09/03/2017

Η Τουρκία βγάζει και το “ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ” για... έρευνες - Οι Τούρκοι επιβλέπουν τα Ίμια;

Με νέα NAVTEX η Τουρκία ενημερώνει για ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Η NAVTEX κάνει λόγο για ασκήσεις από αύριο μέχρι και τις 17 του μήνα.

Έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Μεσόγειο με το Μπαρμπαρός και στη Μαύρη Θάλασσα με το δεύτερο σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας εξήγγειλε για αυτή τη χρονιά ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ με δήλωσή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού. “Ειδικά αυτή τη χρονιά στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα κάνουμε σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων. Αυτή τη χρονιά θα γίνουν σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Το πρώτο μας σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός και μετά το δεύτερο μας πλοίο θα κάνουν δισδιάστατες και τρισδιάστατες εργασίες και στις δύο περιοχές και και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ερευνών. Η Τουρκία πλέον μπαίνει σε μια περίοδο στην οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν πιο σημαντικές εξορμήσεις”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός. Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι πάνω από το 60% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του κόσμου βρίσκεται σε περιοχές κοντά στην Τουρκία.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ..."ΚΟΝΤΑ" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΧΥ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΔΙΟΤΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", ΟΥΤΕ 12 Ν.Μ ΕΧΕΙ, ΟΥΤΕ ΑΟΖ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ. ΕΠΙΛΕΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΗ ΨΟΦΟΔΕΩΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΗ... "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ" ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΗΣ. "ΚΟΝΤΑ", ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΓΓΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ -ΧΩΡΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.

Πως…επιβλέπουν την περιοχή των Ιμίων ισχυρίζονται οι Τούρκοι σε νέο βίντεο που δημοσιεύσαν απο την περιοχή. Η λήψη έχει γίνει ξημερώματα και όντως αρχικά φαίνεται για αρκετή ώρα να είναι σε κοντινή απόσταση απο τα Ίμια μόνο το σκάφος της ακτοφυλακής της Τουρκίας. Το σκάφος των Τούρκων αρχικά είναι σταματημένο σε μικρή απόσταση απο τις βραχονησίδες. Στην συνέχεια εικόνιζεται να πλέει με μικρή ταχύτητα ενώ ακούγονται μόνο τα γλαροπούλια. Λίγο αργότερα πολεμικό πλοίο εμφανίζεται στην περιοχή. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται για πλοίο του τουρκικού ναυτικού ενώ στην περιοχή εμφανίζεται και ένα ιστιοφόρο. Το βίντεο των Τούρκων και κυρίως ο ισχυρισμός πως αναγκάζονται να βρίσκονται για προστατεύουν την περιοχή σίγουρα προβληματίζουν.

http://www.armynow.net/imia-2017-ti-lene-pws-kanoun-oi-tourkoi/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ: ΔΕΝ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΙΜΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΘΕΙ.  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΑ ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΑΦΕΘΗΣΑΝ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΣΑΝ ΑΤΥΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΥΠΙΚΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΗ ΤΗΣ, ΜΟΛΙΣ ΣΥΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ. Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ. ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ; ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ  ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

No comments :

Post a Comment