26/12/2016

"ΤΡΑΒΗΞΑΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΑΤΕ ΠΟΛΛΟΙ"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

Πριν φύγω από την Ελλάδα, είχα «σταμπάρει» μερικούς συμπολίτες μας και κάθε χρονιά τους συναντούσα και τους ρωτούσα για την αποψή τους για την πολιτική και την οικονομία. Έτσι έκανα και φέτος…
- Ο γείτονας μου με τα έπιπλα, ακόμα περιμένει να έρθει το ΠΑΣΟΚ για να πάρει καμμία δουλίτσα από κανένα υπουργείο, μιας και τους «έχουν ξεσκίσει στους φόρους» όπως μου είπε…
- Η γειτονισά μου στον 4ο όροφο, εξακολουθεί να ψηφίζει Σύριζα γιατί λέει θέλει χρόνο να τα καταφέρουν! (42 χρόνια είχαν οι άλλοι άλλωστε…). Ο Άντρας της παλαιός νεοδημοκράτης, συμπλήρωσε... "έλα μωρε, όλοι ίδιοι είναι…"
- Ο συνταξιούχος με την ΕΒΓΑ κάτω από το σπίτι μου αναπολεί τη δραχμή και τις δεκαετίες ’80 & ’90… "Η Κωνσταντοπούλου δεν έκανε πίσω και τα λέει σωστά…"
- Ο συνταξιούχος από τη ΔΕΗ θείος μου, λέει πως αυτή δεν είναι αριστερά και πως ο Αλέξης τους πρόδωσε. (δλδ μπορούσαν να πετάξουν τα γαιδούρια αλλά ο Αλέξης πουλήθηκε στους Γερμανούς και δε τα άφησε να πραγματοποιήσουν τη πτήση… Η γυναίκα του και θεία μου, συνταξιούχος δημοσίου και μητέρα της ανήλικης 17 ετών δικηγόρου πλέον ξαδέρφης μου που δουλευει 12ωρα σε δικηγορικό γραφείο με 300 ευρω το μήνα, αναρωτιέται αν πρέπει να ψηφίσει Χ.Α, γιατί... "τα λέει καλά..."
- Η μάνα μου, συνταξιούχος του Δημοσίου με 15 χρόνια υπηρεσία, που έχω περισσότερο χρόνο να της εξηγήσω με νούμερα τη πραγματικότητα, φανταζεται ως υπαίτιους της κατάστασης, τις μίζες, τη κακοδιαχειριση του δημοσίου χρήματος και το PSI. Οράματίζεται μαγικές λύσεις χωρις περικοπές συντάξεων και απολύσεις γιατί οι πρώτοι, έχουν κανονίσει τη ζωή τους και οι δευτεροι είναι κρίμα να μείνουν στο δρόμο… Μοναδική περίπτωση που θα ψηφίσει ΔΗ.Ξαν. Αλλά δεν έχει σημασία γιατί το κάνει για εμένα…!
- Η άλλη γειτόνισσα μου, πρόωρη συνταξιούχος ανήλικης κόρης 17 ετων επίσης, λέει πως νόμιμα βγήκε στη σύνταξη και τα δικαιούται… Πρώην ποτάμι, νυν «δε πάω να ψηφίσω, τους σιχάθηκα όλους»!
- O Νεοδημοκράτης επιχειρηματίας φίλος μου με τα φωτοβολταικά περιμένει να έρθει η νέα δημοκρατία στα πράγματα, για να περάσουν επιτέλους μερικές τροπολογίες που τον «βολεύουν»!
- Η θεία μου με το απλήρωτο επί 7 χρόνια στεγαστικό, πρώην ΝΔ, Πρώην Συριζαία, θα ψηφίσει Κωνσταντοπούλου για... «να μας δώσει τουλάχιστον μία και καλή, να ξεμπερδεύουμε»!
- Η νεαρή φίλη μου ιδ. υπάλληλος και ένθερμη υποστηρίκτρια του «ΌΧΙ» και του Σύριζα, δε θα πάει να ψηφίσει καθόλου…
- Η πρώην φίλη μου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που ψήφισε Σύριζα χωρις να ξέρει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ νούμερο και την πραγματικότητα, παρακινώντας μάλιστα και τους υπαλλήλους της να κάνουν το ίδιο, μαθαίνω πως δε θα πάει να ξαναψηφίσει, γιατί όλοι είναι ίδιοι… "Φταίνε τα 42 χρόναι των προηγούμενων που δανειζόταν χωρίς μέτρο και σχέδιο από τις τράπεζες…"
- Από όλους αυτούς, ο Αλβανός φίλος μου ο Ηρακλής με τα δύο παιδιά και αγορασμένο σπίτι στην Ελλάδα, που δουλεύει από το πρωι μέχρι το βράδυ, χτυπιέται για τη μ@λ@κια που έκανε και δεν αγόρασε δυο σπίτια στην Αλβανία και ένα μαγαζί αντί να αγοράσει ένα σπίτι στην Ελλάδα…

Αυτό που άλλαξε είναι μέσω του facebook, ένας συνασπισμός φιλελεύθερων και δεξιών, που αγανάκτισαν με τον περίγυρό τους και έψαξαν και έκαναν φίλους ομοιδεάτες τους για να νοιώσουν (νοιώσουμε) καλύτερα. Όμως δεν άλλαξε τίποτα… Απολύτως τίποτα! Αυτό που άλλαξε είναι οι παρέες σας! «Τραβήξατε» επάνω σας τους λίγους ανθρώπους της λογικής και του φιλελευθερισμού και νομίζετε πως «γίναμε πολλοί»! Ε, λοιπόν δε γίναμε πολλοί! Απλά μαζευτήκαμε σε μια μεριά…

Η φίλη μου η Ε………..α με μαγαζί που δουλεύει στην επαρχία, ετοιμάζεται να φύγει και να ανοίξει την ίδια επιχείρηση στη Βουλγαρία.
- "Παναγιώτη μου, δεν αντέχω άλλο αυτό το παραλογισμό… Δυσκολεύομαι πλέον να κάνω παρέες! Δυσκολεύομαι σε προσωπικό επίπεδο αν με καταλαβαίνεις… Νοιώθω πως περιστοιχίζομαι από ηλίθιους! Δε μπορώ ούτε να τους βλέπω ούτε να τους ακούω πλέον… Είναι εκτός πραγματικότητας…"
Και αυτή όπως όλοι μας νομίζουμε πως κάνουμε κάτι επειδη μαζευτήκαμε όλοι μαζί και παίρνουμε 100-200 likes… Τραβάτε μάγκες έξω και πείτε τα…. Δείτε φάτσες ακόμα και εκεί που τους αποστομώνετε να δώ πόσα «likes» θα πάρουμε….

Χώρα της τρέλλας, του ραγιαδισμού, της τεμπελιάς, του τίποτα, των 4ετών προεκλογικών περιόδων, της ανασφάλειας, του παραλογισμού, του δίκιου του εργάτη, του δίκιου γενικώς όλων όσων πληρώνονται από το κράτος…

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΜΩΡΕ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

σ.σ. Διαφωνεί κανείς; Αναρωτηθείτε τι θα γινόταν σε ένα δημοψήφισμα με ερώτημα: Ευρώ ή Δραχμή;

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

2 comments :

  1. ΠΑΝΤΩΣ ΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΡΑΒΑ , ΜΑΖΕΥΕΙ, ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ... "ΤΟΥΣ ΝΙΚΑΜΕ", "ΝΙΚΗΣΑΜΕ" , "ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ" , "ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ", "ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ" Κ.Λ.Π ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ή ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ/ΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ/ΜΑΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, (ΟΠΩΣ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ), ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ , (ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΝΑ "ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ" ΞΥΠΝΗΣΑΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΑΘΕΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΔΕ. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΜΕ, ΖΥΓΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΒΑΡΙΑ 10%, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 3% (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ).

    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ (ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑΓΟΙ) ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

    Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ "ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΙΑ". ΠΕΙΤΕ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ, ΟΡΑΜΑΤΑ, ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ. Η "ΔΕΞΑΜΕΝΗ" ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΘΕΡΙΟ.

    Υ.Γ-1: ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΙ...ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. ΤΑΓΟΣ/ΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ.

    Υ.Γ-2: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ "ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ" ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΛΕΕΙ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ. ΟΙ ΔΕ "ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ" ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΓΑΝ. ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ...ΕΘΙΣΜΟΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΞΑΝΑ. ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΝΑ ΦΑΣ ΞΥΛΟ (ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΘΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ . ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ , ΟΧΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ. ΤΕΛΟΣ.

    ReplyDelete
  2. ''Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ "ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΙΑ". ΠΕΙΤΕ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ, ΟΡΑΜΑΤΑ, ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ. Η "ΔΕΞΑΜΕΝΗ" ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΘΕΡΙΟ. ''

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ,ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ!ΑΥΤΟ ΠΡΑΤΤΩ ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕ 2-3 ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ Μ'ΕΝΟΧΛΕΙ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete