14/11/2012

ΝΕΑ TΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Παραβίασαν την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1974 - Πάτησαν στη "νεκρή" ζώνη

Ο τουρκικός Στρατός εισέβαλλε στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στο χωριό Αυλώνας (κοντά στο Ακάκι, μεταξύ Μόρφου και Λευκωσίας) και με την κάλυψη δύο ομάδων Πεζικού, το Μηχανικό περιέφραξε με συρματόπλεγμα ένα χώρο όπου υπήρχε παλιότερα γεώτρηση. Είναι η πρώτη φορά που παραβιάζεται ωμά η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1974. Από τη γεώτρηση μεταφέρεται πόσιμο νερό σε δεξαμενή του χωριού που χρησιμοποιούν Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της κατεχόμενης Αυλώνας και εκ του λόγου αυτού, δηλαδή επειδή ήδη η γεώτρηση χρησιμοποιείται μόνο από τους Τουρκοκύπριους, δημιουργούνται υπόνοιες για το ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί των Τούρκων. 

Η Εθνική Φρουρά και το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο ΟΗΕ δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση και για τον λόγο αυτό κάποιες μονάδες της Εθνοφρουράς που εδρεύουν στην περιοχή τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής. Η κατάσταση παρακολουθείται και από το αρχηγείο της ΕΛΔΥΚ που έχει ενημερώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την εξέλιξη.



http://www.defencenet.gr/

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:  http://www.ant1iwo.com/kypros/2012/11/13/nees-proklhseis-apo-toys-toyrkoys-sthn-p/

Ε.ΔΗ.Κ: Οι τούρκοι προελαύνουν στη Κύπρο και οι προδότες υποκλίνονται
Την ώρα που το πολιτικό κατεστημένο απεργάζεται την παράδοση της εναπομείνασας κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην τρόικα, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία των ληστρικών τοξικών τραπεζών και να χρηματοδοτηθεί ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας, ο τουρκικός στρατός μεταθέτει τα συρματοπλέγματα εντός της νεκρής ζώνης και καταλαμβάνει και άλλα εδάφη. Τα Ηνωμένα Έθνη δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν την κατάσταση ενώ εκτάκτως επανδρώνονται τα φυλάκια στη γραμμή αντιπαραθέσεως που από τον καιρό που άνοιξαν τα οδοφράγματα και ήρθη η εμπόλεμη κατάσταση έχει μετατραπεί σε γραμμή προσέγγισης και καλής γειτονίας με τους κατακτητές. Το τουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο και όργανο της ολιγαρχίας του πλούτου μας παραδίδει στους τοκογλύφους και στους τούρκους κατακτητές σκορπίζοντας υποσχέσεις ευτυχίας. Είναι καιρός να ξυπνήσεις Έλληνα της Κύπρου, πριν αντικρίσεις στις γειτονιές σου τις ορδές των μογγόλων να σφάζουν και να βιάζουν και να καρφώνουν την ημισέληνο απάνω στα κούφια όνειρα που σου γέμισαν το κεφάλι οι προδότες. Μοναδική λύση είναι η απελευθέρωση που σημαίνει προετοιμασία για ένοπλη σύγκρουση με τους κατακτητές. Όλοι οι προδότες που προσφέρουν τα ιερά και τα όσια της πατρίδος στους κατακτητές θα περάσουν από δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ 

ΠΕΟΦ: Νέα πρόκληση από τους Τούρκους κι εμείς το χαβά μας…

Η νέα ενέργεια του τουρκικού κατοχικού στρατού στη νεκρά ζώνη στην περιοχή της Αυλώνας έδειξε πως δεν αρκεί στους εισβολείς το 37% των εδαφών μας και εισβάλλουν και σε παραπάνω εδάφη. Χθες το πρωί Τούρκοι στρατιώτες με πολιτική περιβολή και επιβαίνοντας σε οχήματα χωρίς κανένα διακριτικό εισήλθαν στην νεκρή ζώνη και αιφνιδιαστικά εγκατέστησαν πασσάλους στη μία πλευρά τεμαχίου γης εντός του οποίου βρίσκεται μεγάλη διάτρηση νερού. Φαίνεται έχουν έλλειψη νερού στα κατεχόμενα εδάφη οι άνθρωποι που κατοικούν παράνομα στα χωριά και στα σπίτια μας. Μας έχουν συνηθίσει οι Τούρκοι κατακτητές στις παραβιάσεις της νεκράς ζώνης. Είναι πάγια τακτική τους να θέλουν αυτά που δεν τους ανήκουν, όχι βέβαια πως τους ανήκει το βόρειο τμήμα του τόπου μας. Είναι επίσης πάγια τακτική τους, εφόσον δεν έχουν οποιαδήποτε αντίδραση από την κυπριακή πολιτεία, να προχωρούν και να αυθαιρετούν εις βάρος του νησιού.

Όπως είναι γνωστόν, καθαρό και ξάστερο, ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κατόρθωσε να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις στο κυπριακό. Ας μη μιλήσουμε για τους υπόλοιπους τομείς και για το τι έκανε. Το ζήτημα είναι πως οι Τούρκοι, κατανοώντας πως η κυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να αντιδράσει όπως πρέπει, κάνουν ότι θέλουν και στην κατεχόμενη πλευρά αλλά και στη νεκρά ζώνη. Φυσικά οι παραστάσεις που γίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικό προς τα Ηνωμένα Έθνη είναι «κουβέντα να γίνεται», όπως όλοι ξέρουμε. Είναι δυνατόν να αφήνεις την Τουρκία να αλώνει τα εδάφη σου ακόμα παραπάνω, μέρα παρά μέρα;  Αυτό που έμεινε να πούμε είναι πως ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει ακάθεκτος να κάνει του κεφαλιού του, όσο εμείς είμαστε κλεισμένοι σπίτι μας. Όσο έχουμε μια κυβέρνηση που έχει σκοπό τη διάλυση της Κύπρου (όπως μας έδειξε) οι Τούρκοι θα παραβιάζουν τα στάτους κβο, θα μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας, θα επιβεβαιώνουν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και θα επιχειρούν να «μεγαλώσουν» το ψευδοκράτος τους. Και όσο εμείς κατηγορούμε συνεχώς ΜΟΝΟ την ΕΟΚΑ Β’ και την Ελληνική πλευρά για την τουρκική εισβολή, τότε θα βάζουμε βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων για να εφαρμόζουν επεκτατικές πολιτικές μέσα στον τόπο μας…

Γραφείο τύπου, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

No comments :

Post a Comment