30/11/2016

Μάζης: Οι Τούρκοι θα στήσουν αρχές Γενάρη σκηνικό Ιμίων στις Οινούσσες

Για νέο σκηνικό Ιμίων στο πλαίσιο της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο καθηγητής του Καποδιστριακού Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο Real fm . Ο κ. Μάζης προσδιόρισε τις αρχές Ιανουαρίου ως την ημερομηνία που η Τουρκία θα επιχειρήσει κάποια προβοκατόρικη ενέργεια. Προέβλεψε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την Πρωτοχρονιά, θα υλοποιήσει την απειλή του να ανοίξει τα σύνορα σε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο. Ο κ. Μάζης εντοπίζει την περιοχή Οινουσσών-Παναγιάς ως την περιοχή που ο Ερντογάν θα δημιουργήσει ένταση. «Θα προσπαθήσει να εξαπολύσει στη θάλασσα πρόσφυγες και στη συνέχεια να τους διασώσει με τουρκικά σκάφη, ώστε να υπογράψει ακόμη μια φορά την αμφισβήτηση που έχει σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί “γκρίζες ζώνες”».

http://www.tribune.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΜΑΖΗΣ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΛΑΔΟΞΕΡΑ/ΖΟΥΡΑΦΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΕΣ/ΠΑΝΑΓΙΑ. ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙΝΟΥΣΕΣ/ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ. Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΚΡΟΝΗΣΟΥ ΛΑΔΟΞΕΡΑΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΩΣ ΑΟΖ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ (Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

1 comment :

  1. Anonymous3/12/16 11:29

    Αν η Τουρκία προχωρήσει σε κατάληψη νήσων–βραχονησίδων αυτή θα αφορά όχι μια αλλά πολλές. Θα επιχειρηθεί ταυτόχρονη κατάληψη πολλαπλών μικρών νησιών της οποιας θα προηγηθεί αερο-ναυτικός αποκλεισμός της ευρύτερης γεωγραφικής ζώνης. Το επιχειρησιακό σχέδιο το «δουλεύουν» οι Τούρκοι κάθε χρόνο στη διακλαδική αεροναυτική άσκηση ΕΦΕΣ (από το 1983 μέχρι σήμερα). Τα νησια ευθύνης της ΑΣΔΕΝ οπως Κώς–Σάμος–Ρόδος θα βομβαρδιστούν μαζικά προκειμένου να εξουδετερωθούν οι δυναμεις των κατά τόπους ΑΔΤΕ πριν την κατάληψη των πέριξ νήσων. Μιλάμε για βροχή Γιλντιριμ–Κασίργκα που θα προκαλεσει απώλειες χιλιάδων νησιωτών. Ο άμαχος πληθυσμός θα βρεθεί σε περιβάλλον κόλασης. Θα καταστραφούν όλες οι ζωτικές υποδομές με πρώτες τα τοπικά εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αεροδρόμια και οι εγκαταστάσεις ραδιο-επικοινωνιών και κινητης τηλεφωνίας. Τα νησια θα επιστρέψουν σε συνθήκες δεκαετίας 1950. Καταφύγια προστασίας του αμαχου πληθυσμού δεν υπάρχουν. Ασκήσεις παλλαϊκής άμυνας δεν γίνονται. Η εκπαίδευση εφέδρων είναι τυπική. Ασκήσεις με τη συμμετοχή φορέων (όπως σχολεία, Πανεπιστημία κλπ) δεν υφίστανται. Γιατί; Διότι δεν έχουμε κουλτουρα Ισραήλ και Νότιας Κορέας. Όποτε όποιος πρόλαβε εγκατέλειψε το νησί του έγκαιρα.

    Για να ακυρωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια των Τουρκών προτού ξεκινήσει τις βολές το Τουρκικό Πυροβολικό θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση μέσω ΕΥΠ, ενεργοποίηση των κανόνων εμπλοκής, κατάσταση συναγερμού σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και εξουδετέρωση του αερο-ναυτικού αποκλεισμού με έγκαιρη διασπορά του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Αλλά προπαντός ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για άμεση απάντηση μέχρι τέλους… Είμαστε σε θέση να τιμήσουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας;

    kpikramenos@yahoo.gr

    ReplyDelete