06/09/2018

Γνωμοδότηση Σ.τ.Ε: Αλλοεθνείς/Αλλοδαποί δικαστές θα δικάζουν στα Στρατοδικεία της χώρας

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση 10 κενών θέσεων δικαστικών (στο βαθμό του παρέδρου) στο Δικαστικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατοδικεία) υπέβαλε ερώτημα στο ΝΣΚ σχετικά με τη νομιμότητα δυο προϋποθέσεων που τίθενται για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό. Οι δύο αυτές προϋποθέσεις είναι το κατώτερο και ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων («να έχουν συμπληρώσει το 27ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας») και η ελληνική καταγωγή των υποψηφίων («να είναι Έλληνες το γένος και να έχουν την ελληνική ιθαγένεια»). 

Το ΣΤ’ Τμήμα του ΝΣΚ στην υπ΄ αριθμ. 127/2018 γνωμοδότησή του επισημαίνει, κατ΄ ομόφωνα ότι είναι νόμιμος ο όρος της προκήρυξης του διαγωνισμού να μην υπερβαίνουν οι υποψήφιοι το ανώτατο ηλικιακό όριο των 35 ετών και πάλι ομόφωνα ότι δεν είναι νόμιμη η προϋπόθεση που τέθηκε στην προκήρυξη του διαγωνισμού, για την πλήρωση των κενών θέσεων δικαστικών λειτουργών του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ελληνικής καταγωγής (Έλληνες το γένος).

Στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ γίνεται αναφορά στην υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει ότι μπορούν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν Ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος, αλλά έχουν μόνο την Ελληνική ιθαγένεια και απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και Έλληνα πολίτη). Η Ολομέλεια του ΣτΕ στην 3317/2014 απόφασή της, ερμηνεύοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών έκρινε ότι οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας σημειώνουν ότι το άρθρο 4 του Συντάγματος «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή. Όι σύμβουλοι Επικρατείας Δημήτριος Αλεξανδρής και Βασίλης Αραβαντινός, μειοψήφησαν και εξέφρασαν την άποψη ότι από τις Συνταγματικές επιταγές «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». Σύμφωνα με τους εν λόγω δύο συμβούλους, οι Ένοπλές Δυνάμεις «αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό» και προσθέτουν: «Είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με Ελληνική καταγωγή».

Σύμφωνα με τους όρους, δεκτοί στον διαγωνισμό γίνονται όσοι πληρούν τα παρακάτω προσόντα:
α. Δικαστικοί λειτουργοί,
β. Δικηγόροι που έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο δικηγορία,
γ. Όσοι έχουν διατελέσει δικηγόροι ή δικαστικοί λειτουργοί για ένα τουλάχιστον χρόνο,
δ. Πτυχιούχοι νομικού τμήματος ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, εφόσον είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικών ή πολιτικών επιστημών ή κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος των ιδίων επιστημών που απονέμεται από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής μετά από παρακολούθηση τουλάχιστον ενός έτους μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξετάσεις,
ε. κάτοχοι πτυχίου αμφοτέρων των τμημάτων της Νομικής Σχολής (πολιτικού και νομικού), εφόσον τουλάχιστον το ένα από τα πτυχία αυτά έχουν λάβει με βαθμό τουλάχιστον λίαν καλώς και,
στ. Στρατιωτικοί δικαστικοί γραμματείς και οι κάθε βαθμού δημόσιοι υπάλληλοι, αφού συμπληρώσουν δύο χρόνια υπηρεσίας μετά τη λήψη πτυχίου νομικού τμήματος ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος ή ένα χρόνο εφ’ όσον έχουν τριετή συνολική υπηρεσία δικαστικού γραμματέως ή δημοσίου υπαλλήλου, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ-ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ (ΜΗ ΓΗΓΕΝΩΝ) ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑΝ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ, ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΘΛΙΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ Σ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Είσαι Ταλιμπάν και θέλεις να κάνεις καριέρα σε Νατοικό Στρατό; 

ΛΟΙΠΕΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΚΙΝΗΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ: https://isxys.blogspot.com/2010/08/blog-post_21.html

8 comments :

  1. "Στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ γίνεται αναφορά στην υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει ότι μπορούν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν Ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος, αλλά έχουν μόνο την Ελληνική ιθαγένεια και απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και Έλληνα πολίτη)."

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΤΟ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ;;; ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΜΑΖΙ.

    ReplyDelete
  2. ΤΗΛΕΜΑΧΕ
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ..."ΝΑΤΙΟΝΑΛΙΤΥ" ΩΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, (ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ) ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Η ΛΕΞΗ "ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΗΚΟΟΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CITIZENSHIP. ΔΛΔ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ , ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ NATIONALITY ΚΑΘ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΘΝΟΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ.

    ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ", ΟΤΑΝ Η ΛΕΞΗ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ. Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

    Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ..."NATIONALITIES" (ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ) ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ , (ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΗΣ.

    ReplyDelete
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΕΖΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ;;; ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ...

    ReplyDelete
  4. ΑΚΡΙΒΩΣ . Ο ΕΛΛΗΝ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ "ΙΘΑΓΕΝΗΣ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΞΕΝΟΙ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ "ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΚ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. ΔΛΔ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ, ΓΑΛΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ...ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΑΛΛΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ , ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΓΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙΑΝΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ ΑΠΕΔΩΣΕ "NATIONALITE". Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΣΗΣ "NATIONALITY-NATIONALITE" ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΩΣ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ".

    ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΔΛΔ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΔΟΚΙΜΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ (ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΛΕΟΝ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ-ΕΘΝΟΤΙΚΟΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ). ΜΕΧΡΙ ΤΟ 90 ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ Η ΛΕΞΗ ΕΘΝΟΤΙΚΟΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟΝ Η ΛΕΞΗ ΕΘΝΙΚΟΣ. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΑ ΩΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ , Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous6/9/18 19:30

    Ιθαγενείς στην Αμερική είναι μόνον οι ινδιάνοι!
    Όσοι απέμειναν μετά την γενοκτονία τους, τους εκτόπισαν σε στρατόπεδα. Ζούνε σε πολύ περιορισμένες τοποθεσίες και έχουν μείνει ελάχιστοι. Λένε ότι ήταν 90 εκατομμύρια και μείνανε λίγες χιλιάδες...
    Μήπως το ίδιο σχέδιο εφαρμοστεί και στους Έλληνες ιθαγενείς;
    Αυτό δείχνουν τα πράγματα, αλλά ...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  6. Anonymous6/9/18 19:35

    "το άρθρο 4 του Συντάγματος «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.": ΩΡΑΙΑ!!!
    Τότε γιατί όσοι έχουν μουσουλμανική θρησκεία μπαίνουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια με το 1/10 των μορίων που μπαίνουν οι υπόλοιποι Έλληνες που πιστεύουν στην Ελληνική Θρησκεία ή οι χριστιανοί, οι άθεοι κ.λ.π.
    Αυτό δεν είναι διάκριση;
    Α.Α.

    ReplyDelete
  7. Α.Α
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ.
    ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ "ΙΝΔΙΑΝΟΙ" ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙ.
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΙ ΜΕ ΜΑΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΤΣΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΜΕΙΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΟΙΚΙΣΗΣ-ΑΠΟΙΚΙΣΗΣ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΩΓΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ReplyDelete
  8. Α.Α
    ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ.
    1) ίση πρόσβαση ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ...ίση πρόσβαση
    2) δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή, ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ...ίση πρόσβαση.
    ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΑΝΙΣΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΞΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ . ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. ή ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ή ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Κ.Λ.Π

    ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΡΑΨΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ "ΙΣΧΥΣ" , ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΧΑΡΤΟ. ΤΑ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ. ΤΑ ΕΘΝΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ. ΤΟ Η.Β ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΑΝ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΡΑΤΗ. ΜΕΤΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΔΗΘΕΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ , ΟΠΩΣ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΣ. ΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ .

    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ, ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ή ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΑΓΩ.
    ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, ΑΡΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ReplyDelete