29/01/2017

Νεκρός ο Ρώσος που έδωσε τον φάκελο του Ντόναλντ Τραμπ στην MI6! - Νεκρός είναι και ο πρέσβης Alexander Kadakin, στο Νέο Δελχί.

Ο πρώην διοικητής της KGB, που βοήθησε την MI6 να φτιάξει τον “βρώμικο φάκελο” του Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε νεκρός στο αμάξι, ενώ πολλοί θεωρούν πως το Κρεμλίνο συγκαλύπτει τη δολοφονία του. Ο Όλεγκ Εροβίνκιν, βρέθηκε νεκρός την ημέρα των Χριστουγέννων, στα πίσω καθίσματα της Lexus του. Οι έρευνες στη Ρωσία δεν έχουν ακόμα καταλήξει στα αίτια του θανάτου του. Ο θάνατός του, αρχικά αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή, όμως ένας ειδικός στις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, ισχυρίζεται πως δολοφονήθηκε για τον ρόλο του στη σύνταξη αυτού του φακέλου. Ο νεκρός ήταν άνθρωπος του φιλικού περιβάλλοντος του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ιγκόρ Σέτσιν, ο οποίος κατονομάζεται στο σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρει η Telegraph. Ο Εροβίνκιν, θεωρείται πως ήταν συνδετικός κρίκος μεταξύ του Σέτσιν και του ηγέτη του Κρεμλίνου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο φάκελος του Βρετανού πράκτορα Στιλ, ο οποίος έγινε γνωστός πριν σχεδόν ένα μήνα, ανέφερε πως η πληροφόρηση προερχόταν από μια πηγή κοντά στον Σέτσιν. Ισχυρίζεται ακόμα πως η πηγή του αποκάλυψε σχέσεις μεταξύ υποστηρικτών του νέου αμερικανού προέδρου και της Μόσχας. Μετά το θάνατο του Εροβίνκιν, το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti ισχυρίστηκε πως το πτώμα του βρέθηκε στη μαύρη του Lexus αλλά και πως μια τεράστια έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή. Το άψυχο σώμα του πρώην επικεφαλής της KGB στάλθηκε στο νεκροτομείο, χωρίς όμως να προκύψει αιτία θανάτου και η έρευνα συνεχίζεται.Τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για δολοφονία στα πλαίσια ενός βρώμικου παιχνιδιού, όμως αργότερα έγινε γνωστό πως πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ο Κρίστο Γκρότσεφ, ειδικός σε θέματα απειλών ασφαλείας σχετιζόμενων με τη Ρωσία, έγραψε σε ένα blog, πως πιστεύει πως ο Εροβίνκιν ήταν η πηγή του κ. Στιλ. Έγραψε πως δεν έχει καμία αμφβολία, πως ο φάκελος ήταν στο γραφείο του Πούτιν, την ώρα που θεωρείται πως πέθανε το θύμα. “Όποια και αν είναι η αλήθεια” έγραψε, “Θα είχε ένα κίνητρο να ψάξει και να βρει την πηγή. Θα έπρεπε να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Εροβίνκιν ήταν τουλάχιστον πρόσωπο ενδιαφέροντος”.

http://www.newsit.gr/kosmos/Nekros-o-Rosos-poy-edose-ton-fakelo-toy-Ntonalnt-Tramp-stin-MI6/695725

Η Ρωσία μετρά την απώλεια του 5ου -κατά σειρά- διπλωμάτη της που πεθαίνει αιφνιδιαστικά ή δολοφονείται σε διεθνές ή μη έδαφος. Πρόκειται για τον Ρώσο πρέσβη στην Ινδία, Alexander Kadakin, ο οποίος πέθανε προχθές, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας να επιβεβαιώνει τη δυσάρεστη είδηση. Διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι ο «πρέσβης πέθανε στις 8 πμ την Πέμπτη, λόγω καρδιακής αρρυθμίας». «Με βαθιά λύπη και θλίψη, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ινδία μας πληροφόρησε ότι ο Alexander Kadakin, πέθανε σε νοσοκομείο στο Νέο Δελχί». Ο Kadakin γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1949 στο Κισινάου, Μολδαβία. Υπηρέτησε ως πρέσβης της Ρωσίας στην Ινδία από το 1999 μέχρι το 2004 και ξανατοποθετήθηκε στη θέση αυτή το 2009.

«Κύμα» θανάτων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, Ρώσων και μη, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε Βέλγιο, Τουρκία, Ελλάδα, Ρωσία, Ινδία. Εν ψυχρώ δολοφονίες, ατυχήματα αλλά και... καρδιακές προσβολές πρώην και νυν αξιωματούχων μυστικών υπηρεσιών, διπλωματών, στρατιωτικών, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα...Οι συγκυρίες και τα απανωτά χτυπήματα «της μοίρας» σε πολλούς Ρώσους αξιωματούχους οδήγησαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο να θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα όλες τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο κατάλογος μακραίνει και πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου των αξιωματούχων και τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά... Περίεργες συμπτώσεις που χρήζουν σοβαρής διερεύνησης.

http://www.madata.gr/epikairotita/world/533352.html

No comments :

Post a Comment