17/11/2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΜΑΚΡΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρισκόταν στον προθάλαμο της εξουσίας, θα αποτελούσαν μια ακόμη περιθωριακή φωνή, με τις απόψεις που εκφράζουν να έχουν πιο πολλές τρύπες, όχι από το ελβετικό τυρί, αλλά από τον… Μπομπ Σφουγγαράκη. Όμως, το κείμενο που διαβάσαμε στο «rproject.gr», έναν ιστοχώρο που ουσιαστικά εκπροσωπεί την …Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο. Παρά τις βολικές αναφορές περί ανοχής και συνύπαρξης πολλών απόψεων σε ένα δημοκρατικό κόμμα, κι επειδή δεν είμαστε όλοι… χθεσινοί, θα επιμείνουμε στο ξεκαθάρισμα του πολιτικού στίγματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα κρίσιμα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Δεν αρκεί να εξαγγέλλουμε πολιτική, απαιτείται και να λαμβάνουμε θέση τουλάχιστον όταν από ένα κόμμα εξουσίας –πλέον– ακούγονται φωνές που διαφοροποιούνται δραματικά. Οι διεθνείς σχέσεις της χώρας, σε τόσο κρίσιμες συγκυρίες–περιόδους διαμόρφωσης ισορροπιών, δεν συγχωρούν λάθη και δεν αφήνουν περιθώρια σε λεπτές κινήσεις εσωκομματική εξισορρόπησης. Φυσικά όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του Τσίπρα, θα θεωρούνταν ως «επί του πρακτέου πολιτική», μόνο από αφελείς. Επρόκειτο για ένα πολιτικώς ορθό για την κομματική γεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ κείμενο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα «κείμενο αρχών» που θα διέπουν υποτίθεται την εξωτερική πολιτική μιας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Τέτοια κείμενα, σχεδιασμένα να συσπειρώσουν τα κομματικά ακροατήρια και να κατευνάσουν την εσωκομματική δυσαρέσκεια «συνιστωσών» έχουμε ακούσει στη ζωή μας πάμπολλα και η χρήση τους μυρίζει είτε αφέλεια είτε πολιτική απάτη, όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια.

Ας πάμε στην ουσία όμως:
- Το κείμενο αναφέρεται στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση – σύνοδο κορυφής «Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ [που] αποφάσισαν οι ηγέτες των τριών χωρών». Το γενικό σχόλιο που κάνουν, είναι ότι «όπως είναι σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού η εσωτερική πολιτική, το ίδιο είναι και η εξωτερική». Στην ερμηνεία της θέσης, καταγγέλλεται η ελλαδική κυβέρνηση, αλλά και η κυπριακή, ότι έχουν «προχωρήσει σε μια ισχυρή συμμαχία με τις πιο μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στον πλανήτη, κύρια τις ΗΠΑ και τις πολυεθνικές τους, αλλά και με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και κάνει ό,τι απαιτούν οι δυνάμεις αυτές προκειμένου να αποσπάσει για λογαριασμό της ελληνικής κυρίαρχης τάξης ένα κομμάτι από τα μελλοντικά κέρδη από την άντληση υδρογονανθράκων». Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ, σπανίως μπορούν σε μια παράγραφο να συμπυκνωθούν τόσες πολλές «καμένες» σκέψεις (υποκειμενική δική μας άποψη, κομψά μάλιστα αποτυπωμένη), που δεν θα απαιτούσαν καμία περαιτέρω αναφορά.

Όμως έχει μεγαλύτερη «πλάκα» στη συνέχεια...
- Εξήγγειλε λένε η κυβέρνηση «τη συμμετοχή της στο πολεμοχαρές σχέδιο για τη δημιουργία μιας συνεχούς ΑΟΖ στην Α. Μεσόγειο την οποία θα ελέγχουν το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα, αποκλείοντας την Τουρκία ουσιαστικά σε μια στενή παραλιακή ζώνη».
Αλέξη Τσίπρα, τα πράγματα είναι απλά και έχει καταντήσει ενοχλητική η υπόθεση. Οι τύποι αυτοί, που εκφράζονται μέσα από την υπογραφή του συγκεκριμένου κειμένου και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με απλά λόγια: 1) Αμφισβητούν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και 2) αποδέχονται απόλυτα την τουρκική επιχειρηματολογία που στηρίζεται στο μέγεθος και τη σημασία, όπως αυτοί θεωρούν, της χώρας. Ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να αναπτύξουν ένα σκεπτικό, ούτε καν να πουν ότι «βρε αδερφέ, μήπως να το δούμε λίγο το θέμα, για να είμαστε δίκαιοι». Παίρνουν τόσο προωθημένες θέσεις, που μόνο ο πολύς Νταβούτογλου θα μπορούσε να διατυπώσει. Οι νουνεχείς τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη, αντιλαμβάνονται πόσα άλλα μέτωπα παγκοσμίως αφορά το συγκεκριμένο σκεπτικό; Τουλάχιστον ας φροντίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συναίσθηση ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο διεθνές νομικό πλαίσιο αφορά κι άλλους, αφού δεν έχει μόνο η Ελλάδα σοβαρά προβλήματα με τους γείτονές της, θέματα μάλιστα ευθείας αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Αλλά, ας ρίξουμε μια ματιά παρακάτω, διότι η κλάψα υπέρ της Τουρκίας συνεχίζει ακάθεκτη. Ούτε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να είχε συντάξει το κείμενο!
- «Η συνάντηση του Καΐρου εκτός από τα στενά εθνικιστικά συμφέροντα των τριών χωρών, εξυπηρέτησε σε πολλά επίπεδα τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους τοπικούς συμμάχους του: Ενίσχυσε τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου σε βάρος της Τουρκίας, προσθέτοντας και άλλες δυσκολίες στις πολλαπλές που αντιμετωπίζει η Άγκυρα αυτόν τον καιρό, καθώς βλέπει να υποβαθμίζεται ο ρόλος της στη Μ. Ανατολή. Από μόνη της αυτή η πολιτική είναι αποσταθεροποιητική, δηλ. σε απλά ελληνικά είναι παιχνίδια πολέμου…»!!!
Τι να σχολιάσεις εδώ… τα λέει όλα μόνος του ο συντάκτης, που μάλλον πρέπει στο τέλος της παραγράφου να έβαλε και τα κλάματα για τα τουρκικά δεινά. Το κείμενο είναι ασύλληπτο, αφού στη συνέχεια ψέγει την Ελλάδα ότι πρόσφερε τρόπο στη «χούντα του Καΐρου να συνεργαστεί στενά με το Ισραήλ, χωρίς να εκτεθεί η ίδια στα μάτια του αιγυπτιακού λαού»!!!

Αν το καταλάβαμε καλά στηρίζουν και την απολύτως σκοταδιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα (όπως παρόμοιας λογικής είναι και η συνήθης λατρεία της Χαμάς) οι απίστευτοι αυτοί τύποι, υποτίθεται Αριστεροί.
- «Ο Σαμαράς και ο Αναστασιάδης έγιναν οι μεσίτες ενός πολιτικού ντιλ, που στα μάτια εκατοντάδων εκατομμυρίων Αράβων αποτελεί εσχάτη προδοσία. Εξέθεσαν έτσι και τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό στους κινδύνους που απορρέουν από μια τέτοια επιλογή».
Τι να τους πεις τώρα! Εσχάτη προδοσία διότι βοηθάς με κάθε τρόπο μια χώρα με τόσα προβλήματα να προσεγγίσει την ΕΕ, να ξεφύγει από τον σκοταδισμό του ισλαμικού νόμου, τα καλά του οποίου τα βλέπουμε στη Συρία και το Ιράκ (αλλιώς δεν βγαίνουν τα… εκατοντάδες εκατομμύρια… προσβεβλημένων Αράβων, πρέπει να τους συμπεριλάβουμε όλους!!!).

Προς το τέλος του κειμένου, εκφράζεται… «σοκ» για την αναφορά Ελλάδας και Κύπρου στην εκπροσώπηση της Αιγύπτου στην ΕΕ. Αλήθεια λέμε!!!
- "Επίσης, τους προσκαλείς να συμμετάσχουν (και να επωφεληθούν) στο γεωστρατηγικών διαστάσεων «παίγνιο» της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ και όχι μόνο, χωρίς να αντιδράς καθόλου –και ορθώς– στην επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία"
Εδώ άραγε βρίσκουν τίποτα… ιμπεριαλιστικό να καταγγείλουν; Μην το ξεχάσουν, διότι ο Πούτιν απείλησε πριν λίγες μέρες την αγαπημένη τους Τουρκία… εκτός κι αν ασχολούνται μόνο με το νότιο τμήμα της). Κατά τα άλλα, το καθεστώς Σίσι –στρατιωτική δικτατορία το χαρακτηρίζουν– στην Αίγυπτο είναι το «πιο αιματοβαμμένο καθεστώς της Μ. Ανατολής». Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι πρόκειται περί… διεθνολογικώς αγραμμάτων.

Τις δε αναφορές Σαμαρά για το θέμα της τρομοκρατίας...
- «ούτε το χειρότερο γεράκι του αμερικανικού Πενταγώνου δεν θα έλεγε με ευκολία»!!!
Επειδή έτσι γουστάρουν αυτοί, να αφήσουμε τους ψυχοπαθείς ισλαμιστές να μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους και τη «σαρία», επειδή επικράτησαν στις εκλογές και όταν τους λέμε όχι, τότε να ανατινάζονται όπου βρίσκουν! Πόσο πολύ θα θέλαμε να διαβάσουμε τις απόψεις τέτοιων πεφωτισμένων, π.χ. για τα δικαιώματα των γυναικών και μια σειρά από άλλα θέματα για τα οποία υποτίθεται ότι υπερθεματίζουν και αγωνίζονται εδώ στην κακιά Δύση. Γιατί παιδάκι μου δεν πας σε ένα βαρβάτο ισλαμιστικό καθεστώς να ζήσεις; Κι εμείς θα βάζουμε στοιχήματα για το πόσο καιρό θα μείνεις ελεύθερος! Αν και μπορεί και να το χάσουμε, διότι αυτά τα λένε εδώ, για κορόιδα τους περάσατε να αφήσουν τη βολή τους και να πάνε στα δύσκολα… να κηρύξουν όσα πιστεύουν; Αν βρουν φυσικά ακροατήριο πρώτα.

Λίγο πιο κάτω, καταγγέλλουν την...
- «αδιάλλακτη ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ στάση που κρατάει η Λευκωσία, η οποία απέρριψε ένα εντελώς λογικό σχέδιο του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, για την αποκλιμάκωση της έντασης και για την επανάληψη των συνομιλιών στο Κυπριακό».
Δηλαδή και με απλά λόγια – ελπίζουμε να τα διαβάσει ο Αλ. Τσίπρας, διότι αυτός τα «λούζεται» – όλως τυχαίως καλύπτουν ΑΠΟΛΥΤΑ την Τουρκία!!! Η οποία αυτό τον στόχο είχε όταν έβγαζε το «Μπαρμπαρός»! Και αυτά τα λένε ως… ΣΥΡΙΖΑ!!!

Δείτε τώρα και την απάντηση της Αριστεράς που προτείνουν:
- «Καμία σταγόνα αίμα για τα πετρέλαια. Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να πολεμήσει για τα συμφέροντα του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και των επιχειρήσεων του, για τις αμερικανικές, ιταλικές ή άλλες πολυεθνικές του πετρελαίου, για την αιματοβαμμένη χούντα της Αιγύπτου ή για τους Έλληνες φοροφυγάδες που θα στείλουν στην Ελβετία και στο Λουξεμβούργο τα όποια ‘ελληνικά’ κέρδη από τα πετρέλαια. Καταγγελία του σφαγέα Σίσι, απαίτηση να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Αίγυπτο και να πάψουν οι διώξεις σε βάρος αριστερών και άλλων δημοκρατών αγωνιστών. Κάτω η χούντα του Καΐρου, λευτεριά σε όλον τον αιγυπτιακό λαό. Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό».

Και το παραλήρημα συνεχίζεται:
- «Οι λαοί δεν έχουν αντίθετα συμφέροντα, επειδή τσακώνονται τα αφεντικά τους μεταξύ τους. Τον ελληνικό λαό τον απειλεί (και τον πλήττει θανάσιμα) η μνημονιακή λιτότητα των Σαμαροβενιζέλων και τον τουρκικό οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Ερντογάν. Οι άρχουσες τάξεις των δύο χωρών και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί Ελλήνων και Τούρκων εργαζομένων: αυτοί τους απομυζούν, αυτοί θέλουν να τους στείλουν και στο σφαγείο του πολέμου και αυτούς πρέπει να πολεμήσουν».
Αυτά για τον Ερντογάν, δε μπορεί, μάλλον για «ξεκάρφωμα» τα γράφουν στο τέλος! Όσο για τη «μνημονιακή λιτότητα», αν κρίνουμε από όσα καταγράφονται, μάλλον θα πιστεύουν ότι κάπου μας κρύβουν το μηχάνημα που κόβει χρήμα και δίνει στον κοσμάκη να περνάει καλά και κυρίως να σκέφτεται τόσο δημιουργικά και διεθνιστικά. Ίσως να αυξάνεται έτσι το ΑΕΠ των χωρών και να μην το έχουμε πάρει εμείς χαμπάρι.

Αλέξη ακούς;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ: http://rproject.gr/article/eirini-sto-aigaio-kamia-stagona-aima-gia-ta-petrelaia

http://www.defence-point.gr/news/?p=116577

No comments :

Post a Comment