10/09/2018

Τούρκοι στρατιωτικοί περνούν μαζικά από τον Έβρο και καταθέτουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ "ΧΑΖΟΒΙΟΛΙΑΣΗ" ΤΗΣ, ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ, ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΜΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.
"ΜΥΣΤΗΡΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΑΡΧΕΣ" ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ  ΠΛΗΘΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ. (ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΝΑΥΤΕΣ ή ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ), ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.  ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ, ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ, ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
ΒΕΒΑΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΔΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. 

Το διάστημα λίγο πριν και κυρίως μετά τις τουρκικές εκλογές, ένα κύμμα Τούρκων προσφύγων κατακλύζει τον Έβρο. Πρόκειται κυρίως για αντικαθεστωτικούς που φοβούνται ότι θα διωχθούν από τον Ερντογάν. Υπολογίζεται ότι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ξεπερνούν τις 6000. Το ενδιαφέρον είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς είναι Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καταθέτουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα λένε οι πληροφορίες του Armyvoice.gr ότι καθημερινά ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτικών που περνούν τον Έβρο και ζητούν άσυλο κυμαίνεται από 20 έως 40 άτομα. Το μυστήριο μάλιστα των τελευταίων ημερών είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές. Αρκετοί από αυτούς δηλώνουν πρόθεση να μεταβούν σε άλλες χώρες, είτε στην Ευρώπη είτε στις ΗΠΑ. Ωστόσο η πλειοψηφία ζητάει άσυλο και δηλώνει ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα. Μάλιστα, ως πόλη διαμονής δηλώνουν την Αθήνα.

Πολλές είναι οι εκτιμήσεις για αυτά τα μυστήρια. Κατ’ αρχήν φαίνεται ότι κάτι έχει συμβεί και επίκειται πογκρόμ διώξεων στο τουρκικό ναυτικό και φαίνεται ότι φεύγουν για να προφθάσουν πιθανή σύλληψη. Το γεγονός ότι επιθυμούν να μείνουν στην χώρα μας, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν την επομένη του πραξικοπήματος στην Αλεξανδρούπολη με ελικότερο, πήραν άσυλο και πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα τους εκδώσει ούτε θα τους ανταλλάξει. Συνεπώς νιώθουν ασφαλείς. Από την άλλη υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας. Όσοι ελπίζουν ότι θα ανατραπεί ο Ερντογάν και θα αλλάξουν τα πράγματα, θέλουν να βρίσκονται κοντά για να επιστρέψουν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: https://www.armyvoice.gr/2018/09/evros-to-mistirio-me-tous-tourkous-stratiotikous-pou-zitane-asilo/

No comments :

Post a Comment