01/08/2017

Η σημαντικότητα της θρησκείας για το Έθνος-κράτος

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΑΞΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΤΟΚΑ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ/ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ. ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ (ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΠΙΣΤΟΥΣ/ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΝ-ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Η θρησκεία επηρεάζει την εξωτερική πολιτική: Άλλη εξωτερική πολιτική θα ακολουθούσε ένας Έλλην στο θρήσκευμα (αν ήμουν εγώ, θα προσέγγιζα την Ινδία), άλλη ένας μουσουλμάνος και άλλη ένας χριστιανός. Αυτό το είδαμε προσφάτως στην Μέση Ανατολή, όπου η αναρρίχηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητος στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, άλλαξε τον γεωπολιτικό τους προσανατολισμό. Η βιαία αλλαγή κυβερνήσεως στο Ιράκ, έφερε θρησκευτική αλλαγή, τώρα κυριαρχούν οι σιίτες αντί των σουνιτών. Και αυτό έχει αλλάξει τον προσανατολισμό της χώρας, η οποία βλέπει πολύ φιλικά το Ιράν.

Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψη περί γάμου, περί φυλής και περί του δημογραφικού ζητήματος: Άλλη άποψη θα έχει ένας χριστιανός για ζητήματα φυλής, γάμου, και μεταναστεύσεως και άλλη ένας Έλλην στο θρήσκευμα.

Η θρησκεία επηρεάζει την στρατιωτική άμυνα της χώρας: Άλλες στρατιωτικές συμμαχίες θα σύναπτε ένας μουσουλμάνος πρωθυπουργός της Ελλάδος, άλλες ένας χριστιανός, και άλλες ένας Έλλην στο θρήσκευμα, διότι θα είχαν διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετικούς στόχους.

Η θρησκεία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την συγγραφή της επίσημης ιστορίας: Επειδή η Ελλάδα τελεί υπό χριστιανική κατοχή, το βυζάντιο δεν θεωρείται κατακτητής της Ελλάδος. Αν η Ελλάδα τελούσε υπό μουσουλμανική κατοχή, η οθωμανική αυτοκρατορία θα εθεωρείτο συνέχεια του Ελληνισμού και θα εορτάζαμε τους σουλτάνους ως σωτήρες του Ελληνισμού.

Η θρησκεία επηρεάζει την συμπεριφορά μας προς τα ζώα και την φύση: Άλλη συμπεριφορά έχει ένας Έλλην στο θρήσκευμα προς την φύση και τα ζώα και άλλη ένας μονοθεϊστής.

Η θρησκεία επηρεάζει τις αντιλήψεις μας για την γυναίκα: Άλλη στάση τηρεί ο μονοθεϊσμός προς τις γυναίκες και άλλη στάση τηρεί η Ελληνική Θρησκεία. Στην Ελληνική Θρησκεία οι γυναίκες κατέχουν δημόσιο αξίωμα Ιέρειας. Στον μονοθεϊσμό τέτοιο πράγμα είναι αδιανόητο.

Η θρησκεία επηρεάζει τους νόμους και τον ποινικό κώδικα: Στην Ελλάδα το σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο εμπεριέχει πολλές διατάξεις υπέρ της Ορθοδοξίας και πολλές διατάξεις εις βάρος των άλλων θρησκειών. Σε πολλές ισλαμικές χώρες ισχύει η Σαρία. Άλλη ποινική και συνταγματική νομοθεσία θα ίσχυε στην Ελλάδα, αν επίσημη θρησκεία του κράτους ήταν η Ελληνική Θρησκεία.

Η θρησκεία καθορίζει την αντίληψή μας περί Προγόνων και Απογόνων: Οι χριστιανοί θεωρούν προγόνους τον Αβραάμ και την Σάρα. Οι Έλληνες τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα.

Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψή μας περί Πατρίδος: Οι εβραίοι, οι χριστιανοί, και μουσουλμάνοι θεωρούν ιερό και θεοβάδιστο τόπο την Ιερουσαλήμ. Οι Έλληνες θεωρούν ιερό και θεοβάδιστο τόπο τους Δελφούς, την Δήλο, τον Όλυμπο, την Δωδώνη.

Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψή μας περί έθνους: Μουσουλμάνοι και χριστιανοί, μιλάνε για μουσουλμανικό έθνος (Ummah) και χριστιανικό έθνος, εννοώντας υπερεθνικές πολυφυλετικές κρατικές υποδομές. Οι Έλληνες μιλάνε για εθνοφυλετικό κράτος.

Η θρησκεία επηρεάζει την τέχνη και την αισθητική: Άλλη αντίληψη περί τέχνης έχουν οι μονοθεϊστές και άλλη αντίληψη οι Έλληνες. Αυτό φαίνεται στην μουσική, στον χορό, στην ζωγραφική, στην γλυπτική (σε μεγάλο βαθμό απαγορεύεται η απεικόνιση θείων στον μονοθεϊσμό), στο θέατρο, στην αγγειοπλαστική, στην ενδυμασία, κλπ.

Η θρησκεία επηρεάζει την ιατρική και τις επιστήμες: Η Ελληνική φυσική ιατρική δεν έχει σχέση με την αντίληψη των μονοθεϊστών περί σώματος και υγείας. Επιπλέον τα μαθηματικά και οι επιστήμες είχαν απαγορευθεί επί αιώνες από τους μονοθεϊστές.

Η θρησκεία επηρεάζει τον αθλητισμό: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορευμένοι επί αιώνες από τον χριστιανισμό, αποτελούσαν κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός για τους Αρχαίους Έλληνες.

Η θρησκεία επηρεάζει την φιλοσοφία: Ουδεμία σχέση υφίσταται μεταξύ του χριστιανού απολογητού Τερτυλλιανού, του Ίωνος φιλοσόφου Αναξαγόρου, του Εμπεδοκλέους, του Πυθαγόρου.

Η θρησκεία επηρεάζει την ηθική: Άλλο αξιακό κώδικα έχει ο χριστιανός, άλλο ο εβραίος, άλλο ο μουσουλμάνος, άλλο ο Έλλην. Οι αντιλήψεις περί θανάτου, περί αρετής, περί κακίας, περί φιλίας, περί εγκλήματος, περί ευδαιμονίας, περί ψυχής, απέχουν παρασάγγας εξ αιτίας των διαφορετικών θρησκευτικών αντιλήψεων.

Η θρησκεία επηρεάζει την πολιτειολογία: Ο μονοθεϊσμός δημιούργησε τις ελέω θεού τυραννίες, υποστηρίζων ότι ο μονάρχης είναι εκπρόσωπος του θεού επί της γής.

Η θρησκεία επηρεάζει την γνωσιολογία: Το πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, το πώς ερμηνεύουμε, το πώς φιλτράρουμε και πώς εξωτερικεύουμε πληροφορίες, επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την θρησκεία. Ένας μονοθεϊστής ισχυρίζεται ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε εκ του μηδενός από έναν εξωκοσμικό θεό, ότι υπάρχει ανάσταση εκ νεκρών, ότι υπάρχει σατανάς και κόλαση.

Εν κατακλείδι για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα πεποιθήσεων ως θρησκεία απαιτείται να αποσαφηνίζει την φύσιν του Όντος-Θεών, να έχει εξήγηση για την δημιουργία του Κόσμου, να έχει σύστημα ηθικών αξιών, να έχει τελετουργικά, να εντοπίζει την πηγή της γνώσεως και τον τελικό σκοπό της ζωής. Δηλαδή απαιτείται θεογονία, κοσμολογία, ηθική, τελετουργικό, επιστημολογία, τελολογία.
Καλά θα κάνουν όσοι αγνοούν στοιχειώδη θρησκευτικά ζητήματα να μην συμπεριφέρονται όπως οι άθεοι υλιστές οι οποίοι ζούν μόνον για το παρόν. Η Ελληνική Θρησκεία προάγει μια εντελώς διαφορετική κοσμοαντίληψη απ’ αυτήν των αβρααμικών μονοθεϊστικών αιρέσεων.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://www.iphicratisamyras.com/2014/01/blog-post_8.html

24 comments :

  1. Anonymous1/8/17 12:04


    Πολυ σωστά όλα αυτά και ωραίο άρθρο αν και ο ιφικράτης μυράς είναι ένας προβληματικός και ύποπτος χαρακτήρας.

    Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω πως αξιολογείτε εσείς της ΙΣΧΥΣ το φαινόμενο της Αθείας. Ξέρω οτι και οι άθεοι έχουν κάποιο είδος πίστης, στις περισσότερες περιπτώσεις πιστεύουν στο αξιακό σύστημα του ουμανισμού, του διαφωτισμού και στις αξίες της γαλλικής επανάστασης. Όμως φαινόμενα αθεισμού παρατηρούμε σε όλες τις φυλές και σε όλα τα έθνη. Σε κάθε έθνος και σε κάθε φυλή υπάρχουν άθεοι. Είναι ένα φαινόμενο που αφορά όλους τους ανθρώπους ; Και πως είναι δυνατόν χώρες όπως η Σαουδικη Αραβία που πιστεύουν σε ακραία μορφή του Ισλάμ να εμφανίζουν ακμάζουσα οικονομία ; Ενώ συγχρόνος άλλες όμοιες αραβικές χώρες να έχουν διαλλυμένη οικονομία ;

    -Πετρόπουλος

    ReplyDelete
  2. ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΟΧΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΟΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΑΡΑ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΕΝΔΟΓΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΟΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    Η Σ.Α ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ. ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΛΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ) ΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ. ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous1/8/17 12:50

    Κατα την αποψη μου σημαντικη για την ανθρωπότητα ειναι η εκάστοτε πίστη αλλα δεν την θεωρω ρίζα των ανθρωπίνων πολιτισμών. Καθε πολιτισμός και λαός εχει θρησκεία. Σε πολλα διαφέρουν οι θρησκείες μεταξυ τους σε τόσα αλλα συμφωνούν. Ομως παραμένουν διαφορετικές. Το ιδιο ισχυει για την τεχνη. Αλλη ειναι η τεχνη της Ελλαδας αλλα της Κίνας και παει λέγοντας και αυτα ισχύουν για ολα τα αλλα πραγματα των ανθρωπων. Και η πηγή διαφόρων για εμενα ειναι η εκάστοτε φυλη. Η διαφορετικότητα των φύλων οδηγεί στην ανάπτυξη διαφόρων θρησκείων, πολιτισμών και παει λέγοντας. Άρα για εμενα η φυλη και το αίμα ειναι ο βασικό κορμός καθε ανθρώπινου πολιτισμού

    Συγχωρέστε με αν γίνομαι κουραστικός αλλα μου αρεσει να ψάχνω της φύση και την αληθεια των πραγμάτων

    -Πετρόπουλος

    ReplyDelete
  4. Η ΦΥΛΗ, ΤΟ ΑΙΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΑΛΛΑ Η ΗΘΙΚΗ, ΟΙ ΑΞΙΕΣ, ΟΙ ΑΡΧΕΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ.

    Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ; ΙΔΙΟΣ ΛΑΟΣ, ΙΔΙΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΟΛΙΣ 200 ΕΤΗ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 300 Μ.Χ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 500 Μ.Χ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΤΟΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ.

    ΑΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ή ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΩΡΑ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ; ΠΑΛΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ. ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΔΛΔ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΙΣΠΑΝΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, (ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΑΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

    ΑΛΛΟ ΠΕΙΤΕ.
    - ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ; ΙΣΩΣ.
    - ΕΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΕΒΑΛΛΑΝ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΕΣ; ΠΑΛΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ. ΟΧΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ. ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous1/8/17 16:01

    Σωστά και συμφωνώ

    ReplyDelete
  6. Anonymous1/8/17 18:40

    Όσο και να μην μας αρέσει ο χριστιανισμός, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η ελληνική φυλή από τις ελληνιστικές περιόδους και έπειτα βίωνε έναν απίστευτο εκφυλισμό και μια ακραία παρακμή. Ο Χριστιανισμός επανέφερε στους Έλληνες το αίσθημα της σεμνότητας, κάτι το οποίο είχαν χάσει προ πολλού.

    Υ.Γ. Δεν ειμαι Χριστιανός

    -Πετρόπουλος

    ReplyDelete
  7. " Όσο και να μην μας αρέσει ο χριστιανισμός, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η ελληνική φυλή από τις ελληνιστικές περιόδους και έπειτα βίωνε έναν απίστευτο εκφυλισμό και μια ακραία παρακμή."

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

    ReplyDelete
  8. ΠΑΡΑΚΜΗ ΒΙΩΝΕ, ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ) ΟΧΙ . ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. (ΕΙΧΕ ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑΚΜΗ). ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΓΑΜΠΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ/Η, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΥΝΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ. ΣΥΡΙΟΙ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΠΕΡΣΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΙ, ΣΛΑΒΟΙ, ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΩΣ ΝΥΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΑΡΙΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΟΚΑΨΙΜΑΤΑ ΝΑΩΝ, ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, Η ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ , ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ. Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ.

    ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΜΙΤ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΝΕΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΗΔΗ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ , ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΛΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΠΟΥ Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΜΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΕΠΕΦΕΡΕ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΥΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΗΔΗ ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ "ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ" ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ. ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΑΡΟΥΜΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    ReplyDelete
  9. Anonymous1/8/17 19:11

    Η μαζική απελευθέρωσης των δούλων μετά των ελληνιστικών περιόδων οδήγησε αν μέρη και σε εκφυλισμό. Παρόλα αυτά η περισσότερη φυλετική επιμιξία προκλήθηκε επι Βυζαντίου και πάλι όμως ήταν αμελητέα αυτή η φυλετική επειμιξία. Προτείνω εδώ το βιβλίο του Ξ. ΛΙΒΑ Η Αιγηίς κοιτίς των Αρίων και του Ελληνισμού.

    Οι δωδεκάθεοι Θρησκεία είχε δεχτεί πολλές και δυνατές ανατολίστικες επιδράσεις και είχε εκφυλυστεί τουλάχιστον πνευματικά.
    Δεν μπορούμε όμως να κατηγορήσουμε τον Χριστιανισμό εξ ολοκλήρου διοτι με την βοήθεια του Χριστιανισμού ο Ελληνισμός επιβίωσε τα 400 χρόνια δουλείας και με την βοήθεια του Χριστιανισμού διαφυλάχτηκε η κληρονομιά μας.
    Επίσης όλα τα μεσαιωνικά βασίλεια και αυτοκρατορίες, όχι μόνο στον Μεσογειακό χώρο αλλά και στην Ευρώπη ήταν πολυεθνικά, όχι αναγκαστηκά πολυφυλετικά υπάρχει διαφορά. Οπότε τα ίδια ισχύουν και για την υπόλοιπ Ευρώπη.

    -Πετρόπουλος

    ReplyDelete
  10. Anonymous1/8/17 21:36

    Δυστυχώς οι ασφυκτικές καταστάσεις και η έλλειψη χρόνου δεν μας επιτρέπουν να προβούμε σε μαζική θρησκευτική μετατροπή χιλιάδων μουσουλμάνων οι οποίοι είναι ήδη πλήρος ενταγμένη σε αυτή την θρησκεία. Η μόνη λύση είναι ο πόλεμος και η βίαιη αντιμετώπιση τους. Έλληνες δεν θα πολεμήσουν πολλοί. Οι περισσότεροι είναι παντελός εκφυλισμένοι και θα πεθάνουν μαζί με το σαπισμένο σύστημα το οποίο είναι ετοιμοθάνατο. Το μόνο που παραμένει είναι να του δώσουμε την χαριστική βολή. Εν συνεχεία θα αντιμετοπίσουμε τους φανατικού αριστερούς, ξένους και μουσουλμάνους γεννικότερα. Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που μας περιμένει ως Έλληνες

    Πετρόπουλος

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με πιο δικαίωμα θα τολμήσεις να απλώσεις το βρωμόχερο σου πάνω σε μουσουλμάνους; Και δεν αναφέρομαι σε κατά καιρούς εγκληματίες λαθρομετανάστες που δοαπράτουν το όποιο έγκλημα. Αυτοί ναι, πρέπει να παταχτούν.

      Delete
  11. Anonymous2/8/17 08:59

    Παρότι δεν είμαι και τόσο καλά, δεν μπόρεσα να μην σχολιάσω:
    “ο Ιφικράτης Αμυράς είναι ένας προβληματικός και ύποπτος χαρακτήρας”: Ο Ιφικράτης λέει δυνατά και τα γράφει κιόλας αυτά που πολλοί τα σκέπτονται αλλά δεν τολμούν να τα πουν!
    “Καθε πολιτισμός και λαός εχει θρησκεία”: ΟΧΙ! Η Ελληνική Θρησκεία διαφέρει από όλες τις άλλες γιατί δεν είναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ.
    “Ο Χριστιανισμός επανέφερε στους Έλληνες το αίσθημα της σεμνότητας”: Αλήθεια; Γιατί και οι τζιχαντιστές το ίδιο λένε!
    Κύριε Πετρόπουλε ξέρετε τι ήταν η Σκυθόπολη και πόσα εκατομμύρια Ελλήνων σφαγιάστηκαν για να αλλάξουν την πίστη τους και να γίνουν χριστιανοί (ξέρετε από πού βγήκε η φράση “θα σου αλλάξω την πίστη”); Γνωρίζετε πόσοι Έλληνες εξοντώθηκαν από τον αλάριχο που είχε βοήθεια το παπαδαριό-τζιχαντιστές της εποχής;
    “ο Ελληνισμός επιβίωσε τα 400 χρόνια δουλείας και με την βοήθεια του Χριστιανισμού”: Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο…
    Δυστυχώς πολλοί πιστεύουν στον χριστιανισμό “γιατί έτσι τα βρήκαμε”, και δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν την βίβλο και να διαπιστώσουν πόσο μίσος έχουν οι εβραίοι κατά των Ελλήνων. Τα αναθέματα κατά των Ελλήνων είναι εμετικά και διαβάζονται ακόμα και σήμερα, παρά τις εκκλήσεις του Στεφανόπουλου να σταματήσουν πιά!
    Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε με αίμα και βία! Όσο για τα τελετουργικά και τις ονομασίες των παπάδων είναι δάνεια από την πατρώα θρησκεία. Οι εορτές επίσης, σε κάθε αρχαίο Θεό βάλανε το όνομα κάποιου αγίου!
    Α.Α.

    ReplyDelete
  12. Anonymous2/8/17 10:55

    Ο Ιφικρατης Αμυρας ειναι αλλος ενας απο πολλους ιδεολογικουσ τσαρλατάνους του ελληνικού εθνικιστικού χωρου. Προβληματικός, γιατι όντας για δεκαετίες Καραμπινάτος ακροαριστερός απο την μια μερα στην αλλη σκέφτηκε πως "αμάν οτι πίστευα τόσα χρονια ηταν λαθος!" Και το γύρισε στον εθνικισμό, και ύποπτος γιατι εχει μιλήσει δημόσιος πάμπολλες φορες για τρομοκρατια και ένοπλο αγώνα αλλα οι πραιτοριανοι του κρατουσ δεν τον εχουν αγγίξει ποτε.
    Εχω διαβάσει την Βίβλο οπως και πολλα αλλα βιβλια. Σαν ανθεωπος που σκέφτεται επιστήμονικα γνωριζω οτι η απλή ανάγνωση ενος βιβλίου ομως δεν αρκεί για να αποκτήσεις γνώσεις. Βιβλια διαβάζει και ο καθε άσχετος. Μελετώντας λοιπον γνωρίζουμε οτι το μισος για τους Ελληνες στην Βίβλο ειναι προπάντων ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ και ΟΧΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟ. Η Ελληνικη θρησκεία και οπως ειπαμε παραπάνω ειχε εκφυλιστεί παντελος και ειχε δεχτεί άπειρα Ανατολή Στόκα στοιχεια. Τρομεροί παρακμή βίωνε και ο Ελληνισμος. Ο Χριστιανισμός εν μέρη εφαρμόστηκε με βία σε αυτο εχετε δίκαιο. Η βία ουτως η άλλως ειναι στοιχείο της ζωής. Το οτι προστέθηκαν ελληνες θεοί στην ορθοδοξια δεν ειναι κατ ανάγκην αρνητικό. Οσο για το "παραμύθι"... σας προτείνω να ψάξετε τις προσπάθειες τον δυτικών για εκλατινισμο των ελληνων. Άπειρα τα σχεδια τους εμετικά και αποκορύφωση του ανθελληνισμού. Στα σχεδια τους μπήκε εμπόδιο ομως η ορθοδοξια.

    Καλη σας μερα

    Πετρόπουλος

    ReplyDelete
  13. Anonymous2/8/17 15:22

    πετροπουλος
    εισαι ο λοχαγος πετροπουλος της ελληνοκρατιας?
    τα σεβη μου!
    για ιφικρατη εχω να πω οτι οσες φορες του ανεφερα για το εαμοβουλγαρικο καθεστως του 74 τον πολιτισμικο μαρξισμο και την αναρχοκομουνισικη κατοχη της ελλαδας 43 χρονια τωρα, εκανε την παπια και δεν απαντησε ποτε!
    αυτο ειναι πολυ υποπτο....
    του φταινε μοναχα οι χριστιανοι λες κα εχουν καμια εξουσια και αυτοι οι φουκαραδες σημερα και δεν διωκονται και αυτοι απο την νεα μαρξιστικη ταξη πραγματων...
    τον βλεπω να εξαντλει την επαναστατικοτητα του σφαζοτας γριουλες και γεροντακια μεσα στις εκκλησιες....
    κατα ταλλα ειναι πολυ διαβασμενος και εχω μαθει πολλα απαυτον
    δυστυχως καθενας εχει και απο ενα κουσουρι οπως η χα τον γελοιο παπαριο χιτρερισμο της και τα γερμανικα κολληματα της...
    μονο εμεις ο βενιζελικοι εθνικιστες μιλιταριστες μεγαλοιδεατες φιλελευθεροι αντικομουνιστες δεν εχουμε κανενα κολλημα και ειμαστε τελειοι!
    μενει μονο να μετουσιωσουμε σε πραξη την τελοιοτητα μας....

    εδω αν μου επιτρεπετε ενα δωρο προς ολους τους πατριωτες,οποιος θελει να κατεβασει την περιφημη τελευταια διδακτορικη διατριβη για τις προσπαθειες αυτονομιας του ποντου πανω απο 500 σελιδες

    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=15&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi6-auWw7jVAhVsCMAKHcyRBv84ChAWCDwwBA&url=http%3A%2F%2Fikee.lib.auth.gr%2Frecord%2F105601%2Ffiles%2FGRI-2008-1516.pdf&usg=AFQjCNFf4wz_CKr4bQPOTUuk4A9oC8cXnA

    διπλον τριπλον θα παρωμεν αυτο που μας επαρθεν!
    FREE GREEK PONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. ΦΙΛΕ ΠΟΝΤΙΕ

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ . (ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ). ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΥΤΟΥ.

    ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ (ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΛΑΘΟΣ) ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΗΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΑ ΥΠΕΠΕΣΕΣ ΣΕ ΛΕΚΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ
    ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΤΟΛΟΓΙΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΑΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΥΔΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ. (ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΛΩΝ, ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΕΠΙΖΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ).

    ReplyDelete
  15. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ. ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑ. ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

    ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΤΗ, ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 40-50 ΕΤΩΝ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ ΝΕΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ. ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΠΩΣ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ , Η ΚΑΝΕΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΨΗΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΙΑ, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΦΡΕΝΑΡΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΗΡΞΕ ΩΣΤΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΘΝΙΚΗ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ReplyDelete
  16. Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ή ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΛΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΙΣΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΤΩΝ. ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ. "ΔΕΝ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ". ΕΤΣΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΙΙΤΕΣ , ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΚΙΚΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑΒΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΠΑΡΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ Η ΔΙΕΘΝΙΚΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ". ΕΤΡΕΞΕ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΝ ΩΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ.

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΒΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ) ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΤΟ ΑΛΛΟΕΘΝΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ReplyDelete
  17. ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΦΓΑΝΟΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΡΑΒΕΣ. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ, ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΥΡΟΥΣ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ (ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ".) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΝΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΞ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΟΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ. ΑΝ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ή ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΥΔΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    (ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΑΡΑ ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4-5, ΟΣΕΣ, ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ; ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΘΑ ΚΙΤΡΙΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ; ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ) .

    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ, ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ. ΕΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

    ΤΕΛΟΣ

    Υ.Γ: Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΕΣΑΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΕΡΒΙΡΑΝ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΩΣ "ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ" , ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΙΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΠΝΙΞΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ 400 ΕΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ. ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟ. ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ ΟΠΟΥ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΑΜΑ. ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑΣ.

    ReplyDelete
  18. Anonymous2/8/17 19:11

    ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;

    ΚΛΑΙΩ... ΙΣΧΥΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, ΑΠΟΣΤΩΜΟΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

    |||

    ReplyDelete
  19. Anonymous2/8/17 19:43

    Όλα αυτά που λέτε αφορούν την επίσημη εκκλησία η οποία είναι μασονική και διεθνιστική και την οποία φτυνουμε και πολεμούμε. Η ίδια αυτή όμως εκκλησία καταδιώκει την Ιερά Μονή Εσφιγμένου και τον Πατερ Κλεομένη

    Θεωρώ πως το το άρθρο το οποίο παραιέτω είναι αρκετά σαφές στο θέμα Ελληνισμού Χριστιανισμού

    http://www.hellinon.net/EllinismosXristianismos.htm

    ReplyDelete
  20. ΑΝΩΝΥΜΕ 19:43

    ΑΝΑΞΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ. ΒΡΙΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ, ΕΞΑΓΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΩ ΠΗΓΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ. ΑΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣςΑΝ ΟΙ 70ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΛΟΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. (ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ.)

    Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ. "ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ". ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΣ. ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ. Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΩΝ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ "ΤΟΥΣ. (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙ)

    ReplyDelete
  21. Anonymous2/8/17 22:43

    αγαπητε ισχυς
    φυσικα και γινεται να εισαι βενιζελικος και εθνικιστης. ειναι βεβαια μεγαλη κουβεντα...στον εθνικο διχασμο συγκρουστηκαν βενιζελικοι εθνικιστες και πανυβλακες βασιλοδεξιοι συντηρητικοι εθνικοφρονες. και οι δυο παραταξεις ηταν φυσικα πατριωτες.... ο βενιζελος δεν μενδιαφερει μετα το 20 και τις εκλογες του νοεμβριου....η ευκαιρια που παρουσιαζεται μια φορα στα 1000 χρονια ειχε χαθει....σημερα θα ειμασταν παγκοσμια δυναμη και δεν θα υπηρχε τουρκια....

    φιλελευθερος ενοω φυσικα στην οικονομια και οχι στις αλλες διαστροφες.... ακομα και ο τζημερος διαχωριζει τον δικο του φιλελευθερισμο με αλλους ανωμαλους φιλελερες οπος τους αποκαλει....
    και μιας και αναφερθηκα στον τζημερο εδω ενα καταπληκτικο αρθρο του που το ξαναβαλε σημερα περι μπολσεβικισμου

    http://marketnews.gr/article/5191/oi-bistes-poy-krybontai-sta-foustania-ths-dhmokratias

    ο εν λογω πηρε το διδακτορικο του αλλα δεν εγινε λεκτορας. απο τοτε εγιναν 4 λεκτωρες στο ιστορικο του ΑΠΘ που γνωριζω και οι 4 μπολσεβικοι ενω απορφτηκαν αλλοι ΜΗ αριστεροι που εχαν μεγαλυτερα προσοντα... το τι γνεται εκει μεσα που ειμαι δεν περιγραφεται.... οταν τελειωσω το διδακτορικο μου θα τα βγαλω ολα στη φορα....
    ο ενεπεκιδης (καθηγητης παν/μιου βιεννης)πεθανε δυστυχως περυσι. ο βακαλοπουλος ειναι εξουδετερωμενος στο παιδαγωγικο υπο την ρεπουση και αλλοι παλιοι δεξιοι και πατριωτες στη συνταξη( βγαινει του χρονου ο φωτιαδης) και εκτος μαχης απο τους αριστερους

    δινω ακομα το γνωστο βιβλιο του χορτον /η μαστιγα της ασιας, τη διδακτορικη διατριβη για τη γενοκτονια των ελληνων ποντου μ.ασιας και α.θρακης της μπουμπουγιατζη και ενα σπεσιαλ αφιερωμενο σε σενα περι ισχυος τη μεγαλη διδακτορικη διατριβη 750 σελιδων του τσιριγωτη, που αυτος παραδοξως εγινε λεκτωρ στο παντειο!
    καλο διαβασμα σε ολους!

    https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=23&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi97On_9rjVAhVkBcAKHeCQAU04FBAWCDAwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.thridimo.mysch.gr%2Fsxolikes_giortes_smyrni_George_Horton_H_Mastiga_tis_Asias.pdf&usg=AFQjCNFPgtvyAkZseIEiZOpwy57DNEQmww

    Οι διωγμοί των Ελλήνων της Ιωνίας 1914-1922

    https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/26660



    Εναλλακτικές στρατηγικές των λιγότερο ισχυρών κρατών; Ρόλος της ισχύος στις διεθνείς σχέσεις; Ρόλος των διεθνών θεσμών στην διαμόρφωση τηε υψηλής στρατηγικής; Συγκρότηση ενός πλαισίου πελατειακών σχέσεων; Χρήση στρατιωτικών στρατηγικών για την επίτευξη πελατειακών σχέσεων; Ελληνική υψηλή στρατηγική περιόδου 1912-1922

    https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/18388

    στα 2 τελευταια διδακτορικα γινεστε δωρεαν μελη και τα κατεβαζετε

    FREE GREEK PONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  22. Anonymous2/12/21 23:58

    "ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ."

    Λάθος. Η θρησκεία δεν σε εμποδίζει να αγαπάς ή να μην αγαπάς την πατρίδα.

    "ΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ."

    Η ίδια απάντηση μου ισχύει και εδώ. Η Ελλάδα δεν είναι εθνικό κράτος;

    "ΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ (ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ"

    Σωστά.

    "ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ."

    Λάθος. Και πάλι το ότι μια θρησκεία αποδέχεται και αγκαλιάζει όλους τους λαούς, ΔΕΝ απαγορεύει στους ανθρώπους αυτό να αγαπούν τους δικούς τους ανθρώπους, τις κοινωνίες τους, να θέλουν την πρόοδο και την ασφάλεια της πατρίδας τους κ.α.

    ReplyDelete
  23. Η θρησκεία δεν σε εμποδίζει να αγαπάς ή να μην αγαπάς την πατρίδα
    ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ . ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΡΟΘΥΜΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΡΩΣΣΟΥΣ; ΣΕΡΒΟΥΣ; ΠΟΣΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΩΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΑΡΑΒΕΣ; ΑΡΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ.

    Η Ελλάδα δεν είναι εθνικό κράτος;
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ. ΑΠΟ ΤΟ 146π.χ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ , ΜΕΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ. ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

    "το ότι μια θρησκεία αποδέχεται και αγκαλιάζει όλους τους λαούς, ΔΕΝ απαγορεύει στους ανθρώπους αυτό να αγαπούν..."
    ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ. ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ή ΙΝΔΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΔΩ ΜΟΝΙΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΧΑΡΕΙ . ΕΓΩ ΘΑ ΚΛΑΙΩ ΔΙΟΤ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ.

    ReplyDelete