αντώνης Τζωρτζακάκης

Ο κ. Τζωρτζακάκης είναι στέλεχος με πολυετή και σημαντική εμπειρία στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών όπου και έχει αναλάβει με επιτυχία θέσεις αυξημένης ευθύνης σε εταιρείες όπως η Siemens, η Vodafone, η Forthnet, η Tellas και η Hellas on Line. Από το 2010 έως το Φεβρουάριο του 2019 κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις στην Wind, όπως αυτή του Γενικού Διευθυντή Εμπορικών Θεμάτων και αυτή του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής. Παράλληλα ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου της ECTA (European Competitive Telecommunications Association) από το 2015 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018 καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στου ΣΕΠΕ. Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης κατέχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και International MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας: Θανάσης Κυριαζής

Ο Αθανάσιος Κυριαζής είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης με γνωστικό αντικείμενο Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Νέες Τεχνολογίες. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Τμήμα Μαθηματικών και Διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει επισκέπτης Ερευνητής Πανεπιστημίων των ΗΠΑ (ενδεικτικά του University of Maryland, SUNY Buffalo), της Αγγλίας, της Τσεχίας, της Τουρκίας κλπ. Έχει διατελέσει επί αρκετά χρόνια Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του ίδιου Υπουργείου. Επιπλέον διετέλεσε σύμβουλος Εταιρειών, Ιδρυμάτων και Οργανισμών, σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Έχει υπάρξει Εθνικός Εκπρόσωπος σε Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, έχει συγγράψει τέσσερις μονογραφίες και έξι επιστημονικά συγγράμματα, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και ημερίδων.

Για τους υπόλοιπους εδώ: https://www.kathimerini.gr/1034199/article/epikairothta/politikh/oi-28-neoi-genikoi-kai-eidikoi-grammateis-ths-kyvernhshs

No comments :

Post a Comment