23/01/2017

Ισπανικά F-18 στην Βαλτική

Η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία θα πάρει μέρος σε αποστολή του ΝΑΤΟ στην Βόρεια Ευρώπη. Το ΝΑΤΟ θέλει να χρησιμοποιήσει την Ισπανική Αεροπορία και πιό συγκεκριμένα τα Ισπανικά F-18, με στόχο να ενισχύσει την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βαλτικής, στέλνοντας τα στην Εσθονία. H αστυνόμευση του εναέριου χώρου των κρατών μελών είναι μια καθαρά αμυντική αποστολή. Από το 1970, το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναέριας επιτήρησης και διαχείρισης του εναέριου χώρου, καθώς και έγκαιρης προειδοποίησης. Οι αποστολές που αφορούν την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βαλτικής ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2004, όταν τα κράτη της Βαλτικής εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ και αλλάζουν πληρώματα κάθε τρείς μήνες. Συνήθως είναι πληρώματα 4 αεροσκαφών και 50 ατόμων προσωπικού. Τα Ισπανικά Hornet θα αντικαταστήσουν Γερμανικά Eurofighters. Η αποστολή αυτή εντάσεται στο NATO Integrated Air Defence System (NATINADS) δηλαδή σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας, οπου τα κράτη συνεργάζονται, και δίνει την δυνατότητα να υπάρχει έλεγχος του εναέριου χώρου οποιαδήποτε στιγμή.

Σε αυτό το σύστημα σύμφωνα με τον σχεδιασμό η Ελλάδα σε συνεργασία με την Ιταλία καλύπτει τον εναέριο χώρο της Αλβανίας και της Σλοβενίας. Το υπουργείο άμυνας της Ισπανίας και ο υποργός María Dolores de Cospedal, συζήτησε με επικεφαλείς της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας για τον σχεδιασμό και τις λεπτομέρειες της αποστολής που θα πάρουν μέρος.

http://defencenews.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". 

1 comment :

  1. Anonymous23/1/17 21:43

    Ναι καλά, εδώ δεν τους κάναμε το χατήρι στη Γιουγκοσλαβία, σιγά μην πάνε Έλληνες να πολεμήσουν εναντίον Ρώσων και μάλιστα για χατήρι των τούρκων!


    12G

    ReplyDelete