24/04/2019

«Βουλγαρικά τραγούδια ξεσηκώνουν τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό»

Ως ‘σκάνδαλο’ χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις της σκοπιανής τραγουδίστριας Έλενα Βελέφσκα που δήλωσε ότι τα τραγούδια που αρέσουν στους σκοπιανούς του εξωτερικού είναι βουλγαρικά! Ανέφερε για παράδειγμα το «Κάζι κάζι όμπλατσε λε μπέλο» που σύμφωνα με την ίδια δεν υπάρχει βραδιά στη διασπορά που να μην τραγουδήσει αυτό το τραγούδι. Οι δηλώσεις της άναψαν τα αίματα των σκοπιανών της διασποράς. Στις μελλοντικές συναυλίες της στην Αυστραλία, τον Μάιο και τον Ιούνιο, λένε ότι θα την μποϋκοτάρουν…

«Αυτά τα τραγούδια τραγουδιούνται πολλά χρόνια και ‘ξεσηκώνουν’ τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό, είπε η τραγουδίστρια.

The Hellenic Information Team

Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν οι προεδρικές εκλογές καθώς στον πρώτο κανένας από τους υποψηφίους δεν πέρασε το 50%. Στον πρώτο γύρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 41,82%, το χαμηλότερο όλων των προεδρικών εκλογών που έχουν διεξαχθεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Στον δεύτερο γύρο την 5η Μαΐου, θα αναμετρηθούν ο 56χρονος Πεντάροφσκι, ο εθνικός συντονιστής για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, και η 65χρονη Σιλιάνοφσκα, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.  Για να θεωρηθούν έγκυρες οι προεδρικές εκλογές πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα προκηρυχθούν νέες. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, καθήκοντα προέδρου της χώρας, μέχρι την εκλογή νέου, θα ασκεί ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Anonymous27/4/19 19:23

    Τα ίδια σκατά και σισκατα τραγούδια έχουν βούλγαροι, σκοπιανοί, κροάτες αλβανοί και ελληνάρες. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο, αλλάζουν μόνο την γλώσσα! Έχω ακούσει τις ίδιες ακριβώς μαλακίες που τραγουδάνε οι καράδες και τα λοιπά κοπρόσκυλα στα αλβανικά. Έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάντια της νεολαίας τα κλαψομουνοτράγουδα και η τσάμπα μαγκιά με τα ζεϊμπέκικα και τις λοιπές μαλακίες τους. Τα ίδια σκατά και οι κρήτες που νομίζουν ότι είναι και καλλιτέχνες με το να ξεφτιλίζουν το βιολί και να παίζουν όλοι ένα ρυθμό συνεχώς "εμπλουτιζόμενο" με διάφορες παπαρομαντιναδες για την κερά μου και τα ζώα μου και το μουνί της χάιδος να πούμε!


    12G

    ReplyDelete