09/07/2017

Newsbeast: "H Τουρκία αναπτύσσει υπό άκρα μυστικότητα Θερμοβαρικές βόμβες."

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΤΟ Newsbeast ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ...ΕΚΘΕΣΗ. ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ "ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ" ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΦΡΕΣΚΑ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ. Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ή ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ. ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΠΛΑ, ΟΥΤΕ Η ΒΟΜΒΑ ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΕ.

Πολύ κοντά στην απόκτηση θερμοβαρικών βομβών φαίνεται πως είναι η Τουρκία. Η Άγκυρα φαίνεται πως αναπτύσσει εγχώρια κάτω από άκρα μυστικότητα το συγκεκριμένο όπλο, καθώς δεν υπάρχουν πολλές σχετικές διαθέσιμες πληροφορίες. Στο ευρύ κοινό η πληροφορία, ότι η Τουρκία εργάζεται πάνω σε κάτι τέτοιο ήρθε στο φως μόλις το 2014 και μόνο πρόσφατα έγινε γνωστό ένα ακόμα ψήγμα πληροφορίας σχετικά με αυτό το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο έγινε στην Τουρκία μια έκθεση όπλων με την επονομασία IDEF 2017. Σε αυτή, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου και δημοσιεύματα στον τύπο στρατιωτικών αναλύσεων, έγινε γνωστό πως το Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Τουρκίας (ΤUBITAK) και τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης όπως το SAGE μέσω της συνεργασίας τους, μεταξύ άλλων παρουσίασαν την Θερμοβαρική έκδοση μιας βόμβας. Η Τουρκία χρησιμοποιώντας ως πλατφόρμα μια απλή κοινής χρήσης βόμβα Μk-82, τοποθέτησε σε αυτή όλη την απαραίτητη τεχνολογία μετατρέποντάς την σε θερμοβαρική.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2760589/thermovarikes-vomves-anaptissi-ipo-akra-mistikotita-i-tourkia

2 comments :

  1. Anonymous9/7/17 17:08

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ;ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΗ ΒΟΜΒΑ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ "ΜΙΚΡΗ" ΕΚΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΟΥ ΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ. ΝΑΙ , ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΥΡΙΜΑΧΕΣ/ΑΕΡΟΣΤΕΓΕΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΟΥ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΣΗΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΥΠΟ) ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ή ΗΔΗ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ, (ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ) ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΜΒΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ "ΕΦΕ". ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ , ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΚΡΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΛΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΑ) ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

    ReplyDelete