16/09/2014

Πόρισμα για την «Πυθία»

Το πόρισμα του εισαγγελέα Φούκα που ερευνά την υπόθεση «Πυθία», που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και θα δει έως το τέλος Σεπτεμβρίου το φως της δημοσιότητας, όχι μόνο πιστοποιεί τις παρακολουθήσεις, αλλά στην ουσία ρίχνει φως σε μία εν γένει συνωμοσία, με στόχο ακόμη και το βιολογικό τέλος του πρώην πρωθυπουργού. Πέρα από τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, που είχαν να κάνουν με το ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον Κώστα Καραμανλή, δια του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, για το ότι επέκειτο απόπειρα δολοφονίας του από κάποιους κύκλους που προφανώς ενοχλούνταν από το άνοιγμα Καραμανλή στη Μόσχα, αλλά και την εμπλοκή του ονόματος δύο κορυφαίων πολιτικών παραγόντων στην υπόθεση (Καρχιμάκης, Ρόντος), ακόμη ένα όνομα που απασχολεί τις Αρχές έχει μπει στην «ουρά» των προσώπων–σκιών αυτής της ιστορίας. Οι πληροφορίες θέλουν έναν 65χρονο συνταξιούχο πράκτορα της CIA με το παρατσούκλι «Μίστερ Μπαζ» να έχει πρωταγωνιστήσει στις υποκλοπές τόσο κατά του Κώστα Καραμανλή, όσο και κατά μελών της κυβέρνησής του. Γι αυτό τον τύπο, λοιπόν, αναμένεται σύντομα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά την έκδοση του πορίσματος.

Ο «Μίστερ Μπαζ» πήρε φύλλο πορείας από τη CIA για την Ελλάδα το 1996, όταν ήταν πολύ πρόσφατη η ιστορία των Ιμίων και τα ευχαριστήρια του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη προς τους αμερικανούς επί ημερών Νίκολας Μπερνς. Ο «Μίστερ Μπαζ» δικτυώθηκε άμεσα στην ΕΥΠ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ταξίδευε συχνά από την Αθήνα στον αραβικό κόσμο. Η υπηρεσία του τον ενέπλεξε και στο «κυνήγι» των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων εξ ου και οι επαφές του με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, όπου έγινε γνωστός για ιστορίες σχετικά με Αφγανούς μουλάδες, με ρώσους πράκτορες, με την αποθήκευση εκρηκτικών στην πρεσβεία του Ιράκ. Λέγεται ότι ο «Μίστερ Μπαζ» είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και συμμετείχε σε διάφορες συσκέψεις, μερικές από τα οποίες είχαν αποκλειστικό θέμα την έρευνα, τον εντοπισμό και την παρακολούθηση πιθανών στόχων και υπόπτων. Αυτό πρέπει και να είναι το κομβικό σημείο της υπόθεσης, όπου δημιουργήθηκαν τα 14 τηλέφωνα–«σκιές». Στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί φαίνεται ότι ο «Μίστερ Μπαζ» δεν είχε αναστολές. Για τα καλό «της υπηρεσίας» μπορούσε να παρακολουθεί ακόμα και αξιωματούχους με τους οποίους είχε και φιλικές σχέσεις. Ήταν τόσο καλός στη δουλειά του, ώστε μπορούσε να αρχειοθετήσει ακόμα και στοιχεία που άγγιζαν ζητήματα ιδιωτικότητας. Ως συνταξιούχος πια, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσελήφθη από μία εταιρεία συμβούλων. Η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη το φθινόπωρο του 2004. Μόλις οι εργοδότες του «Μίστερ Μπαζ» έμαθαν τι συνέβαινε με τις υποκλοπές, τον έστειλαν κακήν–κακώς στη Θεσσαλονίκη για «δουλειές». Μόνο που έκανε το λάθος να εμφανίζεται συχνά από το προξενείο των ΗΠΑ.

Στις 10 Μαρτίου 2005, έγινε γνωστό ότι ο υπάλληλος της Vodafone Κώστας Τσαλικίδης, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του πως το λογισμικό της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της Παιανίας ήταν παραβιασμένο. Έντρομος ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, πληροφορήθηκε το γεγονός από συνεργάτες του ενώ βρισκόταν στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Νιουκάστλ. Αμέσως μετά τηλεφώνησε στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού και ζήτησε να μιλήσει με τον διευθυντή του, τον κ. Γιάννη Αγγέλου, αιτούμενος εμπιστευτική συνάντηση μαζί του. Η επικοινωνία έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγέλου απάντησε πως θα ενημέρωνε πρώτα τον κ. Καραμανλή και στη συνέχεια θα όριζε το ραντεβού. Ο τότε πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν στην Ισπανία, ενημερώθηκε για το περιστατικό και έδωσε την κατεύθυνση να γίνει η συνάντηση του κ. Αγγέλου με τον κ. Κορωνιά, αλλά με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Δημοσίας Τάξεως, που ήταν ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Bάση παρακολουθήσεων και τηλεφωνικών υποκλοπών της CIA εντοπίστηκε στη Γλυφάδα

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ":  ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ, ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΙΔΕΑ, ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΕΓΙΝΑΝ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ-ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΟΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΑΝ Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΡΧΙΚΩΣ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΤΩΡΑ.

ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ "ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΑΖ", (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΠ (ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ'ΑΥΤΩΝ ΚΟΜΠΟΡΡΗΜΟΝΟΥΝ ΟΤΙ ...ΤΟΥΣ "ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ" ΚΑΙ  ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΩΡΑ, ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗ.

1 comment :

  1. Anonymous16/9/14 20:37

    Ο Κ. Καραμανλής πήρε τα μυνήματα απο την ΠΥΘΙΑ και επιτέλους κατάλαβε ποιοί είναι οι ιδρυτές του νεότερου Ελληνικού κράτους, με αποτέσμα να... "κρεμάσει" τα κλειδιά της όποιας Πρωθυπουργίας του. Κάποιο άλλοι όμως θα πάρουν και αυτοί τα μυνηματάκια τους απο την ΠΥΘΙΑ.
    Η Πυθία ήταν η Προθιέρεια του θεού Απόλλων, στο Μαντείο των Δελφών.... το όνομα της προέρχεται εκ του Πύθωνος, ενός ερπετού που ήταν στην περιοχή, πριν την έλευση του θεού Απόλλωνα, και την πυθονοκτονία... στην νεότερη ορολογία ο Πύθωνας έχει χαρακτηριστή ως συωνιστικός, με σχέσεις με τον διεθνεί ιουδαϊσμό.

    https://www.youtube.com/watch?v=7SOHj7GSB_Y&hd=1

    ReplyDelete