11/02/2017

Έχοντας στην κεντρική του αφίσα μια γυναίκα που φοράει μπούρκα, το Λαϊκό Κόμμα της Ελβετίας καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σε αυτό, οι Ελβετοί πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα απλοποιηθεί η διαδικασία χορήγησης της ελβετικής "ιθαγένειας" σε τρίτης γενιάς μετανάστες. Όλα τα υπόλοιπα μεγάλα κόμματα της χώρας τάσσονται υπέρ του «ναι». Η Σιμονέτα Σομαρούγκα, επικεφαλής του ομοσπονδιακού γραφείου του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ελβετίας, επισημαίνει: «Στο κάτω κάτω της γραφής, πρόκειται για νέους ανθρώπους που μένουν εδώ, γεννήθηκαν εδώ, οι γονείς τους γεννήθηκαν εδώ, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους πιθανότατα μετανάστευσαν εδώ. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν το σπίτι τους εδώ, η μόνη τους διαφορά με εμάς είναι ότι δεν έχουν το κόκκινο διαβατήριο».

Στο δημοψήφισμα οι πολίτες της Ελβετίας καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της απλοποίησης της απόδοσης της ελβετικής ιθαγένειας, για την χορήγηση της οποίας υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις βάσει του υπάρχοντος νομικού πλαισίου της χώρας.Το δημοψήφισμα αφορά περίπου 25.000 κατοίκους της Ελβετίας, στην πλειοψηφία τους ιταλικής, ισπανικής και τουρκικής καταγωγής.Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, τυχόν υπερψήφιση του δημοψηφίσματος δεν θα σημαίνει και αυτόματη χορήγηση της ιθαγένειας.

http://www.tribune.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΧΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ" (ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ) ΣΕ ΟΛΟΦΡΕΣΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Το 60,4% των Ελβετών υποστήριξε την πρόταση της κυβέρνησης. Για να γίνει αποδεκτό αυτό το ομοσπονδιακό διάταγμα πρέπει επίσης να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 26 καντονιών που συγκροτούν την Ελβετία. Σχεδόν όλα τα κόμματα είχαν δηλώσει τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Μόνο η Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου (UDC, κόμμα που διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών στην κάτω βουλή) είχε επικαλεστεί το φάντασμα της μουσουλμανικής μετανάστευσης, διανέμοντας προκλητικά φυλλάδια. Ο βουλευτής του UDC, Ζαν-Λικ Αντόρ, επίσης συμπρόεδρος της επιτροπής κατά της ευκολότερης πολιτογράφησης, παραδέχτηκε σήμερα την ήττα του μιλώντας στο δίκτυο RTS. “Είμαστε μόνοι εναντίον όλων”, δήλωσε. Η επιτροπή αυτή επικρίθηκε έντονα μετά την αφισοκόλληση που έκανε έξω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης με μια αφίσα να δείχνει μια γυναίκα ντυμένη με νικάμπ, και το σύνθημα που αναγραφόταν ήταν: “Ανεξέλεγκτες πολιτογραφήσεις; ΟΧΙ”. “Ο σκοπός της εκστρατείας αυτής ήταν να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της χώρας και την ανάγκη για τη διαφύλαξη της ταυτότητας της”, υπεραμύνθηκε ο Αντόρ.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous11/2/17 20:12

    Αν δεν βγει απ'την Ευρώπη άμεσα ή χώρα, ώστε να πέσει η αξία του ελληνικού διαβατηρίου και να πέσει φτώχεια ακόμα μεγαλύτερη, το μόνο που μας σώζει είναι πλήρης εμπλοκή με τους τουρκους.


    12G

    ReplyDelete
  2. 12G

    ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΘΕΛΑΜΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 87 ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΖΟΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ. ΟΡΙΑΚΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.

    ReplyDelete