18/05/2019

Ο Τσίπρας έκανε μυστική πρόταση στον Ερντογάν για λύση "πακέτο" ;

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της «ΕΣΤΙΑΣ» ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει προτείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα εξής:
  • Αρχικά, η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας. Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την αντικατάστασή τους από μονάδα του ΝΑΤΟ.
  • Από την άλλη, οι δυνάμεις της Δύσης που μετέχουν στο ενεργειακό κονσόρτσιουμ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα συμφωνήσουν να βάλουν και την Τουρκία στο παιχνίδι, γεγονός που εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.
https://www.iefimerida.gr/politiki/estia-i-mystiki-protasi-tsipra-se-erntogan-gia-kypriako

Βουλγαρικό Δημοσίευμα: «Τσίπρας και Ερντογάν σε μυστικές συνομιλίες για την ενοποίηση της Κύπρου»

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για μυστικές συνομιλίες μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανένωση της Κύπρου και την εξόρυξη υδρογονανθράκων, όπως αναφέρει η βουλγαρική ραδιοτηλεόραση- BNR. Η κυβέρνηση στην Αθήνα ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε δημοσιεύματα της ελληνικής εφημερίδας «Εστία», η οποία δημοσίευσε ένα άρθρο για τις μυστικές συζητήσεις Τσίπρα – Ερντογάν για την επίλυση του προβλήματος της επανένωσης της Κύπρου. Σύμφωνα με τo δημοσίευμα που επικαλείται διπλωματικές πηγές, ο Τσίπρας πρότεινε στην Άγκυρα να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από το κατεχόμενο τμήμα του νησιού και η Τουρκία να αποδεχθεί τη δημιουργία μιας κυπριακής ομοσπονδίας. Για τη διατήρηση της ειρήνης στη βόρειο Κύπρο θα αναπτυχθούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την Αθήνα.

Τι θα πάρει η Τουρκία; Η απάντηση είναι – πρόσβαση στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου. Επικαλύπτοντας έτσι τις αξιώσεις της Λευκωσίας και της Άγκυρας για τη δικαιοδοσία αυτού του τμήματος της Μεσογείου, το οποίο υποτίθεται ότι έχει πλούσια αποθέματα. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τα αποθέματα που βρέθηκαν πρέπει να αξιοποιηθούν εξίσου και από τα δύο μέρη του νησιού. Ο Ερντογάν αντιτίθεται, επίσης, στις υψηλού επιπέδου τριμερείς συνόδους κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τα ενεργειακά χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας. Στο δημοσίευμά της, η ελληνική εφημερίδα γράφει ότι η πρόσβαση στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσε να αναγκάσει τον Ερντογάν να αποδεχθεί τις κυπριακές προτάσεις ενοποίησης του νησιού.

Είναι πιθανόν οι μυστικές συνομιλίες μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν να υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ "ΕΣΤΙΑ" ΣΟΒΑΡΗ ΠΗΓΗ, ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΕΟΝ.  ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ή ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΕΞ'ΟΥ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΗΣ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.
Η "ΕΣΤΙΑ" ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν.Μ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑΝ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΔΛΔ ΛΥΣΗ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12Ν.Μ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΝΗΣΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ, ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ 12Ν.Μ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ 6.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ... "ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ". ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ή ΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ.
  • ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ;  ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΡΑ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. 
  • ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΑΟΖ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ; ΕΚΤΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. ΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
(ΞΑΝΑ)-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ: https://isxys.blogspot.com/2019/02/blog-post_3.html

ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΜΑΛΑΚΙΕΣ" ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, ΑΝΕΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ. 

No comments :

Post a Comment