16.6.19

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ισραήλ για την ενοικίαση του λιμανιού της Χάιφας στην Κίνα

Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, προειδοποίησε για την πρόθεση του Ισραήλ στην ενοικίαση του λιμανιού της Χάιφα στην Κίνα. Η αναφορά έγινε σε σχέδιο για τον προϋπολογισμό της Άμυνας στο οικονομικό έτος 2020,το οποίο υπέβαλε στη Γερουσία. Στο σχέδιο αρ. 1289, αναφέρεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθύτατα για την ενοικίαση του λιμανιού της Χάιφα στην Κίνα, ειδικά όταν η Ουάσιγκτον έχει μελλοντικά σχέδια για την ανάπτυξη εξελιγμένων ναυτικών δυνάμεων στο εν λόγω λιμάνι. Η Επιτροπή προτρέπει τη Γερουσία να προβεί σε προειδοποίηση προς το Ισραήλ για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει από τη συνεργασία αυτή.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει ότι η πρόθεση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για εμπορικές σχέσεις με το Πεκίνο θα έθετε σε κίνδυνο τη συνεργασία στην ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προέβησαν σε δηλώσεις για την αποθάρρυνση του Ισραήλ στην ενοικίαση του λιμανιού της Χάιφα στην Κίνα. Εδώ και χρόνια η Χάιφα είναι λιμάνι στο οποίο προσέρχονται τα πλοία του Έκτου Στόλου. Το θέμα ανησυχεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ για τις συζητήσεις μεταξύ της ισραηλινής κυβέρνησηςς και της κινεζικής εταιρείας «Shanghai Group International Port» για την ενοικίαση του λιμανιού της Χάιφα για 25 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2021.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΥΤΟ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ: Haaretz: Israel Is Giving China the Keys to Its Largest Port and the U.S. Navy May Abandon Israel. ΟΜΟΙΩΣ ΑΡΧΙΚΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΦΡΑΞΙΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΩΝ, ΟΜΟΙΩΣ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ή ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΡΗΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ. ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΕ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ... ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΚΕΙ.

No comments :