10/01/2017

ΛΙθουανία: Το ΝΑΤΟ "ασκείται" ανατινάζοντας και κόβοντας ...δέντρα ώστε να ...εμποδίσει την επέλαση των ρωσικών αρμάτων. ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ; ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ;

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΓΙΔΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ. ΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΔΕΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ...ΕΠΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ, (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΜΟΙΩΣ ΜΙΚΡΟΝΟΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟ). ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΑΣ.

Η άσκηση που «έτρεξε» το ΝΑΤΟ έδειξε πως τα ερπυστριοφόρα δεν μπόρεσαν να υπερβούν το εμπόδιο και έπρεπε να βρούν εναλλακτική οδό για να συνεχίσουν. 

Η εκρηκτική ανάσα του ΝΑΤΟ φτάνει στα μάτια και τα αυτιά της Μόσχας. Αν ο Πούτιν δεν άκουσε τα εκρηκτικά του ΝΑΤΟ που ισοπέδωσαν δάση στην Λιθουανία σίγουρα είδε το βίντεο που δημοσιοποίησε το ΝΑΤΟ ακριβώς για να το δει η Μόσχα. Η Βαλτική ανησυχεί για τις επιδιώξεις της Ρωσίας και δεν είναι τυχαίο πως η Λιθουανία πριν λίγους μήνες αναθεώρησε το εγχειρίδιο ασφαλείας της προσθέτοντας οδηγίες προς τους πολίτες της. Τώρα απο τα δάση της Λιθουανίας Αμερικανοί και Καναδοί του ΝΑΤΟ στέλνουν μήνυμα στον Πούτιν πως οι ερπύστριες των αρμάτων του θα βρουν ένα εμπόδιο που δεν θα το ξεπεράσουν.

Η μέθοδος δεν είναι νέα. Και το όνομα αυτού του τεχνάσματος ABATIS, που σε όλους φέρνει στο μυαλό την ελληνική λέξη άβατον όπως άβατο, αδιάβατο και απρόσιτο, γίνεται το πέρασμα για κάθε άρμα. Το σίγουρο είναι πως το ΝΑΤΟ δεν έψαχνε για δάση ειδικά στην Λιθουανία για να δοκιμάσει την τεχνική του κλεισίματος οδών με κορμούς που είχαν ανατιναχθεί με εκρηκτικά, αλλά ήθελε αυτή την φορά να δοκιμάσει απο την μία σε πραγματικό πεδίο την μέθοδο του και απο την άλλη να στείλει άλλο ένα ηχηρό μήνυμα μετά την άσκηση μαμούθ που έγινε στην γειτονική με την Λιθουανία, Πολωνία. Η αλήθεια είναι πως οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι διδάξαντες, αυτό που είναι νέο είναι η «real time επίδειξη της, μέσω διαδικτύου με ένα βίντεο που ανέβασε το ΝΑΤΟ για να ξέρουν στην Μόσχα τι τους περιμένει αν σκεφτούν να προελάσουν(VID). Κορμοί δέντρων εδώ και εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιήθηκαν για να κλείσουν δρόμους, κορμοί δέντρων και τώρα, απο τα καταπράσινα δάση της Λιθουανίας ανατινάζονται έτσι ώστε να δημιουργούν ένα εμπόδιο που θα σταματησει τα ρώσικα άρματα.

http://www.armynow.net/to-nato-anatinazei-dasi-konta-sth-rwsia-ti-symbainei/

6 comments :

  1. Anonymous10/1/17 18:41

    Στο βίντεο μιλάει στρατιωτικός απ'΄τι κατάλαβα, όχι δημοσιογράφος. Άμα σου φτιάξουν ένα κόλλημα 100 μέτρα με πεσμένα δέντρα πως θα το περάσεις? Δεν είναι αμελητέο εμπόδιο και μπορεί να δημιουργήσει μία χρήσιμη καθυστέρηση στην επέλαση των αρμάτων. Oι χώρες της βαλτικής υποτίθεται ότι ασκούνται σε αμυντικές τακτικές έναντι υποτιθέμενης ρωσικής εισβολής, τη είναι προτιμότερο να κάνουν να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια?


    12G

    ReplyDelete
  2. 1) ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΑ "Η εκρηκτική ανάσα του ΝΑΤΟ φτάνει στα μάτια και τα αυτιά της Μόσχας" ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΞΕ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ; ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

    2) ΟΧΙ 100 ΑΛΛΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΒΑΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝΤΡΩΝ , ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΒΟΛΗ ΑΡΜΑΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ή ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΗΛΩΘΕΙΣ ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΦΟΥ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ.

    3) ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΑΦΡΟΥΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ-ΑΡΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ, ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΑΓΙΔΩΝ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ Κ.Λ.Π ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΙ ΥΜΩΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ.

    ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ-ΦΩΝΑΖΕΙ-ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΗΣΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous10/1/17 19:19

    Καλά από τέτοιου είδους κείμενα, και ειδικά υπέρ της ρωσικής πλευράς, βρίθει το ιντερνετ. Ασκήσεις στην περιοχή γίνονται συνέχεια πάντως και τα μέτρα που λες θα θεωρούνταν ιδιαίτερα προκλητικά στην διεθνή κοινότητα, όπου και θα μιλούσε περί επιπλέον επιθετικότητας των ΗΠΑ στην περιοχή.
    Το γεγονός του να εξαφανίζεται εμπόδιο κορμών 100 και πλέων μέτρων τόσο εύκολα όσο περιγράφεις μου φαίνεται υπερβολικό, οι τάφροι δε γεφυρώνονται ευκολότερα πιστεύω.
    Να τονίσουμε ότι από πέρυσι τα χρήματα που διαθέτη για την άμυνα η λιθουανία αυξάνονται με στόχο το 2% του ΑΕΠ που προβλέπει το νατο, σε ορισμένες πηγές αναφέρεται ότι έχει ξεπεραστεί ήδη αυτό αν και δεν φαίνεται από επίσημα στοιχεία.


    12G

    ReplyDelete
  4. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΡΙΘΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ/ΔΕΙΝΟΤΗΤΟΣ. Ο ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΡΙΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ, ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΕΤΟΝΟΙ Κ.Λ.Π ΘΕΩΡΟΥΝ.

    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΖΕΙΣ ΔΕΝΤΡΑ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΕΜΠΗΞΑΝ ΣΤΟ ΧΩΜΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ/ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΓΕΛΟΙΟ.

    ReplyDelete
  5. ΚΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ ΠΟΥ ...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ) ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩΣΑΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ.

    ReplyDelete
  6. Anonymous10/1/17 19:33

    Για την γενική μαλάκυνση των Ευρωπαίων μόνο να συμφωνήσω μπορώ!

    12G

    ReplyDelete