12/01/2017

Η Πρόεδρος του κόμματος «Αλληλεγγύη», ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους αποχωρεί από τη Γενεύη, καταγγέλλοντας τον Αναστασιάδη. Αποχώρησαν επίσης και οι... Παπαδόπουλος του ΔΗΚΟ, Σιζόπουλος της ΕΔΕΚ και Περδίκης των οικολόγων.

Η κυρία Θεοχάρους ανέφερε πως δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για την πραγματοποίηση της Διεθνούς Διάσκεψης, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προχωρεί σε αυτή χωρίς να υπάρξει συμφωνία στα κεφάλαια το εδαφικού και του περιουσιακού. Σημείωσε ακόμη, ότι η ο χάρτης της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν πέρασε από το Εθνικό Συμβούλιο, καθώς δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που τέθηκαν. Παράλληλα, η πρόεδρος της Αλληλεγγύης ανέφερε ότι η Διεθνής Διάσκεψη δεν θα είναι πολυμερής, αλλά πενταμερής, καθώς από αυτή απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία. Ως επιπρόσθετο λόγο για την αποχώρηση της ανέφερε και το γεγονός ότι κάποιοι άφησαν να νοηθεί ότι είναι υπεύθυνη για τις διαρροές που υπήρξαν. Η κα Θεοχάρους ηγείται του κόμματος «Αλληλεγγύη» το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα με την αποχώρηση της από τον ΔΗΣΥ, με τον οποίο εξελέγη ευρωβουλευτής.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης πως δεν θα λάβει μέρος στην Πολυμερή Διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό διαφωνώντας με τη διαδικασία.
Στην δεξίωση που θα γίνει για την Πολυμερή Διάσκεψη στη Γενεύη ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταβούν επίσης οι πρόεδροι της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γ. Περδίκης.

http://www.tribune.gr/

No comments :

Post a Comment