25/02/2017

Μουζάλας: Οι "μετανάστες" εξαφανίζονται!

Την αναγκαιότητα της δημιουργίας προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων για την κατάσταση στα νησιά. Μάλιστα, ο κ. Μουζάλας παρατήρησε ότι «χρειάζεται η κράτηση για να λειτουργήσει το άσυλο», καθώς όπως είπε πολλοί μετανάστες εξαφανίζονται όταν βγαίνουν οι απορριπτικές αποφάσεις για τις αιτήσεις ασύλου τους. Ακόμη, επισήμανε τα προβλήματα στην δημιουργία των προαναχωρησιακών κέντρων, καθώς δεν δίνονται χώροι, προανήγγειλε όμως ότι θα είναι έτοιμα προαναχωρησιακά κέντρα σε 10 μέρες στην Λέσβο, σε 20 μέρες στην Σάμο και σε έναν μήνα στην Κω.

Ο Γιάννης Μουζάλας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε 12.000 μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ έχει καταρτιστεί πλάνο για 2.000 μετεγκαταστάσεις τον μήνα. Επίσης 4.800 άτομα έχουν αναχωρήσει για την Ευρώπη μέσω του προγράμματος επανένωσης οικογενειών κι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου αυξήθηκαν από τα 200 άτομα στα 700 άτομα. Επανέλαβε την σημασία της συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας, παρά τα προβλήματά της, καθώς οι προσφυγικές ροές ήταν 7.000-8.000 άτομα κάθε μέρα, για να πέσουν στα 2,500 άτομα μετά το κλείσιμο των συνόρων. Μετά την συμφωνία, οι προσφυγικές ροές έπεσαν στα 60 άτομα την ημέρα για να ανέβουν στα 100-110 άτομα την μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Επίσης, σημείωσε ακόμα ότι «δεν έφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου τους πρόσφυγες, η Μοσούλη έπεσε στους τζιχαντιστές» και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην δημιουργούν φόβο.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ...ΔΟΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΟΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ "ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ" ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

No comments :

Post a Comment