06/09/2018

Η.Π.Α: "Συνθετική εκπαίδευση", Εξομοιωτές και εξομοιώσεις μάχης.

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΜΟΙΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ "ΠΑΙΓΝΙΟ" (ΠΑΡΑ ΤΟ..."ΕΠΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΩΣ "ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ") , ΟΣΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ Ε.Δ ΤΩΝ Η.Π.Α ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΥΣ.... ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ. Η "ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΧΗΣ.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ (ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ) ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΒΙΟΥ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ (ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ...(«Θα έλεγα ότι πραγματικά δεν θέλουμε να δεσμευθούμε στην επένδυση και τους πόρους για να κάνουμε πραγματικές ασκήσεις από την στιγμή που αυτές πραγματοποιούνται στους εξομοιωτές.») ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ. 

Τα περίπλοκα περιβάλλοντα σύνθετης εκπαίδευσης θα επιτρέψουν στις υπηρεσίες να αποκομίσουν τις επαναλήψεις ασκήσεων που χρειάζονται για να ‘χουν υψηλή κατάρτιση σ’ όλο το φάσμα των συγκρούσεων, σύμφωνα με την αντιναύαρχο Μαρία Γκερβάις, την υποδιοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Συνδυασμένων Όπλων του Στρατού των ΗΠΑ. «Βλέπουμε αυτήν την ικανότητα ως μια ικανότητα που θα σου επιτρέψει να πολεμήσεις, επαναλάβεις και εκπαιδευτείς με τον ίδιο εξοπλισμό» στις επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας σε ανώμαλο έδαφος», δήλωσε η Γκερβάις την 5η Σεπτεμβρίου στη διάσκεψη του Defence News. «Επειδή ο υπουργός άμυνας επιθυμεί να έχει 25 αναίμακτες μάχες πριν την πρώτη μάχη.» Αυτη τη στιγμή ο US Army χρησιμοποιεί αυτήν την εκπαίδευση στις ασκήσεις για τις ικανότητες του προηγμένου ηλεκτρονικού πολέμου, τόνισε η Γκερβάις.

Το STE αναπτύσσεται μέσω μιας από τις οχτώ διαλειτουργικές ομάδες (CFT) που δημιουργήθηκαν για να δοθεί προτεραιότητα στις κορυφαίες προσπάθειες εκσυχρονισμού του US Army, όπως τα Πυρά Ακριβείας Μεγάλης Απόστασης, Όχημα Μάχης Νέας Γενιάς και την Μελλοντική Κάθετη Ανύψωση. «Στην πραγματικότητα το STE είναι μια από τις οχτώ CFT του Στρατού, και είναι διαλειτουργικό επειδή βλέπουμε την χρησιμότητα του χρησιμοποιούμενου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος» σε όλες τις υπόλοιπες προσπάθειες εκσυγχρονισμού, δήλωσε. «Το βλέπουμε ως την ικανότητα να εκπαιδευτούμε σε αυτά τα συστήματα και να τελειοποιήσουμε τις δεξιότητες πριν αυτά τα συστήματα αναπτυχθούν πραγματικά, και συνεπώς εξετάζουμε όλες τις υπόλοιπες προτεραιότητες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το εκπαιδευτικό περιβάλλον.»

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.proelasi.org/

No comments :

Post a Comment