01/03/2017

Ρωσία: Νανοσωματίδια, για την εξουδετέρωση ισχυρών νευροτοξικών παραγόντων.

Χημικοί του Πανεπιστημίου Λεμονόσοφ της Μόσχας δημιούργησαν νανοσωματίδια, τα οποία είναι σε θέση να εξουδετερώνουν ισχυρά είδη χημικών όπλων, όπως είναι και ο νευροτοξικός παράγοντας VX και άλλοι παρόμοιοι νευροτοξικοί παράγοντες. Την είδηση μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Controlled Release". "Πολύ σημαντική είναι η απλότητα της μεθόδου μας, καθώς τα παρασκευάσματά μας μπορούμε να τα δημιουργήσουμε μέσω μιας απλής ανάμειξης υδατικών διαλυμάτων, που περιέχουν υψηλής καθαρότητας ένζυμο και ένα ασφαλές βιοσυμβατό πολυμερές", δηλώνει ο ρώσος χημικός Αλεξάντρ Καμπάνοφ που συμμετείχε στην έρευνα.  Επισημαίνει μάλιστα ότι η διαδικασία αυτή "αυτοσυντελείται μέσω των ηλεκτροστατικών αλληλεπιδράσεων που αναπτύσσονται μεταξύ της πρωτεΐνης και του πολυμερούς".

Τα πλέον τοξικά χημικά όπλα, τα οποία επιφέρουν τον θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά και μάλιστα με την ελάχιστη ποσότητα, ανήκουν στην ομάδα των λεγόμενων φωσφορικών οργανικών χημικών ενώσεων. Οι ουσίες αυτές δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά επί ναζιστικής Γερμανίας στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην πολεμική βιομηχανία μόνο στα μέσα του περασμένου αιώνα, όταν δημιουργήθηκαν τα πιο επικίνδυνα είδη αυτών των ουσιών, όπως το νευροπαραλυτικό τοξικό αέριο VX και το σοβιετικής παραγωγής ανάλογο του V.Όλα τα αποθέματα VX, VR, σαρίν και άλλων τοξικών αερίων, με βάση τη Διεθνή Σύμβαση για τα χημικά όπλα η οποία απαγορεύει την ανάπτυξη, παραγωγή, αποθήκευση και χρήση χημικών όπλων, θα πρέπει να καταστραφούν. Η εν λόγω Σύμβαση τέθηκε σε εφαρμογή στις 29 Απριλίου 1997.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Λειτουργεί και ανάποδα. Νανοσωματίδια για την διασπορά των χημικών όπλων σε μάζες πληθυσμού και μάλιστα απολύτως στοχευμένα σε συγκεκριμένα τμήματα αυτού. Τα έχουμε ξαναπεί, ο πόλεμος είναι πάντα ίδιος, οι μορφές όμως που παίρνει είναι πολλές. Η Ελληνική άμυνα σε αυτές τις μορφές είναι απλά ανύπαρκτη.

7 comments :

  1. Anonymous1/3/17 20:22

    ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ;;;ΑΣΤΕΙΑ ΤΟ ΛΕΣ...ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ .."ΠΡΟΣΒΟΛΗ" ή ΤΗΝ "ΘΕΡΑΠΕΙΑ";

    ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΒΑΣΙΜΑ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ. ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙΣ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΝΕΥΡΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΦΥΤΟ.

    ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ, ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΝΕΚΡΟΨΙΑ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΣ (ΤΑΥΤΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ) ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

    ΟΙ ΝΑΝΙΤΕΣ (ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ) ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ή ΑΞΟΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous1/3/17 21:30

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ...ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.Η ΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ''ΑΜΥΝΑ'' ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.ΤΟ ΘΕΤΩ ΑΛΛΙΩΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ (ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ) ΜΕΣΩ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΛΛΩΝ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ (ΑΝΤΙΔΟΤΟ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ''ΤΡΩΝΕ'' ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ;;;ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑΝΙΤΕΣ ΩΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΛΛΩΝ ΝΑΝΙΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ. Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΝΙΤΩΝ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΡΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑΝΙΤΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΤΥΧΗ ΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΝΑΝΙΤΩΝ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΝΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΙΕΥΘΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΩΣ, ΟΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ...ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ (ΔΥΝΗΤΙΚΑ) ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑΝΙΤΕΣ ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΝΙΤΕΣ. (ΔΕΝ ΞΕΡΩ).

    ReplyDelete
  5. Υ.Γ: ΩΣ ...ΡΟΜΠΟΤ(ΜΗΧΑΝΕΣ) ΟΙ ΝΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΛΕΚΤ/ΜΑΓΜΗΤΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ "ΑΣΠΙΔΑΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΜΑΧΗΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΘΕΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΜΗ ΔΙΑΠΕΡΑΤΑ (ΠΟΛΥ ΠΥΚΝΗΣ ΠΛΕΞΗΣ) ΑΛΛΑ ΟΜΟΙΩΣ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΝΙΤΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΟΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΝΑΝΙΤΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ ΒΕΒΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

    ΕΧΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ, ΤΟ 2012 ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟΤΕ), ΟΠΟΥ ΣΜΗΝΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΝΑΝΙΤΩΝ ...ΓΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΜΗΝΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ embedded Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ.

    ΕΑΝ ΖΗΣΟΥΜΕ 10-15 ΕΤΗ ΑΚΟΜΗ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΕΣ:
    https://isxys.blogspot.com/2012/04/blog-post_8237.html

    ReplyDelete
  6. Anonymous2/3/17 06:30

    ΝΑΙ,ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ...ΩΣ ΡΟΜΠΟΤ ΜΗΧΑΝΕΣ (ΜΕΤΑΛΛΟ) ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΟΥΝ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  7. Anonymous2/3/17 17:20

    ΠΑΡΑΓΕΙ ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑΝΙΤΕΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΙΣΩΣ ΟΧΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete