06/09/2018

Βρήκαν αμερικανικά όπλα σε θέσεις ανταρτών - Ισραήλ: Έδωσε χρήματα, όπλα και πυρομαχικά σε 7 τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία - Εμπλοκή Τουρκίας,Βουλγαρίας, με αποστολή οπλισμού σε τζιχαντιστές στη Συρία

Έχουν βρεθεί μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών καθώς και πυραύλων TOW αμερικανικής κατασκευής που εγκαταλείφθηκαν από ισλαμιστές τρομοκράτες στην επαρχία Κουνέιτρα, αναφέρει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές ανέφεραν ότι εντοπίσθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και ιατρικών προμηθειών, ρουκέτες TOW αμερικάνικες καθώς και βόμβες ισραηλινής κατασκευής στα χωριά αλ Ραφίντ και αλ Μπράικα στην Κουνέιτρα, τα οποία εγκατέλειψαν οι τρομοκράτες έπειτα από επίθεση του στρατού της Συρίας.

The Hellenic Information Team

O Διευθυντής έκδοσης της Jerusalem Post ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός απαίτησε και πέτυχε επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, την απόσυρση ενός άρθρου σχετικά με την στρατιωτική βοήθεια που διοχετεύθηκε από τη Tsahal σε τρομοκράτες αντάρτες στη Συρία. Ερωτώμενος από το RT, ένας από τους υπεύθυνους της έκδοσης της ισραηλινής εφημερίδας ανακοίνωσε ότι παρενέβη ο στρατός. «Ο στρατιωτικός λογοκριτής μας ζήτησε ν’ αποσύρουμε αυτό το μέρος της ιστορίας», εξηγεί ο David Brinn, διευθυντής της έκδοσης της Jerusalem Post.
Το επίμαχο άρθρο ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός μετέφερε χρήματα, όπλα και πυρομαχικά σε σύριους μαχητές που έδρευαν κοντά στα συρο-ισραηλινά σύνορα. Αυτές οι βοήθειες αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «καλός γείτονας», επίσημα παρουσιασμένης ως μιας «επιχείρησης μαζικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία» από την ισραηλινή κυβέρνηση και πολυάριθμα μίντια. Συνολικά όχι λιγότερα από 7 οργανώσεις τρομοκρατών δέχθηκαν στρατιωτική ισραηλινή βοήθεια. Το άρθρο αναφέρει ότι οι ισραηλινοί στρατιωτικοί υπολόγιζαν αυτή την επιχείρηση ως μια «κατάλληλη απόφαση» για να εμποδίσουν την επιρροή της Hezbollah και του Iran στην περιοχή κυρίως της απομάκρυνσής τους από τα Υψίπεδα του Golan. Ο ισραηλινός στρατός αρνείται για την ώρα κάθε σχολιασμό.

https://dimpenews.com/

Νέες πληροφορίες και εμπιστευτικό έγγραφο που καταδεικνύουν την εμπλοκή της Τουρκίας και ενδεχομένως της Βουλγαρίας, σε παράνομη διοχέτευση οπλισμού και άλλου πολεμικού υλικού προς ισλαμιστικές τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία, έθεσε με γραπτή παρέμβαση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ. Στην παρέμβασή του, παρέθεσε πληροφορίες από τον ηλεκτρονικό ιστοχώρο «Turkish Minute» μαζί με εμπιστευτικό έγγραφο των τουρκικών αρχών της 19ης Ιαν. 2014, στο οποίο καταγράφεται λεπτομερώς η αποστολή από την Κυβέρνηση της Τουρκίας βαρέως οπλισμού σε ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία. Το εμπιστευτικό έγγραφο είναι στην τουρκική γλώσσα και υποβλήθηκε αυτούσιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η όλη επιχείρηση ήταν υπό την ευθύνη των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) κατ’ εντολή του Ερντογάν. Σε δικαστικά έγγραφα γίνεται αναφορά που υποδεικνύουν συνολικά 2,000 φορτηγά με οπλισμό. Η ενδεχόμενη εμπλοκή της Βουλγαρίας συνάγεται από το εμπιστευτικό έγγραφο στο οποίο καταγράφονται λεπτομερώς τα αποτελέσματα έρευνας του φορτίου σε πομπή φορτηγών και άλλων βαρέων οχημάτων με στρατιωτικό υλικό από την Τουρκία προς τη Συρία και καταδεικνύεται ότι μεγάλο μέρος του οπλισμού και πολεμικού υλικού ήταν καινούργιο με παραγωγή στη Βουλγαρία. Όπως επισημαίνεται, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά κατά πόσον υπήρξε τέτοια ποσότητα στρατιωτικού υλικού από τη Βουλγαρία, χωρίς την γνώση και έγκριση της Βουλγαρικής Κυβέρνησης. Στο δημοσίευμα υποδεικνύεται επίσης ότι αυτό πιθανόν να εξηγεί και γιατί η Βουλγαρία συνεργάστηκε στο παρασκήνιο με την Τουρκία και έχει παραδώσει στον Ερντογάν, καταδιωκόμενους και αντιφρονούντες Τούρκους υπηκόους, στο πλαίσιο παράνομων μυστικών «συναλλαγών» ενάντια στις Ευρωπαϊκές αρχές και στο κράτος δικαίου. Τέλος, στην παρέμβαση του προς την Επιτροπή ο κ. Κ. Μαυρίδης ζητά να διερευνηθεί ο βαθμός εμπλοκής των Κυβερνήσεων Τουρκίας και Βουλγαρίας ενόψει των εν λόγω στοιχείων και ιδιαίτερα κατά πόσον έχει παραβιαστεί θεμελιώδης νομοθεσία της ΕΕ από Κράτος Μέλος της ΕΕ.

No comments :

Post a Comment