25/07/2012

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΦΙΛΙΑ: "Ανάγκη αποκατάστασης σχέσεων με την Τουρκία" ανακοινώνει ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ και η πρώην σύμμαχός του η Τουρκία, πρέπει να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους λόγω της αστάθειας στην περιοχή, τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του εβραϊκού κράτους, Μπένιαμιν Νετανιάχου. «Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι δύο σημαντικά, ισχυρά και σταθερά κράτη σε αυτήν την περιοχή... Πρέπει να βρούμε τρόπους για να αποκατασταθούν οι σχέσεις, όπως ήταν παλαιότερα, καθώς είναι σημαντικό, ιδιαίτερα τώρα, για τη σταθερότητα στην περιοχή», όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

Στο Ισραήλ, προσπαθούν να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία, πως η βελτίωση των σχέσεων τους με την Ελλάδα, είναι "συμπτωματική" και οχι "στρατηγική". Αυτό φαίνεται απο τις δηλώσεις του Βενιάμιν Νετανγιάχου στους Τούρκους δημοσιογράφους "Με την Ελλάδα είχαμε μόνο απλές διπλωματικές σχέσεις και με την Κύπρο σε επίπεδο προξενείων. Η βελτίωση των σχέσεων μας με την Ελλάδα είναι "συμπτωματική". Τον Φεβρουάριο του 2010 είχα επισκεφθεί τη Μόσχα. με τη γυναίκα μου ειχαμε παει σε εστιατόριο. Κάποιος μας πλησίασε κια μας είπε "ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέοου, θέλει να κάτσει δίπλα σας". Το δέχθηκα. Αρχίσαμε να μιλάμε σχετικά με τα οικονομικά προβλήαμτα. Τελικά διαπιστώσαμε πως το επίπεδο των σχέσεων μας είναι σε "ανόητα" επίπεδα και αποφασίσαμε να τις βελτιώσυμε. Αυτή η συνάντηση ήταν 4 μήνες πριν το επεισόδιο με το πλοίο Mavi Marmara. Αργότερα ξεκινήσαμε επαφές και συναντήσεις." δήλωσε ο Νετανγιάχου.

Σημαντικές κινήσεις για τη βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας, φαίνεται πως προσπαθεί να πετύχει το Τελ Αβίβ, που θεωρεί πως στο θέμα της Συρίας, πρέπει να συνεργαστεί με την Άγκυρα. Και για να το πετύχει αυτό κάλεσε τους εκπροσώπους πολλών τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Στη συνέντευξη τoυ στους τούρκους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιάμιν Νετανγιάχου έστειλε μήνυμα συμφιλίωσης στην Τουρκία. "Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι δυο σταθερές χώρες και μια ασταθή περιοχή. Οι Τούρκοι και οι Εβραίοι έχουν μακρά ιστορία σχέσεων. Η Τουρκία και το Ισραήλ προσπαθούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. Αυτό είναι σημαντικό και για τις δυο χώρες αλλά και για την περιοχή. Θέλουμε να επανορθώσουμε τις σχέσεις μας" δήλωσε ο Νετανγιάχου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μίλησε πιο ξεκάθαρα "Εγω πιστεύω στα κοινά συμφέροντα. Η Τουρκία και το Ισραήλ μπορούν να κάνουν το καλύτερο για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και πρέπει να ψάξουν τις ευκαιρίες. 

http://www.onalert.gr/default.php

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΗΣΧΟΛΗΘΕΙ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ;;; ΔΕΙΤΕ: http://isxys.blogspot.com/2012/06/blog-post_6452.html

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ... ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ: http://isxys.blogspot.com/2012/05/blog-post_1628.html

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΔΗΚ:  http://l-stavrou.blogspot.gr/2012/07/blog-post_26.html

No comments :

Post a Comment