21.8.17

Αυτό που έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία, μετεμφυλιακά, δεν έχει προηγούμενο. Έχετε καταλάβει πού ζούμε;

Αυτό που έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία, μετεμφυλιακά, δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου –η Ιταλία και η Ισπανία ακολουθούν σε άλλη συχνότητα- που δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο εξαιτίας της αριστερής προπαγάνδας αλλά και της δεξιάς ανοχής!  Ένα μόνο θα σημειώσω που δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος: Τον Απρίλιο του 2009, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία ψήφισμα με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Ολοκληρωτισμός». Με το ψήφισμα καταδικάζονταν όλα τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων του εικοστού αιώνα. Τόσο των φασιστικών όσο και των κομμουνιστικών. 553 ευρωβουλευτές (από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Φιλελεύθερους, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους) ψήφισαν υπέρ, 44 κατά και 33 απείχαν. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές ούτε ένας δεν ψήφισε υπέρ. Του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά. Της ΝΔ απείχαν επειδή «η αποτίμηση των ιστορικών γεγονότων αποτελεί αποκλειστικό έργο των ιστορικών και όχι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»!

Έχετε καταλάβει πού ζούμε; Έχετε αντιληφθεί ότι το σύνολο των κομμάτων της Μεταπολίτευσης τρέμει να δει κατάματα την αλήθεια και φοβάται να εισάγει στην κοινωνία την ιστορικότητα του σύγχρονου κόσμου; Έχει πάρει χαμπάρι ο κ. Κοντονής σε ποιους απευθύνεται με την επιστολή του; Στους Εσθονούς που εισέβαλαν στη χώρα τους οι Σοβιετικοί και έζησαν για δεκαετίες το χειρότερο κόκκινο φασισμό; Τι τους λέει δηλαδή; Ότι όλα όσα υπέστησαν ήταν για το καλό τους αλλά δεν το κατάλαβαν; Αν δεν μιλήσουμε καθαρά για το παρελθόν μας, δεν θα βρούμε ποτέ τα τέρατα που μας γέννησαν: την προγονολατρεία, τον άρρωστο βυζαντινισμό και την κομμουνιστολαγνεία. Αν δεν γιατρέψουμε την λοίμωξη του μύθου, που μας κατατρύχει, κάποτε ο χρόνος μας θα τελειώσει. Κι όσο για τον φασίστα που κρύβουμε μέσα μας, τον κόκκινο εν περιπτώσει, θα πρέπει να προβληματιστεί λίγο γιατί από την Ουγγαρία και πάνω, οι άνθρωποι μόλις ακούν για Κομμουνισμό, γυαλίζει το μάτι τους. Γιατί οι νέες γενιές τους με κομμουνιστές έζησαν στον σβέρκο τους και όχι τον Χίτλερ. Και στο κάτω κάτω, κ. Κοντονή για τα εγκλήματα των κομμουνιστών κάνουν συνέδριο οι άνθρωποι, όχι για τις ουτοπικές φαντασιώσεις σου. Αν έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι δεν φταίνε οι ίδιοι…

Ανδρέας Ζαμπούκας

1 comment :

Anonymous said...

"Αν δεν μιλήσουμε καθαρά για το παρελθόν μας, δεν θα βρούμε ποτέ τα τέρατα που μας γέννησαν: την προγονολατρεία"

Συμφωνω με τα εγκληματα του κομμουνισμου κτλ..
αλλα στη συγκεκριμενη φραση δεν εχω καταλαβει ποιους προγονους εννοει, τους κομμουνιστες; Γιατι για μενα το να θαυμαζεις πχ τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, δεν το βρισκω μεπτο.
Μενιος