29/04/2012

AYTOΣXEΔIAΣE. ΠPOΣAPMOΣOY. ΞEΠEPAΣE

«ΨΥΧΟΣ, ΕΚΡΗΞΕΙΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΑΙΜΑ, ΣΚΟΝΗ, ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ... ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΣΕΓΕΙΩΝΟΝΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ... ΞΑΦΝΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΠΤΡΑ, ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ... ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ... ΔΕΝ ΑΦΙΣΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΚΕΨΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ... ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ...»

ΟΙ EΛΛHNΕΣ ΔEN ΔΥΝΑΤΑΙ NA NIKHΘΟΥΝ. MONO NA ΣKOTΩΘΟΥΝ. ΨΥΧΡΟΤΗΣ, ΣΚΛΗΡΟΤΗΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΣ, ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΚΑΛΛΟΣ, ΛΟΓΙΚΗ, ΕΡΕΥΝΑ, ΣΑΤΥΡΑ, ΕΥΚΑΡΔΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ

- ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΑ, ΩΣΤΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.
- Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ.

Η τρέλα και η λογική των πολεμιστών

Α-φροσύνη: Η ελεγχόμενη τρέλα είναι απλά ένας “ρόλος” και είναι ουσιαστικά ένας αυτοσχεδιασμός, που βασίζεται στην προσεκτική εξέταση των πιθανών αλληλοεπιδράσεων όλων των παραμέτρων της ζωής, που τις περισσότερες φορές είναι απρόβλεπτες.

1. Οι πολεμιστές διαλέγουν το πεδίο της μάχης τους. Ενας πολεμιστής ποτέ δεν πηγαίνει στην μάχη, χωρίς να γνωρίζει το περιβάλλον και δεν βρίσκεται ποτέ σε κατάσταση πολιορκίας. Το να βρίσκεται σε τέτοια θέση, υποδηλώνει ότι έχει προσωπική ιδιοκτησία, από την οποία θα μπορούσε να αποκλειστεί. Ο πολεμιστής δεν έχει τίποτα στον κόσμο, εκτός από την άψογη συμπεριφορά του και αυτή δεν μπορεί να απειληθεί.
2. Απορρίπτει κάθε τι, που δεν είναι αναγκαίο. Επιδιώκει να είναι απλός. Στοχεύει στην απλότητα, τίποτα… που δεν είναι απαραίτητο.
3. Χρησιμοποιεί όλη την συγκέντρωση που διαθέτει να αποφασίσει αν θα μπει στην μάχη ή όχι, γιατί κάθε μάχη, είναι μάχη για την ίδια την ζωή. Επιτρέπει σε κάθε μια από τις πράξεις του, να είναι η τελευταία πάνω στην γη. Ένας πολεμιστής πρέπει να είναι πρόθυμος να δώσει την μάχη του εδώ και τώρα αλλά όχι με άτακτο τροπο.
4. Χαλαρώνει και αφήνει τον εαυτό του να ηρεμήσει και να παραμεριστεί ο φόβος. Τότε οι δυνάμεις που τον οδηγούν, ανοίγουν τον δρόμο και τον βοηθούν.
5. Όταν οι πολεμιστές αντιμετωπίζουν καταστάσεις που δεν μπορούν να χειριστούν, υποχωρούν για μια στιγμή. Αφήνουν το νου τους να περιπλανηθεί. Γεμίζουν τον χρόνο τους με κάτι άλλο, ότιδήποτε άλλο.
6. Οι πολεμιστές συμπιέζουν τον χρόνο, ακόμη και μια στιγμή μετράει. Σε μια μάχη για την ζωή σου, ένα δευτερόλεπτο είναι μιά αιωνιότητα. Μια αιωνιότητα, που μπορεί να κρίνει την έκβαση. Οι πολεμιστές στοχεύουν στην επιτυχία, γι’αυτό συμπιέζουν τον χρόνο. Δεν χάνουν ούτε στιγμή.
7. Ο πολεμιστής δεν προβάλλεται ποτέ μπροστά. Παραμένει αθέατος, παρατηρώντας τα πάντα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει τον εγωκεντρισμό του και καταφέρνει, να αποφεύγει και να αποκρούει τις συγκρούσεις. Οι πολεμιστές εφαρμόζουν τις εφτά αρχές της καταδίωξης σε οτιδήποτε και να κάνουν, από τις πιο ασήμαντες πράξεις της ζωής του, μέχρι τις καταστάσεις ζωής και θανάτου. Μαθαίνουν να μην παίρνουν το εαυτό τους στα σοβαρά. Μαθαίνουν να γελούν με τον εαυτό τους, να έχουν απεριόριστη υπομονή και την ικανότητα να αυτοσχεδιάζουν.

- ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ. Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. Η ΘΕΛΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ.
- H TEXNH TΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔEN EΓKEITAI MONOΝ ΕΙΣ TO NA KEPΔIZEIΣ, AΛΛA KAI ΕΙΣ TO NA MHN XANEIΣ.
- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.
- ΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣ ΠΟΤΕ.
- ΔEN EXEIΣ TO ΔIKAIΩMA NA MHN ΓNΩPIZEIΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΙΣ "ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ" ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ.
- O ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ.
- ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ. ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΛΑΘΟΣ.
- OTAN ΔEN ΦOBAΣAI TON ΘANATON, OI KANONEΣ TOY ΠOΛEMOY AΛΛAZOYN.
- ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΙΣΧΥΝ ΔΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ. ΟΜΩΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΙΣΧΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ.
- Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΟΥ.
- Η ΑΝΕΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΝΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ.
- ΠIO ΣHMANTIKH AΠO THN EKAΣTOTE AΠOΦAΣIN, EINAI H EKTEΛEΣIΣ THΣ.
- Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ.
- ΠΑΝΤΟΤΕ ΨΕΥΔΟΜΕΘΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.
- XPHΣIMOΠOIOYME THN AΣKOΠH ΦPIKH TΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΩΣ OΠΛOΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.
- ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΞΕΛΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ.
- H BIA EIΝAI ENA NYΣTEPI KAI ΩΣ NYΣTEPI ΠPEΠEI NA THN XPHΣIMOΠOIEIΣ.

- ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ. ΟΛΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ.
- ΠΡΙΝ ΠΩΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ.
- ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΑΔΡΑΝΟΥΝ.
- H AΣΦAΛEIA ΔEN EINAI ΣYNΩNYMH THΣ EΛEYΘEPIAΣ.
- AΛΛO ΣYMBIBAΣMOΣ KAI AΛΛO YΠOXΩPHΣIΣ ΣTPATHΓIKHΣ. OTAN ΣYMBIBAZEΣAI YΠOTAΣΣEΣAI.
- KAΛYTEPA NA ΣTEIΛEIΣ EIΣ THN MAXH 5 ΛEONTEΣ, ΠAPA 50000 ΠPOBATA.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Μην πας εκεί που σε περιμένουν. Έχε τα πάντα υπό έλεγχο.

No comments :

Post a Comment