10/09/2016

ΚΡΗΤΗ-ΤΥΜΠΑΚΙ: Η ΠΡΩΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΣΗ.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Της λαϊκής συγκέντρωσης της 9ης Σεπτεμβρίου 2016, την οποία συγκάλεσαν στο Τυμπάκι οι φορείς της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου με θέματα:
1) Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής από την ανεξέλεγκτη παραμονή χιλιάδων παράνομων (και μη καταγεγραμμένων) μεταναστών σ΄αυτήν και κυρίως στο Τυμπάκι και
2) Το ενδεχόμενο δημιουργίας καταυλισμού (ΗΟΤ SPOT) στο Δήμο Φαιστού

Α) γι΄ άλλη μια φορά διαπιστώθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών στο Δήμο Φαιστού και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και ασφάλεια
Β) κατά γενική ομολογία η περιοχή δεν «αντέχει» να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών

ΖΗΤΟΥΜΕ

Ι.
α) να αναγνωρίζεται η δεινή κατάσταση του Δήμου μας λόγω του υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και ασφάλεια και για τον λόγο αυτό να εξαιρεθεί από την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.
β) να γνωστοποιείται προς την Κυβέρνηση, προς κάθε αρμόδιο Υπουργείο, προς την Περιφέρεια, την ΤΕΔ και την ΠΕΔ και όπου αλλού χρειαστεί ότι ο Δήμος Φαιστού είναι υπερκορεσμένος και ότι δεν διαθέτει ούτε χώρους ούτε δυνατότητα φιλοξενίας άλλων, μεταναστών ή προσφύγων. Το γεγονός αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπ΄όψιν από την Πολιτεία κατά το σχεδιασμό της σε επίπεδο χώρας και ν’ αποτελεί βασικό κριτήριο.
γ) την άμεση κινητοποίηση των εκτελεστικών οργάνων της Δημοτικής Αρχής για καταγραφή και ταυτοποίηση των διαβιούντων σήμερα στην περιοχή μεταναστών, τον υγειονομικό έλεγχο και την αστυνόμευση της περιοχής, θέτοντας τις Αστυνομικές Αρχές ενώπιον των ευθυνών τους.

ΙΙ.
Την άμεση, έκτακτη, σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού και την λήψη απ΄αυτό απόφασης, που να εκφράζει την ομόφωνη άποψη των κατοίκων και δημοτών κατά τα παραπάνω

Μετά το ομόφωνο ψήφισμα της λαϊκής αυτής συγκέντρωσης. Μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες και αιτήματα των φορέων για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικής με τα παραπάνω θέματα, οι οποίες όμως είτε αγνοήθηκαν είτε «έπεσαν στο κενό.
- Αφού διαπιστώσαμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού αποφάσισε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο μετά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) της 13ης Σεπτεμβρίου 2016, απευθύνοντας μάλιστα δια του τύπου σχετική επιστολή προς τους δημότες.
- Επειδή κρίνουμε ότι απαιτείται και επιβάλλεται πριν από κάθε συζήτηση ή λήψη απόφασης, να γνωστοποιηθεί στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) και τα μέλη της, η σημερινή κατάσταση στο Δήμο Φαιστού και το ομόφωνο ψήφισμα των φορέων και δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου.

Aποφασίσαμε και αποστέλλουμε το ομόφωνο ψήφισμα στον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Λαμπρινό, με παράλληλη κοινοποίησή του τόσο στον Δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη, όσο και στην επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, ως αιρετό μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔ, με αίτημα να διαβαστεί αυτό στην σχετική συνεδρίαση της ΠΕΔ της 13ης Σεπτεμβρίου 2016 και να ληφθεί υπ΄ όψιν.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ.

7 comments :

  1. Anonymous10/9/16 20:55

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ. ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ, ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous10/9/16 21:02

    ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ) ΠΟΥ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΟΡΚΣ; ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ.

    ReplyDelete
  3. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΠΡΟ ΔΙΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ή ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 13. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΩ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΗ. ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΕΙ Η ΟΡΕΞΗ.

    ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΟΣΤΡΑΡΕΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ. ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ. ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΜΙΣΟΛΟΓΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous10/9/16 21:16

    Οι συριζαίοι ξέρουμε τι θέση έχουν, αλλά γιατί γράφεις "ΞΕΡΕΤΕ", εσύ δεν πρέπει να ξέρεις?

    ReplyDelete
  5. ΕΜΕΙΣ (Η "ΙΣΧΥΣ") ΞΕΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΟΥΤΕ "ΜΑ" ΟΥΤΕ "ΜΟΥ". ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΜΑΣΚΑΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΙ; ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ; ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΛΗΝ ΣΥΡΙΖΑ -ΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΩΝ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΟΜΑΔΩΝ. ΟΛΩΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΦΑΤΣΑ ΜΟΣΤΡΑ ΟΛΑ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

    Υ.Γ: ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ Η ΑΠΟΨΗ (ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ) ΑΡΚΕΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΠΛΕΟΝ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ.

    ReplyDelete
  6. Anonymous10/9/16 21:33

    "ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ"

    Αυτό ξαναπέστο, αυτά είναι η καταδίκη μας.

    ReplyDelete
  7. Anonymous10/9/16 21:39

    "Υ.Γ: ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ Η ΑΠΟΨΗ (ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ) ΑΡΚΕΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΠΛΕΟΝ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ."

    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΜΑΣΚΑΡΕΜΑ....Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ"....ΟΥΔΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΘΑΡΟΣ"..ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΔΥΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ....ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ;;; Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ/ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.....ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" !!!ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ,ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ...ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

    ReplyDelete