11/01/2017

Η Ουγγαρία θα ‘ξηλώσει’ όλες τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος - Το ίδρυμα του Σόρος θα παραμείνει παρά τις απειλές από την κυβέρνηση

Η Βουδαπέστη θα χρησιμοποιήσει ‘όλα τα μέσα’ για να σαρώσει όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συνδέονται με τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος (George Soros), δήλωσε σήμερα ο Σίλαρντ Νέμεθ (Szilard Nemeth) από το κόμμα Fidesz. Ο Νέμεθ είναι αντιπρόεδρος στο κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Όρμπαν και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι με τα μέσα που διαθέτει η κυβέρνηση θα ‘σαρώσει’ όλες τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Αμερικανό ουγγρικής καταγωγής Σόρος, «ο οποίος εξυπηρετεί τους παγκόσμιους καπιταλιστές και τοποθετεί την αρχή της πολιτικής ορθότητας πάνω από τις εθνικές κυβερνήσεις». «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα διεθνές περιβάλλον», λόγω της επιλογής του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο Νέμεθ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIT. Στο ουγγρικό κοινοβούλιο οι βουλευτές άρχισαν να συζητούν ένα νομοσχέδιο που να επιτρέπει στις αρχές να κάνουν δημοσιονομικούς ελέγχους στις ηγεσίες των ΜΚΟ. Το 2016 ο Όρμπαν είχε δώσει εντολή στην κρατική υπηρεσία ελέγχου να διερευνήσει τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ και ανέφερε ότι οι ομάδες της κοινωνίας των πολιτών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό είναι ένα κάλυμμα για τη χρηματοδότηση των πολιτικών ακτιβιστών.

Σημειώνεται ότι ο Βίκτορ Όρμπαν, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που υποστήριξε την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Ο δισεκατομμυριούχος προπαγανδιστής είναι υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ με ένα ευρύ δίκτυο οργανώσεων που προωθούν φιλελεύθερες πολιτικές μέσω της «ανοιχτής κοινωνίας» κυρίως στην πρώην κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη, αλλά και άλλες υποχείριες χώρες. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τον 86χρονο δισεκατομμυριούχο ότι αποτελεί μέρος της «Παγκόσμιας Δομής Εξουσίας», η οποία είναι υπεύθυνη για την οικονομική εξαθλίωση της εργατικής τάξης, στερώντας από τις χώρες τον πλούτο τους που κατευθύνονται στις τσέπες μιας χούφτας μεγάλων εταιρειών και πολιτικών κοινοτήτων, σημειώνει το δημοσίευμα, που επικαλείται το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ‘Ανοικτή Κοινωνία’ – Open Society, του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου ουγγρικής καταγωγής Τζόρτζ Σόρος, θα συνεχίσει να εργάζεται με τις ΜΚΟ στην Ουγγαρία και να τις χρηματοδοτεί, παρά τις απειλές από την κυβέρνηση της Βουδαπέστης, ότι θα ‘σαρώσει’ όλες τις ομάδες της κοινωνίας των πολιτών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και δουλεύουν εναντίον των συμφερόντων της χώρας, σημειώνει το Reuters. Σε δήλωση που απέστειλε στο πρακτορείο, ο πρόεδρος του τοπικού υποκαταστήματος του ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος, ο Κρίστοφερ Στόουν αναφέρει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποστολή που έχει, δηλαδή, «για μια πιο δίκαιη και διαφανή κοινωνία». «Στην Ουγγαρία από κάθε αλλού, είμαστε δεμένοι όσο ποτέ στη συνεργασία με τις τοπικές ομάδες για την ενίσχυση των δημοκρατικών πρακτικών και των δικαιωμάτων για δικαιοσύνη», είπε. Το Reuters υπενθυμίζει ότι το Ίδρυμα του Σόρος, δραστηριοποιείται στην Ουγγαρία εδώ και τρεις δεκαετίες. Χρηματοδοτεί υποτροφίες στο εξωτερικό και αρκετοί πολιτικοί από το κυβερνών κόμμα ‘Fidesz’, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν,μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού στην Ουγγαρία, έχουν ευεργετηθεί. Στην Ουγγαρία το ίδρυμα του Σόρος «Open Society Foundations» χρηματοδοτεί πάνω από 60 ΜΚΟ, προωθεί την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την καταπολέμηση της διαφθοράς και των διακρίσεων, σημειώνει το Reuters.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι δηλώσεις του Βίκτορ Όρμπαν που ισχυρίζεται ότι το ίδρυμα χρηματοδοτεί κοινωνικές ομάδες για να διαδηλώνουν υπέρ των ροών των μεταναστών και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Ο Όρμπαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ‘888.hu’ τον Δεκέμβριο είπε ότι ο Σόρος ‘τα αρπάζει’ από κάθε ευρωπαϊκή χώρα και οι ΜΚΟ πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά για να γίνει γνωστό τι συμφέροντα εκπροσωπούν. Είπε, ακόμη, ότι η χρηματοδότηση από το εξωτερικό γίνεται «για να οργανώνουν ροές προσφύγων υποστηρίζοντας τη μετανάστευση προς τις ευρωπαϊκές χώρες». Η Ουγγαρία είναι από τα κράτη που αντιτίθενται σθεναρά στην πολυπολιτισμικότητα στη χώρα.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment