23/01/2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη για τους Εθνοφύλακες Ροδόπης και Έβρου (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ)

Στα πλαίσια της εντατικοποιημένης εκπαίδευσης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής εντάσσεται και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη, στο Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017. Στα πλαίσια των προσπαθειών για την μείωση του λειτουργικού κόστους και της καλύτερης το δυνατό εκπαίδευσης των πληρωμάτων των αρμάτων μάχης, ο ΕΣ τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγάλη σημασία στην απόκτηση συστημάτων εξομοιωτών. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια εκδηλώσεων του «Έτους Εθνοφυλακής και Εφεδρείας» του ΥΠΕΘΑ και πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, ειδικά για όσους υπηρέτησαν στο όπλο των Τεθωρακισμένων. Οι Εθνοφύλακες των υπολοίπων ειδικοτήτων είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη τις νέες επιχειρησιακές δυνατότητες του Ε.Σ. όπως αυτές αναπτύσσονται εξελικτικά με την υιοθέτηση νέων δογμάτων, νέων ιδεών και βεβαίως αξιοποιώντας στην εμπειρία των Ε.Δ. από τις διεθνείς αποστολές στις οποίες συμμετέχει. Οι Εθνοφύλακες Ροδόπης και Έβρου ενημερώθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη του ΚΕΞ και απεκόμισαν χρήσιμες γνώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις που συμβάλλουν στην βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας των Τεθωρακισμένων Μονάδων.

Η αποστολή του ΚΕΞ, είναι η εκπαίδευση πληρωμάτων αρμάτων και η παροχή δεξιοτήτων στη γρήγορη και επιτυχή σκόπευση και βολή, στο συντονισμό του πληρώματος, στην ανάλυση και εφαρμογή των διαφόρων διαταγών στο πεδίο της μάχης, στο χειρισμό του άρματος από οποιαδήποτε θέση, δηλαδή Αρχηγού, Πυροβολητή, Γεμιστή (μόνο στο LEO2HEL) και Οδηγού καθώς και στην εφαρμογή των κανόνων τακτικής στο πεδίο της μάχης, σε όλα τα είδη των επιχειρήσεων. Για την επίτευξη της παραπάνω αποστολής, το Κέντρο Εξομοιωτών διαθέτει 2 εξομοιωτές οδήγησης άρματος LEO1A5, 3 εξομοιωτές βολής LEO1A5, 2 εξομοιωτές οδήγησης LEO2HEL, 4 εξομοιωτές βολής LEO2HEL καθώς και το εκπαιδευτικό σύστημα ΗΝΙΟΧΟΣ με 13 σταθμούς εργασίας για την εκμάθηση του νέου Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου (ΣΔΕ) του άρματος LEO2HEL. Η πολυάριθμη συμμετοχή των Εθνοφυλάκων όλων των σχηματισμών Ροδόπης και Έβρου αποδεικνύει ότι όχι μόνον υπάρχει υψηλό φρόνημα και ομοψυχία αλλά και ότι συνοδεύεται από επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων που επιτυγχάνονται από τη βαθιά συναίσθηση του ρόλου του Πολίτη-Οπλίτη.

http://www.viadiplomacy.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΞ. ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ...
- ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ; ΟΧΙ.
- ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ; ΟΧΙ
- ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΠΛΟ; ΟΧΙ
- ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΤΩ (ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ) ΚΛΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ. ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ.
- ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΙ ΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ;
1) 353 Αρματα τυπου Leopard 2 HELL και 2A4.
2) 1500 βλήματα DM63 + 7500 DMA1 = 9000 Αντιαρματικά βλήματα.
3) Χωρητικότητα βλημάτων ανά άρμα: 43
Διαιρέστε τώρα 9000 : 353 = 25 βλήματα ανά άρμα!!! Το άρμα έχει δυνατότητα ταχυβολίας μέχρι και 6 βολές ανά λεπτό που σημαίνει ότι σε 5 λεπτά είναι τελειωμένα σε μια αρματομαχία.

(3000 ΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ. Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΥΝΗΘΟΥΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΤΑ 353 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ). ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΜΥΝΑ, ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ Ε.Δ. ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΤΑΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

https://isxys.blogspot.com/2016/06/120mm.html

1 comment :

  1. Anonymous23/1/17 18:55

    ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,ΑΛΛΑ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete