04/01/2017

Λεπέν: Εθνικό νόμισμα μέν αλλά με το "ECU" ως κοινό νόμισμα δε...

«Θέλω ένα εθνικό νόμισμα με το ευρώ ως κοινό νόμισμα» σημείωσε η κα. Λεπέν στο BFMTV. «Πως ήταν το ECU;» είπε. Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει ένα ενιαίο νόμισμα ακόμα και αν η Γαλλία αποχωρήσει από το ευρώ, δήλωσε την Τρίτη η Μαρίν Λεπέν, αλλάζοντας την αρχική της θέση. Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου ζητάει εδώ και καιρό έναν «Frexit», μια έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος. Ωστόσο, σε δηλώσεις της στο BFMTV η κα. Λεπέν ανέφερε ότι μετά από ένα τέτοιο δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα έπρεπε να διατηρήσει ένα ενιαίο νόμισμα.  Σύμφωνα με το Politico, ήταν η πρώτη φορά που η Λεπέν αναγνωρίζει έστω και έμμεσα, ότι μια μονομερής αποχώρηση από το ευρώ θα προκαλούσε νομισματικές αναταράξεις, τις οποίες θα απέτρεπε ένα νόμισμα σαν το ECU.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΝΝΟΕΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩ (ECU) ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟ, ΔΛΔ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. ΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ (ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ) ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ (ECU) ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΡΑΛ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΕΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" ΠΩΣ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ "ΠΡΑΜΑ", ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΝΤΑΙ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΕΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΘΑ ΑΦΗΝΟΤΑΝ (ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ) ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΟΣΟ ΧΡΗΜΑ  ΘΕΛΕΙ, ΑΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩ (ECU), ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΩΛΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩ (ECU) ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ (ECU).
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΕΥΡΩ(ECU) ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ.

No comments :

Post a Comment