14/03/2017

Ο Τραμπ κόβει τις φοροαπαλλαγές σε ρατσιστές-εθνικιστές

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΛΑ ..."ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΓΚΡΟΜ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ;" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΕΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ Μ.Κ.Ο ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΤΥΧΑΝ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΓΙ ΑΥΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ, ΟΧΙ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ. ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΞΕΠΑΤΩΣΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ". ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

Το ειδικό status φοροαπαλλαγών που απολάμβαναν δυο οργανώσεις «λευκών εθνικιστών» διακόπτει με απόφασή του ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την παράλειψή τους να υποβάλλουν δήλωση όπου παρουσιάζουν τις επιστροφές που λαμβάνουν από την εφορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφορίας (IRS) το Spencer’s National Policy Institute έχασε αυτόματα τις φοροελαφρύνσεις του αφού δεν υπέβαλε για τρία έτη τα απαραίτητα έγγραφα 501(c)(3) που υποχρεούται συμπληρώνουν όλοι οι μη-κερδοσκοπικοί Οργανισμοί. Πρόκειται για το high profile ίδρυμα που έδωσε νόημα και δημοσιότητα στον όρο alt-right.  Από τα στοιχεία προκύπτει ότι κατά τα έτη 2006-2007 δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί που επέβαλαν την ανάκληση των προνομίων καθώς δεν είχαν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις.  Ωστόσο παράγοντες επισημαίνουν ότι δεν είναι δύσκολο για τα ιδρύματα των οποίων τα προνόμια ανακλήθηκαν να τα αποκαταστήσουν. Το Associated Press αποκαλύπτει ότι τέσσερις συνολικά οργανώσεις που αποτελούν την προμετωπίδα των ρατσιστών-εθνικιστών στις ΗΠΑ έχουν εγγραφεί ως ΜΚΟ αντλώντας συνλικά πάνω από 7,8 εκατ. δολάρια χωρίς να καταβάλλουν τους αναλογούντες φόρους.

http://crisismonitor.gr/2017/03/o-trab-kovi-tis-foroapallages-se-ratsistes-ethnikistes/

No comments :

Post a Comment