14/09/2016

Επιτυχής συνεργασία του F-35 Lightning II με το σύστημα μάχης Aegis

Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ της εταιρίας, του αμερικανικού Ναυτικού και του Σώματος των Πεζοναυτών, σε μια άσκηση όπου επετεύχθη η ολοκλήρωση του F-35 ως οπλικού συστήματος με συστήματα του Ναυτικού και η συνεπακόλουθη αρμονική συνεργασία και ανταλλαγή δεδομένων. Κατά την άσκηση, ένα μαχητικό τύπου F-35B χωρίς οποιαδήποτε μετατροπή, λειτούργησε ως αισθητήρας και εντόπισε κάποια εναέρια απειλή. Το μαχητικό προώθησε μέσω του συστήματος ζεύξεως δεδομένων (Multi-Function Advanced Data Link) σε σταθμό εδάφους συνδεδεμένο με το σύστημα μάχης Aegis επί του USS Desert Ship (παίζει τον ρόλο πλοίου εκτελώντας τις λειτουργίες του εγκατεστημένο στο έδαφος για εκπαιδευτικούς σκοπούς), το οποίο ενέπλεξε τον στόχο με τη χρήση πυραύλου SM-6. Στην ανακοίνωσή της, η εταιρία αναφέρει ότι το ορόσημο αυτό αποδεικνύει τον ρόλο του μαχητικού ως πολλαπλασιαστή ισχύος. Όταν ολοκληρωθεί η «σύνδεση» των δυνατοτήτων των δυο συστημάτων, θα επαυξηθεί η τακτική επίγνωση (situational awareness) και θα αντιλαμβάνεται πληρέστερο το ναυτικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Το μαχητικό θα λειτουργεί ως βασικός αισθητήρας σε μια εκτεταμένη περιοχή, βελτιώνοντας τη δυνατότητα του Aegis να εντοπίζει, να «κλειδώνει» και να αναχαιτίζει κάθε στόχο.

Η επιτυχής δοκιμή που διεξήχθη στο γνωστό πεδίο δοκιμών White Sands του New Mexico, θα προσθέσει δυνατότητα εντοπισμού στόχου πέραν του οπτικού ορίζοντα για τα καταδρομικά και τα αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βλημάτων που θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα μάχης Aegis για εισερχόμενες απειλές, τις οποίες θα μπορούν στη συνέχεια να εμπλέξουν. Επιπρόσθετα, το «δίκτυο» μάχης αυτό θα εξασφαλίζει μέσω του συγκεκριμένου μαχητικού στοιχεία για στόχους εντός περιοχών που προστατεύονται από προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας όπως τα ρωσικά S-400 ή/και τα κινεζικά HQ-9, ενώ τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη θα μπορούν να στοχοποιούν εχθρικά πλοία με εντυπωσιακή αντιαεροπορική και αντιπυραυλική προστασία, όπως για παράδειγμα τα ρωσικά τύπου Kirov, σε περιοχές όπως η Νότια Σινική Θάλασσα και η Βαλτική… Κατά συνέπεια και αφού προφανώς ξεκαθαριστεί ότι οι νέες αυτές υπό ανάπτυξη δυνατότητες θα οδηγήσουν σε προσαρμογές της επιχειρησιακής στρατηγικής όλων των ενδιαφερομένων, σε πρώτη φάση η είδηση του «παντρέματος» του F-35 με το σύστημα μάχης Aegis αποτελεί εξέλιξη που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

http://www.defence-point.gr/news/?p=160501

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-18 GROWLER ; ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΙ;  ΕΠΕΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ: Διαλειτουργικότητα για τα AEGIS, THAAD, Patriot, AN/TPY-2 μαζί με Arrow και David’s Sling. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ" ΚΑΙ Η ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ. ΗΔΗ ΦΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μεγάλο κινεζικό ματ στο FBI σε υπόθεση κατασκοπείας…

No comments :

Post a Comment