11/01/2017

Επιστολή Ν. Γ. Μιχαλολιάκου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας καταθέσω τις απόψεις του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή επάνω στο μεγάλο εθνικό ζήτημα της Κύπρου μας. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού ενημερωθήκατε για τις απόψεις… όλων των πολιτικών αρχηγών(!), πράγμα το οποίο είναι αναληθές. Ουδέποτε συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό για να καταθέσω τις απόψεις μου για το μείζον αυτό εθνικό θέμα με δική του ευθύνη και όχι δική μου και είναι θλιβερό να ψεύδεται ο πρωθυπουργός της χώρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός εάν καταργούνται κόμματα και πολιτικοί Αρχηγοί με συνοπτικές σταλινικού τύπου διαδικασίες! Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, ο πρωθυπουργός σας εδήλωσε: “Θεωρώ ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός ότι υπάρχει μια συναντίληψη από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων πάνω στις πάγιες θέσεις, θα έλεγα, της ελληνικής πλευράς αλλά και μια ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού πολιτικού κόσμου στις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Προέδρου Αναστασιάδη, ώστε να υπάρξει μια θετική εξέλιξη και μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.”

Τα παραπάνω τα οποία ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός δεν ισχύουν. Εκ μέρους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν υπάρχει συμπαράσταση, ούτε και η οποιαδήποτε στήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την λύση, η οποία μεθοδεύεται στο ζήτημα της Κύπρου. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου ενάντια στην θέληση του Ελληνικού Κυπριακού Λαού προχωρεί σε μία λύση εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Έθνους. Σχετικώς με το θέμα έχω προβεί την 9η Ιανουαρίου 2017 στην παρακάτω δήλωση: “Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει σαν αντιδημοκρατική την ενέργεια του Πρωθυπουργού να αποκλείσει τον επικεφαλής της τρίτης πολιτικής δυνάμεως της χώρας από τις συναντήσεις με σκοπό την ενημέρωση για το μέγα εθνικό ζήτημα της Κύπρου. Για ένα εθνικό θέμα έχουν λόγο όλοι οι Έλληνες. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει επίσης και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που αποδέχθηκε αυτήν την αντιδημοκρατική μεθόδευση του Αλέξη Τσίπρα χωρίς καμία διαμαρτυρία. Επί της ουσίας είμαστε ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδιακή, την οποία προωθεί ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Αναστασιάδης και κακώς το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος του συμπαρίσταται σε αυτήν την ενέργεια, η οποία θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της Κύπρου. “Λύση”, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα άλλο "σχέδιο Ανάν”, το οποίο έχει καταδικάσει στην συντριπτική του πλειοψηφία ο Ελληνικός Κυπριακός Λαός.

Η Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει λύση για το Κυπριακό, όσο υπάρχει ακόμα και ένας στρατιώτης του "Αττίλα" επάνω στην Ελληνική Μεγαλόνησο. Ακόμη και αν υπάρχει έστω και ένας έποικος επάνω σε αυτό το Ελληνικό νησί. Ο εποικισμός είναι εθνοκάθαρση. Είναι έγκλημα πολέμου.” Εις την δήλωσή μου αυτή εμμένω και θεωρώ υποχρέωσή μου να είναι εις την Εξοχότητά σας γνωστή.

Μετά τιμής

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

1 comment :

  1. Anonymous11/1/17 18:43

    Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete