09/02/2017

Ρωσικό αεροσκάφος σκότωσε κατά λάθος Τούρκους στρατιώτες στη Συρία - Ρωσία: Η Τουρκία μας έδωσε τον στόχο για τον χθεσινό βομβαρδισμό

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα ότι από λάθος ρωσικό αεροσκάφος εκτόξευσε ρουκέτα και σκότωσε Τούρκους στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίθεσης ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή της Αλ Μπαμπ στη Συρία. Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη λύπη του και τα συλλυπητήρια τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ατυχές συμβάν του θανάτου τριών Τούρκων στρατιωτών. Νωρίτερα, Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κατά τη ρωσική επίθεση, τυχαία, σκοτώθηκαν τρία μέλη του τουρκικού στρατού και άλλα 11 τραυματίσθηκαν στα βόρεια της Συρίας. Ο Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο και εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους των στρατιωτών στην περιοχή της Αλ Μπαμπ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν αυστηρότερο στρατιωτικό συντονισμό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’ και των άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επιβεβαίωσε το θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών από ρωσική επίθεση στην περιοχή της Αλ Μπαμπ. («vesti-online.com»)

Ο αρχηγός του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλισντάρογλου, αναφερόμενος στο θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 11 από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στην Αλ Μπάμπ της Συρίας, δήλωσε ότι δεν μπορούν αυτά να παραληφθούν με στεγνά συλλυπητήρια από τη Ρωσία.Ο ίδιος επεσήμανε ότι ‘η ακολουθία λανθασμένων πολιτικών στη Μέση Ανατολή έχουν βυθίσει σε τέλμα τη χώρα και «κάθε ημέρα γινόμαστε μάρτυρες κακών ειδήσεων για τα στρατεύματά μας», αναφερόμενος στις ειδήσεις των τελευταίων ημερών για θανάτους αρκετώνΤούρκων στρατιωτών από τους μαχητές του Daesh στη Συρία.

The Hellenic Information Team

Ο στρατός της Τουρκίας ήταν αυτός που έδωσε τα στοιχεία για τον χθεσινό μοιραίο βομβαρδισμό στην πόλη Al-Bab της βόρειας Συρίας, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι έντεκα.  «Συμφωνήσαμε με την Τουρκία ότι ο βομβαρδισμός οφείλεται σε λανθασμένη επικοινωνία.  Οι τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες μας έδωσαν τα στοιχεία, οπότε δεν έπρεπε να έχουν αφήσει στρατιώτες στην περιοχή», είπε σήμερα 10 Φεβρουαρίου ο κ. Dmitry Peskov, εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.

1 comment :

  1. Anonymous9/2/17 19:46

    Και παρέα με αυτά τα χαρμόσυνα μαντάτα να δώσω κι εγώ μία καλή είδηση από την πόλη μας όπου εθεάθη προ ημερών στο λιμάνι αναρχοανύπλητος χωρίς την συνοδεία των 20 τραμπούκων του όπου και ετσακίσθη στην κυριολεξία από ΈΝΑΝ συναγωνιστή. Ο... συνήθως μετά της συνοδείας του κόκορας, μετετράπει σε κότα τρίλιρη και κρύφτηκε πίσω από την γυναίκα για να σωθεί.
    Κύριοι αναρχοανώμαλοι σας πληροφορούμε ότι οι κανόνες εμπλοκής έχουν αλλάξει πλέον και οι γυναίκες και τα παιδιά σας δεν θα στέκονται εμπόδιο σε τυχόν χειροτονία από συναγωνιστές...περαστικά και την επόμενη φορά να προσέχετε που πουλάτε μαγκιά όταν σας παίρνει!


    12G

    ReplyDelete