05/02/2017

Με 66 ευρω εισφορές 172.000 επικουρική σύνταξη, έως τώρα...

Στον πίνακα που βλέπετε είναι συμπυκνωμένη η ιστορία της ελληνικής λαμογιάς αφ' ενός και της χρεοκοπίας αφ' ετέρου.

Αφορά το επικουρικό ταμείο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που καλύπτει συνταξιούχους αποκλειστικά από τις πρώην τράπεζες Ιονική, Εργασίας, Κρήτης, Marfin, Εθνοκάρτα και Τράπεζα Αττικής. Αριστερά είναι ο αριθμός μητρώου. Μετά, τα αρχικά του συνταξιούχου και μετά το ΨΗΤΟ! Στην στήλη "ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΦΟΡΑΣ" υπάρχει το ΣΥΝΟΛΟ της ΕΙΣΦΟΡΑΣ του στο ταμείο. Όχι οι μηνιαίες ή η ετήσιες εισφορές, αλλά ΟΛΑ τα λεφτά που πλήρωσε ο συγκεκριμένος συνταξιούχος στο ταμείο. Δείτε δίπλα το ποσό που είχε εισπράξει μέχρι την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων τον Νοέμβριο του 2014 (από τους ίδιους τους ασφαλισμένους στο ταμείο που βλέπουν ότι οι παλιοί το ρημάζουν και δεν θα μείνει τίποτε γι' αυτούς). Με ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ εισφορές λιγότερο από 1000 ευρώ, συντάξεις 200.000! Πώς γίνεται αυτό;

Γίνεται διότι τα επικουρικά ταμεία (όπως και όλο το συνταξιοδοτικό σύστημα) στήθηκαν ως πυραμίδα. Οι νέοι πληρώνουν τους παλιούς. Οι πρώτοι συνδικαλιστές που το έφτιαξαν "κλείδωσαν" για τον εαυτό τους ηγεμονικές συντάξεις, και λίγο μετά βγήκαν στη σύνταξη, στα 50! Τι ωραία ζωή! Ο Θ.Β. λοιπόν πλήρωσε 2-3 μήνες εισφορές 22.496 ΔΡΑΧΜΕΣ (αντίστοιχο των 66,02 ευρώ) και εισέπραξε μέχρι τον 11/2014 172.499 ΕΥΡΩ!!! Κι ακόμα εισπράττει, ζωή νάχει! Ποιος πληρώνει τη διαφορά; Ο προϋπολογισμός, δηλαδή εσύ και εγώ κορόιδο φορολογούμενε! Κι όχι για κύρια σύνταξη αλλά για επικουρική, δηλαδή 100% συντεχνιακή η οποία δεν θα έπρεπε να έχει καμμία σχέση με τα Δημόσια Οικονομικά.

Να γιατί ΟΛΟ το πολιτικό-πελατειακό σύστημα αντιδρούσε στην απαίτηση της Τρόικας για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία (δηλαδή να δίνουν από αυτά που έχουν κι αν δεν έχουν να μειώνουν τις συντάξεις, χωρίς να ζητάν λεφτά από τον προϋπολογισμό). Γιατί συνταξιούχοι τραπεζικοί είναι μπόλικοι πολιτικοί κι έχουν και τα ψηφαλάκια των πελατών της συντεχνίας τους. Το μέγεθος της διαπλοκής φαίνεται από το ότι το χρεοκοπημένο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τελικά δεν έκλεισε, συνεχίζουμε να το πληρώνουμε και μάλιστα συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank (αυτή που έδινε δάνεια στον Καλογρίτσα...) με 55,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σήμερα έχουν εξανεμιστεί.

Θάνος Τζήμερος

2 comments :

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ...ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΗΣ;;

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  2. - ΑΡΑ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ; ΕΛΑ ΤΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΑΛΗΘΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ. Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ. (ΑΔΩΝΙΣ). Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. (ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ)

    - ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ (ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΤΕΡΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ) ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΟΛΑΣ (ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΗΣ). ΩΣ ΕΜΦΑΝΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΩ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Ε.Δ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΟΛΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ). ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ, ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ. ΘΕΛΟΥΝ ΔΛΔ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΑΝ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, ΑΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ (ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΡΑΤΤΑΝ ΚΙΟΛΑΣ) ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ή/και ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΙΑ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΝΗΘΕΙΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ (ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΔΙΟΤΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.

    Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΕΤΟΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΜ ΤΟΥ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ή ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ ΚΑΚΟ ΣΠΥΡΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΩΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΥΔΕΜΙΑ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΗΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ.

    Υ/Γ1: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2010 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ...ΚΑΒΟΥΡΙΩΝ !!! ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΧΑΛΙΩΝ !!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΣΤΗ ΕΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ (ΔΗΘΕΝ) ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    Υ/Γ2: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΣΘΗΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΟΙ Δ/Υ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ι/Υ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕΣΩ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ. ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΕΒΛΟ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΤΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    Υ/Γ3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ". ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΗΥΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.

    ReplyDelete