14/09/2016

Ε.Ε: Επικίνδυνη διάσταση λαμβάνει ο διχασμός χωρών - Σερβία, Ουγγαρία, Βουλγαρία ενιαία στάση

Την αναστολή της ιδιότητας του κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έως και την ποινή της αποβολής της Ουγγαρίας, ζητά με συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, προκαλώντας σάλο και μεγάλο προβληματισμό για τον διχασμό που επικρατεί πλέον στην ενωμένη Ευρώπη… Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, είχε πει σε πρόσφατη συνάντηση στο πλαίσιο της ΕΕ, ότι οι Ούγγροι συμπεριφέρονται στους μετανάστες σχεδόν «σα να είναι ζώα». Τις απόψεις του τις διατύπωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, υποστηρίζοντας ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να μην έχει συνέπειες. Υπενθυμίζεται, ότι η ουγγρική κυβέρνηση αρνείται σε όλους τους τόνους να παραλάβει πρόσφυγες από τα πολεμικά μέτωπα όπως αυτό της Συρίας, οι οποίοι φθάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος και έχει οικοδομήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015 φράχτη στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας, ενώ μπλοκάρισε και την πρόσβασή τους στην κεντρική Ευρώπη μέσω Κροατίας, έναν μήνα μετά. Η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν πέρασε επίσης νομοθεσίας που ποινικοποιεί και τιμωρεί την παράνομη είσοδο στη χώρα, με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει σε 3.000 καταδίκες και αποφάσεις που διατάσσουν την απέλαση προσφύγων και μεταναστών. Ο Λουξεμβούργιος υπουργός μάλιστα, δηλώνει πως οι Ούγγροι δεν είναι μακριά από το να αρχίσουν να τους πυροβολούν…

http://www.defence-point.gr/news/?p=160518

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΛΟΓΙΚΩΝ. ΟΙ ΜΕΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΕΑΝ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ (π.χ) ΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΠΟΠΕΜΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΑΤ. ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΘΝΟΦΥΛΛΕΤΙΚΗ ΑΛΟΙΩΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ.

«Η μεταναστευτική κρίση δεν είναι μόνο πρόβλημα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά του ότι το πρόβλημα αυτό είναι περισσότερο αισθητό σε αυτήν, εντούτοις μια καθολική λύση δεν μπορεί να ληφθεί από τις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες, ωστόσο, πρέπει να βοηθήσουν να συμβιβάσουν τις θέσεις και να εδραιώσουν τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών χωρών για να βρεθεί μια ενιαία λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ευρωπαίων». Αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης-δείπνου εργασίας στην βουλγαρική πόλη Μπουργκάς από τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας, Ουγγαρίας και Σερβίας, Μπόικο Μπορίσοφ, Βίκτορ Όρμπαν και Αλεξαντάρ Βούτσιτς, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης. Οι Όρμπαν και Βούτσιτς επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία για να ανταλλάξουν απόψεις εν όψει της συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ στην Μπρατισλάβα, στην οποία το μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό θέμα των συζητήσεων. «Η Βουλγαρία φέρει μεγάλη ευθύνη, ως εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά ιστορικών προκλήσεων για την ασφάλεια της Ευρώπης και θα πρέπει να αναζητήσουμε μια κοινή θέση σχετικά με μια νέα πολιτική που θα είναι μακροπρόθεσμη με επαρκή μέτρα για την προστασία μας. Έχουμε αυξήσει τον προστατευτικό εξοπλισμό μας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα της προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι», δήλωσε ο Μπορίσοφ. Σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας θα έχει την ευκαιρία να δει προσωπικά τα μέτρα για την ασφάλεια των βουλγαρικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, τα οποία είναι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, εξάλλου, σημείωσε ότι είναι σημαντικά τα αποτελέσματα της διμερούς συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας, για να σταματήσει η ροή των παράνομων μεταναστών. Έδωσε το παράδειγμα των ενεργών σχέσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και των τουρκικών αρχών για τον περιορισμό της μεταναστευτικής πίεσης, καθώς και την αμοιβαία συνδρομή και τις κοινές δράσεις που διεξάγονται με Σερβία, Σκόπια και Ελλάδα.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment