19/11/2016

Πυρηνικά όπλα απο το Πακιστάν επιθυμεί να αποκτήσει για μια ακόμη φορά η Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. "ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ"; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΗΔΗ ΑΠΟ 11/9/11 ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ... ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ  Η Τουρκία φτιάχνει ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2013: https://isxys.blogspot.com/2013/05/blog-post_5591.html

Για μία ακόμη φορά η Τουρκία επαναφέρει στο προσκήνιο την επιθυμία της να αποκτήσει πυρηνικά όπλα αφού όπως στο παρελθόν έχουν δηλώσει Τούρκοι αξιωματούχοι δεν είναι δυνατό γειτονικές χώρες να διαθέτουν πυρηνικά όπλα και η Τουρκία να μην έχει κάτι αντίστοιχο στο οπλοστάσιο της. Και μπορεί να μην υπάρχει κάποια γνωστή πρόοδος των Τουρκικών πιθανολογούμενων προσπαθειών για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, όμως ο Τούρκος πρόεδρος Tayipp Erdogan για μια ακόμη φορά επανέφερε το θέμα στην δημοσιότητα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Πακιστάν. Όπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να αποκτήσει από την φίλη χώρα Πακιστάν 3 έως 5 πυρηνικά όπλα, τα οποία σύμφωνα με τον Tayipp Erdogan είναι αρκετά τη χώρα του. Την θέση του Τούρκου προέδρου την επανέλαβε ο Αρχισυντάκτης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, δημοσιογράφος İbrahim Karagül που ισχυρίστηκε σε ανάρτηση του ότι η Τουρκία πρέπει να αναπτύξει τα δικά της πυρηνικά όπλα.

Η προσέγγιση της Τουρκίας με το Πακιστάν για την απόκτηση πυρηνικών όπλων δεν είναι μια νέα εξέλιξη. Από την εποχή του Πακιστανού προέδρου Muhammad Zia-ul-Haq και του Τούρκου πρωθυπουργού Turgut Ozal στα τέλη της δεκαετίας του 1980 η Τουρκία αναζητούσε στο Πακιστάν την πυρηνική αποτροπή ή το πυρηνικό πλεονέκτημα που επιθυμούσε. Οι πυρηνικές δοκιμές του Πακιστάν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και πιο ειδικά στις 28 και 30 Μαΐου του 1998, άνοιξαν το δρόμο για την ασιατική χώρα ώστε το οπλοστάσιο της να εμπλουτιστεί με 160 πυρηνικές δοκιμές διαχρονικά. Την ίδια στιγμή το Πακιστάν επένδυσε στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων Shaheen-I (εμβέλεια 750 χλμ), Hatf IV-Shaheen IA (εμβέλεια 900 χλμ), του πυραύλου cruise Hatf VII-Babur (700-1000 χλμ) και τον αεροεκτοξευόμενο πύραυλο cruise Hatf-VIII -Ra’ad (350 χλμ) οπλικά συστήματα που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Δεν είναι τυχαία όμως η διαχρονική προσπάθεια της Τουρκίας να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους Yildirim I, II & III τους αεροεκτοξευόμενους πυραύλους cruise SOM-A/B1/B2/J, τους πυραύλους cruise GEZGIN-D/K, αφού αν τελικά η Τουρκία αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία και πιο ειδικά την τεχνογνωσία να τοποθετήσει πυρηνικές κεφαλές σε βαλλιστικούς πυραύλους και βλήματα cruise τότε χάρις σε αυτά τα οπλικά συστήματα θα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πυρηνικό οπλοστάσιο που μόνο η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία στην γηραιά ήπειρο διαθέτουν. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν ότι το Πακιστάν θα μπορέσει να μεταφέρει την σχετική τεχνογνωσία στην Τουρκία παράνομα ουσιαστικά «κάτω από την μύτη» των ΗΠΑ.

http://www.viadiplomacy.gr/pirinika-opla-apo-pakistan-epithimi-na-apoktisi-gia-mia-akomi-fora-tourkia/

No comments :

Post a Comment