13/01/2017

Israeli warplanes attack Syrian Army in Damascus

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ. ΠΑΛΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΝΤΙΑΡΕΠΟΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ dimpe ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΙΚΑΝΙΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΡΕΠΟΡΙΚΑ ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΩΣ ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΑ F-35 ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ. ΤΑ F-35 ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΑ. Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΙΔΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ.

Τhe Israeli Air Force struck a Syrian Arab Army (SAA) ammunition depot inside the Mezzeh Airbase in rural Damascus.According to an Al-Masdar field correspondent near the Mezzeh Airbase, the Israeli warplanes specifically targeted this ammunition depot, causing a massive explosion that could be heard from Syria's capital city. The death toll from the Israeli airstrikes is still unknown at the moment, the field correspondent added.The Israeli airstrikes against the Syrian Arab Army comes just two hours after the suicide bombing that took place inside the Kafr Sousa area of Damascus.

https://www.almasdarnews.com/

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η Ρωσία κι η Συρία δεν απάντησαν στην ισραηλινή επίθεση καθώς η Ρωσία ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα  S-300 και S-400 επί συριακού εδάφους. Με βάση την πραγματικότητα να κοιτάξουμε τον χάρτη το Ισραήλ επιτέθηκε όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν στη Συρία με την αεροπορία του και από την δική του επικράτεια. Η Δαμασκός δεν απέχει πάνω από   50 km από τα σύνορά του και από τα κατεχόμενα εδώ και χρόνια υψώματα του  Golan. Η πολεμική ισραηλινή αεροπορία έχει μεγάλη εμπειρία ν΄αποφεύγει τα ραντάρ πετώντας τα αεροσκάφη της σε χαμηλό ύψος και εκτοξεύοντας πυραύλους με τέτοιο τρόπο που είναι σχεδόν ανεντόπιστοι οριζοντίως και έπειτα τ΄αεροπλάνα της να επιστρέφουν στη βάση τους χωρίς να πάρουν υψηλά ρίσκα. Έτσι τ΄αντιαεροπορικά συστήματα είναι ανίκανα να εμποδίσουν την επίθεση επί αυτού του μικρού μετώπου και πολύ περισσότερο που οι  S-300 ή S-400 είναι συστήματα που πλήττουν αεροσκάφη και πυραύλους σε ορισμένο ύψος  (κυρίως σε υψηλό) ενώ ένα μέρος τους αναπτύχθηκε στην Λαττάκεια και στην Ταρτούς περίπου στα  200 km από τη Δαμασκό. Γίνεται λόγος και για ισραηλινά F35.

Xθες το βράδυ αμέσως μετά από την επίθεση αυτοκτονίας ενός καμικάζι κοντά στο club sportif Mouhafaza στην περιοχή Kafer Soussa της Δαμασκού που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άτομα κυκλοφόρησαν ψίθυροι ότι ήταν στοχευμένο χτύπημα και σκοτώθηκε κάποιος υψηλόβαθμος στρατιωτικός. Σήμερα διακινείται ότι κατά την επίθεση που πραγματοποίησε με ζώνη αυτοκτονίας τρομοκράτης μεταξύ των 8 θυμάτων συγκαταλέγεται και ο ταξίαρχος υψηλόβαθμος των στρατιωτικών πληροφοριών Salah Haidar και τουλάχιστον 3 άνδρες των Μονάδων Εθνικής Άμυνας.Τον έναν μάλιστα από αυτούς είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος Άσαντ και είχε συνομιλήσει μαζί του το προηγούμενο Πάσχα όταν επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή και τα φυλάκια της στην περιοχή. Το γεγονός ότι υψηλόβαθμος  της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού δολοφονείται με τέτοιο τρόπο από καμικάζι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα ισραηλινά μαχητικά F35 σύμφωνα με κάποια ισραηλινά μέσα επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο του al Mazzeh λίγο αργότερα όπου εδρεύει η νευραλγική υπηρεσία πληροφοριών της αεροπορίας δημιουργεί συχετίσεις και άσχημους συνειρμούς περί συντονισμένων ενεργειών κατά στόχων των στρατιωτικών πληροφοριών της Συρίας από τρομοκράτες και Ισραήλ από κοινού και ταυτόχρονου και ως προς τη θέση Δαμασκός και οι 2 επιθέσεις και ως προς το χρόνο χθες το βράδυ και οι 2 και ως προς τον στόχο στρατιωτικές πληροφορίες. Το almayadeen επικαλούμενο αδύναμες πηγές αναφέρει ότι τραυματίστηκαν 4 στρατιώτες από την ισραηλινή επίθεση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Η Δαμασκός κατηγορεί ανοιχτά το Ισραήλ ότι υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ενέχονται στον πόλεμο στη Συρία.

https://dimpenews.com/

Η Συρία την Παρασκευή κατηγόρησε το Ισραήλ για μια σειρά εκρήξεων που έλαβαν χώρα σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στα δυτικά προάστια της Δαμασκού κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Συρίας. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το Ισραήλ επιτέθηκε στο αεροδρόμιο αλ Μαζέχ. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι το Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους από το ισραηλινό έδαφος, από περιοχή που βρίσκεται στα βόρεια της Θάλασσας της Γαλιλαίας. «Στις 03:00 ο εχθρός (ισραηλινός στρατός) εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους επιφανείας – επιφανείας από το κατεχόμενο έδαφος», ανέφερε το SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. Η πηγή ανέφερε ότι η επίθεση αυτή θα έχει ‘επιπτώσεις’ με επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Σύρος στρατιωτικός αξιωματούχος χαρακτήρισε την υποτιθέμενη ισραηλινή πυραυλική επίθεση ως μέρος «μιας απελπισμένης προσπάθειας από τον εχθρό για την υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων προκειμένου να τονώσει το χαμηλό ηθικό τους». Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι “i24 news.tv” ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα δημοσιεύματα αυτά, σύμφωνα με την πολιτική του να μην σχολιάζει τις όποιες αναφορές των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απέστειλε καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να καταδικασθεί το Ισραήλ για την επίθεσή του σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στα περίχωρα της Δαμασκού. Στην επιστολή αυτή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αναφέρει ότι το Ισραήλ διαπράττει συνεχώς επιθέσεις κατά της Συρίας από την αρχή του ‘πολέμου κατά της τρομοκρατίας στη χώρα’, όπως σημειώνεται. Οι αρχές στη Δαμασκό ανακοίνωσαν ότι έγινε «ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα του σιωνιστικού καθεστώτος» και δήλωσαν ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη. Το ισραηλινό δημοσίευμα - cursorinfo.co.il- επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι ισραηλινό αεροσκάφος F-35 που φέρει πολλαπλό σύστημα πυραύλων έπληξε το αεροδρόμιο Μέζε στη Δαμασκό. Τα μέσα ενημέρωσης της Συρίας αναφέρουν ότι συγχρόνως με την αεροπορία, ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε από το ισραηλινό έδαφος πυραύλους επιφανείας- επιφανείας. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η ζημιά που προκλήθηκε είναι μεγάλη, αφού ξέσπασε πυρκαγιά και καταστράφηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Για νεκρούς και τραυματίες δεν υπάρχουν πληροφορίες, αλλά από βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων έφθασε στον τόπο που επλήγη.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment