08/12/2010

Ενημέρωση των Επιτροπών Εξωτερικών και Ελληνισμού της Διασποράς από τον Τέντ Κάρπεντερ και τον Νικ Λαριγκάκη

......για τις προσπάθειες της ομογένειας στην προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων.
«Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει ότι μαζί με την Κύπρο είναι πολύ πιο σημαντικοί σύμμαχοι για τις ΗΠΑ, από ότι η Τουρκία". Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην ελληνική Βουλή, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Σπουδών Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής του Ινστιτούτου CATO Δρ. Τεντ Γκ. Κάρπεντερ και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται με κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζει και να μην αφήνει κανένα να ξεχνάει πόσο πολύ έχει υποστηρίξει τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Υπάρχουν ευκαιρίες για να προωθήσουμε τα εθνικά συμφέροντα μέσα από τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Πρέπει όμως να τις κυνηγήσουμε γιατί δεν πρόκειται να παραμείνει για πάντα ανοιχτό το παράθυρο. Τώρα είναι η ευκαιρία και πρέπει να την αδράξουμε».

Αναφερόμενος στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας ο κ. Κάρπεντερ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Παλαιότερα, οι ΗΠΑ ήταν υπέρ των θέσεων της Τουρκίας γιατί πίστευαν ότι ήταν το κλειδί στη περιοχή και θα μπορούσε να είναι σημαντικός σύμμαχος. Όμως μετά τη στάση της Τουρκίας στο Ιράκ το 2003 που δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί στα βόρεια της ένα μέτωπο, άλλαξε η πολιτική τους και είναι πιο αρνητική».

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΗ "ΔΥΣΗ" ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΝΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.

No comments :

Post a Comment