9.11.18

Economist: Ο Τσίπρας ανέχεται τη δράση του Ρουβίκωνα - Ρουβίκωνας κάνει έλεγχο σε αστυνομικούς με πολιτικά.

Η ανενόχλητη δράση του Ρουβίκωνα στην Ελλάδα γίνεται σημείο αναφοράς στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμαυρώνοντας και πάλι την εικόνα τη χώρα διεθνώς. Αυτή τη φορά, ο Economist με άρθρο του που τιτλοφορείται «Πώς μια ομάδα ταραξιών στην Αθήνα παραμένει ατιμώρητη» κάνει λόγο για τη δράση του Ρουβίκωνα αλλά και τις ανησυχίες που προκύπτουν από αυτή. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Ρουβικώνας, χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες τακτικές για να κάνει την παρουσία της αισθητή, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε Πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια αλλά και γραφεία πολυεθνικών. Αναφέρει επίσης ότι τα μέλη του, δεν συλλαμβάνονται με τους εισαγγελείς να θεωρούν τις ενέργειές τους «πολύ ασήμαντες» για να δικαιολογήσουν την πλήρη έρευνα. Ωστόσο, ο Economist σημειώνει ότι τα θύματα των επιθέσεων θα διαφωνούσαν με την παραπάνω άποψη. «Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τις δραστηριότητες του Ρουβικώνα, ελπίζοντας να καθησυχάσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι παρά τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που προβλέπουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, το κόμμα εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο ριζοσπαστικό κίνημα». σημειώνει το άρθρο. Τέλος, το περιοδικό σημειώνει ότι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατίας ανησυχούν ότι η ομάδα γίνεται μια σχολή κατάρτισης εξτρεμιστών, ενώ αναφέρει ότι πολλά μέλη του ενδεχομένως να σχετίζονται με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, των οποίων οι «ηγέτες» βρίσκονται υπό κράτηση.

https://www.liberal.gr/arthro/227506/

Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν… έλεγχο σε δυο άτομα τα οποία βρίσκονταν απέξω από το σπίτι ενός μέλους της συλλογικότητας. Αυτός βλέποντας τις κινήσεις τους, ειδοποίησε τους συντρόφους του στον Ρουβίκωνα, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν να τους κάνουν έλεγχο και ερωτήσεις για το τι κάνουν εκεί. Τελικά όπως φαίνεται και στο βίντεο ο ένας από τους δυο αποκάλυψε την ιδιότητά του και τους έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, με το συμβάν να λήγει σε ήρεμο κλίμα. Ακούγονται καθαρά οι συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τα μέλη της συλλογικότητας να ζητούν από τους αστυνομικούς να μεταβιβάσουν στους προϊστάμενούς τους, να μην έρχονται με… πολιτικά οι αστυνομικοί και να παρακολουθούν τα σπίτια τους.

Θαυμάστε την παθητική συμπεριφορά των αστυνομικών στο βίντεο:  https://cdn.liveleak.com/80281E/ll_a_s/2018/Nov/8/LiveLeak-dot-com-1312_1541696339.mp4.5be46ecd58d77.mp4

«Οι συνάδελφοί μου δεν φταίνε σε τίποτα. Αυτό το πρόβλημα που είδαμε ξεκινάει από πολύ ψηλά», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι «όταν αστυνομικοί βλέπουν να τους προσεγγίζουν 20 άτομα, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν είναι η προστασία της προσωπικής τους ακεραιότητας». Και αγανακτισμένος υποστήριξε ότι «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι πολύ σοβαρό το περιστατικό. Η Ελληνική Αστυνομία ευτελίζεται από ανθρώπους που κάποιοι άλλοι τους έχουν αφήσει, και έχουν πάει σε όλα τα δημόσια κτίρια, σπάνε, χτυπάνε και στο τέλος έφτασαν σε σημείο να ζητούν ταυτότητες από αστυνομικούς».

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Ο αξιωματικός και το Κνιτάκι

Ακολουθεί το κείμενο του Ρουβίκωνα

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση ενάντια σε υποπτους έξω απο σπίτι συντρόφου

"Τον τελευταίο καιρό είναι σε εξέλιξη μια στρατηγική χαμηλής αλλά επίμονης έντασης απο την εξουσία εναντίον μας. Μέλη μας προσάγονται από την μέση του δρόμου, το ένα μετά το άλλο και οδηγούνται στην ασφάλεια για να αφεθούν μετά απο λίγο ελεύθερα. Επίσης έχουμε διαρκώς επίμονες και επιδεικτικές παρακολουθήσεις των οχημάτων μας σε όλη την διάρκεια μετακινήσεών μας προφανώς απο την ανστυνομία. Με ελεγχόμενες διαροές άλλωστε στον τύπο η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη αυτής της στρατηγικής. Δεν θα περιμέναμε το κράτος να κάτσει με σταυρωμένα χέρια στις δράσεις μας, ούτε να κωφεύσει απέναντι στις σειρήνες που επενδύουν στην ατζέντα νόμος και τάξη. Όταν όμως μέλη μας άρχισαν να στοχοποιούνται απο φασίστες η κατάσταση πέρασε τα όρια. Απειλές κάτω από τα σπίτια μας δεν προσπερνιούνται απο την αποδοχή ότι η δράση κατά της εξουσίας φέρνει και την αντίδρασή της.

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά απο μια άγονη παράθεση δικαιολογιών κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας απο αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι, όπως οφείλουμε να πράξουμε απο τις απόψεις και την πολιτική μας ταυτότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας. Κάθε απειλή θα συναντά άμεση κινητοποίηση. Δεν γνωρίζουμε το μέτρο του συντονισμού κράτους και παρακράτους. Και δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛΑΣ ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε να πράτουμε. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες θα βαρύνει την ΕΛΑΣ και το κράτος. Τέλος να καταγγείλουμε ότι σύντροφός μας μετά την παρέμβαση καταδιώχθηκε απο αστυνομικούς και στην οδό Σόλωνος στο ύψος της Νομικής παρά λίγο να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα μετά απο δολοφονικό μπλοκάρισμα της μηχανής ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ξαναλέμε: ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβει."

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

No comments :