20/11/2016

Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Ι.Ο.Μ: Ιανουάριος - Νοέμβριος 2016. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ)

H πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς οργανισμού παρακολούθησης ροών και στοιχείων γύρω από το μεταναστευτικό (PDF), έχει ιδιαίτερα σημαντικά σημεία που αφορούν την χώρα μας. Η Ελλάδα είναι το κεντρικό σημείο της διαδρομής, καθώς την Βουλγαρία στοχεύει μόνο το 5% του συνόλου! Οι λόγοι είναι η ισχυρή αστυνόμευση, οι φράχτες, η εχθρικότητα του κόσμου εκεί, καθώς και οι κακές συνθήκες κράτησης και γενικότερα αντιμετώπισης.

1. 81% των ροών είναι άντρες.  Ούτε γυναίκες, ούτε παιδιά. Oι γυναίκες σε ποσοστό άνω του 71% είναι ήδη παντρεμένες και  με καταγωγή πιθανόν εκ Συρίας.
2. Η μέση ηλικία τους είναι περίπου 28 ετών για τους άντρες και 30 για τις γυναίκες. Οι άντρες κατά 52% είναι άγαμοι, δείχνοντας μια τάση ύπαρξης ενός συνόλου ανθρώπων με πολύ ειδικά χαρακτηριστικά που προκαλούν πολλά ερωτηματικά στον τομέα ασφαλείας. Ειδικά όταν το 71% των άγαμων είναι Πακιστανοί και Αφγανοί.
3. Η αναλογία ατόμων που δικαιούνται ασύλου καθώς η χώρα τους είναι σε εμπόλεμη κατάσταση είναι κάτω από το 50%. Ειδικότερα είναι 29% Σύριοι και 17% Ιρακινοί. Οι υπόλοιποι είναι Αφγανοί, Πακιστάνοι και άλλες εθνικότητες που δεν δικαιούνται ασύλου και δεν θεωρούνται πρόσφυγες.
4. Τα κράτη που έχουν ως τελικό προορισμό βρίσκονται στην Βόρεια και Δυτική Ευρώπη ενώ δεν υπάρχει καν αναφορά για Ρωσία ή άλλες ανατολικές χώρες της Ευρώπης.
Σημειώνεται πώς σε άλλη έρευνα του οργανισμού FRONTEX, πολλοί δηλώσαν πώς δεν θα δέχονταν να επιστρέψουν και θα προσπαθούσαν να εγκατασταθούν στην πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που θα είχαν την δυνατότητα να παραμείνουν.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ. ΣΤΗN ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ. ΤΑ 4/5 ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΕ ΜΑΧΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΟΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. ΦΕΤΟΣ ή ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΕΠΙΔΙ;

2 comments :

  1. Με βάση την ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα, η αέναη μορφή των κοινωνικών προτσές οφείλει να μετατρέψει την αυθόρμητη φευγαλέα σκέψη του λούμπεν προλεταριάτου σε συνειδητή μόνιμη πράξη της αναγκαίας ταξικής ανασυγκρότησης της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος, πάνω σε νέες επεξεργασμένες πλατφόρμες κομματικής δημιουργίας. Στον αντίποδα του άκρατου ρεφορμισμού, της αστικής γνωσεολογίας, του οικονομικού ντετερμινισμού και του αρριβισμού της πιθανοκρατίας εμείς οι μαρξιστές-λενινιστές οφείλουμε να αντιτάξουμε τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό του Homus sovieticus, την γραμμική αντανάκλαση που συνεπάγεται η τελειωτική σύλληψη της υλιστικής ενέργειας, την κολχοζνική διάσταση της απέραντης κολεκτιβοποίησης και την περαιτέρω όξυνση της ταξικής πάλης, εισερχόμενοι στην συνέπεια της ιστορικής ασυνέπειας. Ως νέοι επίδοξοι Σταχανοβιστές, αναιρούμε την οποιαδήποτε ύπουλη σπέκουλα που επιχειρείται από τους παραχαράκτες σοσιαλφασίστες και τους σύγχρονους κουλάκους σε σεχταριστικές ερμηνείες του μπολσεβικικού γίγνεσθαι. Αρνούμενοι τον σουρεαλισμό στην τέχνη της πολιτικής παλαίστρας, αντανακλούμε την αμείλικτη ποδηγέτηση της εργατικής τάξης από το αυθεντικό κόμμα της, διατρανώνοντας ότι η νόρμα παραγωγής του διαλεκτικού υλισμού θα οδηγήσει σε πλήρη απογύμνωση και αποσύνθεση τους σεναριολόγους φραξιονιστές της ακοινώνητης λεκτικής θεώρησης, που κατέστησαν το άλλοτε τιμημένο ΚΚΕ σε ευνουχισμένο και διχοτομημένο ρεβιζιονιστικό τερατούργημα των απανταχού μικροαστών.

    ζητω η εαμοβουλγαρικη καροτικη κοπρολαγνικη αριστερα και υπερπροοδος!!!!!!!
    ζητω η τρελααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    ReplyDelete
  2. Πέρυσι τον Απρίλιο 2015, το Σάββατο μετά το πάσχα, μπήκα στον ηλεκτρικό από το Μοναστηράκι για να πάω Μαρούσι. Το τραίνο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, αλλά μπήκα εγώ και μιά άλλη κοπέλα στην μία πόρτα και από την άλλη πόρτα του βαγονιού ένα ζευγάρι ξένων. Όταν ξεκίνησε συνειδητοποίησα ότι ήταν γεμάτο λαθρό που τους είχαν φέρει με το Ελ. Βενιζέλος στον Πειραιά από τα νησιά!
    Στα καθίσματα ήταν μόνο άνδρες νέοι και πολύ γυμνασμένοι, φαινόντουσαν σαν "μποντυμπιλντεράδες" και ελάχιστες γυναίκες οι μισές έγκυες και λίγα μικρά παιδιά που στεκόντουσαν όλες όρθιες και το ίδιο και τα παιδιά!
    Μας κοιτούσαν περίεργα και ενώ μιλούσαν αραβικά (έτσι μου φάνηκαν), η μόνο λέξη που έλεγαν αγγλικά κάθε 2 λεπτά ήταν f@ck... Τρομάξαμε και βγήκαμε στην Ομόνοια (εγώ η άλλη κοπέλα και το ζευγάρι) και περιμέναμε το επόμενο τραίνο που ήρθε πάλι γεμάτο με αλλοδαπούς και το τρίτο το ίδιο...
    Μετά από μισή ώρα και αφού πέρασαν 4 τραίνα έφυγα με τα πόδια και πήρα λεωφορείο, φοβόμουνα να μπω σε τραίνο. Με ποιό δικαίωμα γεμίζουν τους συρμούς με ανθρώπους που δεν είναι ελεγμένοι υγειονομικά να κυκλοφορούν ανάμεσα μας; Έκανα παράπονα στα γκισέ της Ομόνοιας και με βρίσανε χαρακτηρίζοντας με ρατσίστρια και ότι οι παππούδες μας ήταν μετανάστες, το γνωστό τροπάριο...
    Δυστυχώς από αυτά που είδα διαπίστωσα ότι οι άνδρες ήταν το 90% και μικρότερης ηλικίας(μου άνηκαν γύρω στα 25), οι γυναίκες οι μισές έρχονται ήδη έγκυες και τα παιδιά ήταν σαν να μην ανήκαν στις "μητέρες" που τα συνόδευαν.
    Από τότε κατάλαβα ότι είναι θέμα χρόνου και τώρα τελευταία τα επεισόδια είναι πρόβες για το τελικό κτύπημα. Ο κόσμος είναι στην Νιρβάνα του και εξακολουθούν να μην θέλουν να πιστέψουν αυτό που έρχεται...

    ReplyDelete